Un asasinat provocat de un litigiu imobiliar bulversează mediile artistice din India

Cunoscută pentru activitatea sa în domeniul urbanismului în India, artista Hema Upadhyay a fost găsită fără suflare, alături de avocatul ei într-o cutie de carton aruncată în canalizare.

Afacerea ar fi parut sordidă și ar fi fost trecută la rubrica fapt divers dacă victima nu ar fi fost artista din Bombay. Ea și avocatul său au fost asasinați vineri, 11 decembrie. Cadavrele au fost descoperite mai târziu, închise în cutii învelite în folie de plastic plutind pe un canal pentru dejecții din metropola indiană, scrie Courrier International într-o revistă a presei indiene.

Au fost arestați patru suspecti, care au declarat că Hema Upadhyay, în vârstă de 43 de ani, a fost ucisă pentru că nu a plătit un artist care executase un mulaj pentru bronz al uneia dintre sculpturile sale, scrie The Hindu. Fratele artistei spune însă că asasinatul a fost comandat de fostul soț al artistei, iar motivul ar fi un litigiu imobiliar pe care îl aveau după divorț, în 2010.

Mediile artistice din India sunt în stare de șoc, scrie The Hindu. ” Hema Upadhyay era o persoană admirabilă”, scrie DailyO. Hema Upadhyay era cunoscuta pentru modul in care se implica pentru îmbunătățirea condițiilor de trai în mahalalele indiene. A participat la bienala de la Cochin în urmă cu un an și a avut expoziții în Franța, la Londra și la Roma.

”Opera ei atrăgea atenția asupra alterării radicale a mediului urban ca efect al globalizării. Hema Upadhyay a influențat identitatea Indiei moderne. Viața ei a fost curmată când era la apogeul artistic, prietenii poartă doliu pentru spiritul independent pe care îl încarna creația ei”, scrie The Economic Times.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.