Uniunea Europeană cere companiei Amazon 250 de milioane de euro

Uniunea Europeană (UE) a stabilit că Amazon trebuie să plătescă 250 de milioane de euro, după ce compania a primit beneficii fiscale ilegale din partea Luxemburg, potrivit CNN Money.

„Luxemburg a oferit beneficii fiscale ilegale companiei Amazon. Astfel, aproape trei sferturi din profitul Amazon în Europa nu a fost taxat”, a spus Margrethe Vestager, comisarul european responsabil de probleme de competiție.

Luxemburg trebuie să recupereze ajutorul oferit ilegal.

Amazon a negat că a primit un tratament special din partea Luxemburg și a spus că a plătit taxe potrivit atât reglementărilor din Luxemburg, cât și celor internaționale.

Comisia Europeană a stabilit că Luxemburg a ajutat în mod nedrept Amazon în ultimii opt ani, permițând companiei să se separe în două diviziuni. O divizie din Amazon genera bani din vânzările online, iar cealaltă era o companie holding care colecta redevențe. Doar prima companie plătea taxe în Europa, iar a doua companie nu avea angajați sau birouri.

„Companiei Amazon i s-a permis să plătească taxe de patru ori mai mici decât companiile locale care se supun acelorași taxe fiscale naționale”, a spus Vestager.

Autoritățile din Luxemburg au declarat că nu consideră că înțelegerea lor cu Amazon este ilegală. „Amazon a fost taxată conform regulilor aplicate la acea vreme”, a transmis guvernul din Luxemburg.

CE a început investigația asupra taxelor plătite de Amazon în octombrie 2014.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.