Un alt deces în cazul copiilor îmbolnăviţi în Argeş

Încă un copil din Argeş a murit, luni dimineaţa, la spitalul „Marie Curie” din Capitală.

Este vorba de o fetiţă, care era intubată încă de săptămâna trecută la Secţia de Terapie Intensivă a spitalului.

Acesta este al doilea deces, după ce în data de 4 februarie, un alt copil, de 11 luni, a murit din cauza infecţiei digestive grave.

Medicii anunțau duminică că la ”Spitalul Marie Curie” erau internați 11 copii cu sindrom hemolitic-uremic.

„În prezent, la Spitalul Marie Curie sunt internați 11 copii cu sindrom hemolitic-uremic. Cinci dintre aceștia sunt pe secția de Terapie Intensivă și fac dializă peritoneală. În cursul nopții, un copil s-a decompensat și a necesitat și el protezare ventilatorie, deci este respirat pe aparate. În momentul de față sunt doi copii ventilați mecanic, ceilalți trei aflați în terapie intensivă — în stare gravă, dar stabilă — deocamdată nu necesită protezare ventilatorie. Pe secția de nefrologie se află internați alți șase copii, trei dintre ei necesită dializă peritoneală, trei au funcția renală reluată. În momentul de față nu li se face dializă. Evoluția în această boală este lentă, și-au reluat diureza și asta este un lucru foarte bun”, declara duminică medicul Denis Stănescu.

Cauza exactă a îmbolnăvirii copiilor este încă neclară.

Probele de lapte praf și apă plată analizate sunt conforme, iar apa din rețelele publice folosită la prepararea hranei copiilor internați la București este potabilă, a anunțat, luni, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș. Și nici la controalele la portocoale nu s-au găsit nereguli.

Săptămâna trecută, publicația locală „Argeş Plus” relata că toţi aceşti 27 de bebeluşi internaţi la Piteşti şi la Bucureşti au două lucruri în comun: sunt foarte apropiaţi ca vârstă şi au fost vaccinaţi împotriva hepatitei B în aceeaşi perioadă şi, probabil, cu acelaşi lot de vaccin, la începutul acestui an.

,,La mine acasă, a venit o asistentă să-i facă bebeluşului vaccinul împotriva hepatitei B! Se întâmpla pe data de 14 ianuarie! A doua zi, copilul începuse să se simtă rău! L-am dus la spitalul de pediatrie, loc unde s-a constatat că prezintă rotavirusul, fără să fiu sigură că l-a contactat în spital. Apoi, am ajuns cu el la Bucureşti,” a declarat o mămică pentru publicația citată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.