Un milion de euro pentru Catedrala Neamului

Municipalitatea va aloca un milion de euro pentru Catedrala Mântuirii Neamului, rectificarea bugetară fiind aprobată, luni, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Conform primarului Capitalei, Gabriela Firea, prin proiectul de rectificare bugetară vor fi alocaţi un milion de euro, la solicitarea Patriarhiei Române, pentru lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului.
Propunerile de rectificare bugetară au fost aprobate cu 32 de voturi pentru, o abținere şi 13 împotrivă, în cadrul şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) de luni.

Gabriela Firea a vorbit, în deschiderea ședinței, despre domeniile care vor primi bani în plus, în urma rectificării.

Astfel, șase milioane de euro vor fi fi alocați pentru sprijinul copiilor cu handicap, 4,4 milioane de euro pentru Spitalul „Carol Davila”, 3,8 milioane de euro urmează să fie dați RADET, pentru eficientizarea și modernizarea centralelor termice.

De asemenea, 2,8 milioane de euro vor fi alocați pentru achiziția a 12 utilaje de topit zăpada (șase de mare capacitate și șase de capacitate redusă).
În plus, 2,7 milioane de euro vor fi alocaţi Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), pentru dotarea cu aer condiționat a mașinilor de transport public.

„Întregul program este evaluat la 20 de milioane de euro. Continuăm și anul viitor, până când niciun transport public nu va fi lipsit de aclimatizare”, a explicat Firea.

Primarul Firea a propus ca două milioane de euro să fie cheltuiți pentru construcția a șase parcări subterane sau supraetajate, ce ar urma să fie amplasate în fiecare sector al Capitalei, iar un milion de euro să fie alocați pentru achiziția a șase salvări.

„Nu s-a tăiat niciun leu de la școli sau spitale. Sumele care au fost relocate s-au referit la școlile care au primit finanțare de la Guvern. Pentru a nu avea dublă finanțare am solicitat primăriilor de sector sa indice alte școli care necesită finanțare”, a mai spus Firea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.