×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 5 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 24 august 2017, 08:06
EUR (€)
+0.0006 ↗
4.5873 RON
USD ($)
-0.0055 ↘
3.8951 RON
• • •
Un mare fâs, moralmente și organizatoric
Uniunea Scriitorilor din România nu există?

Uniunea Scriitorilor din România se dezumflă exact ca un mare balon ce a fost cândva un dirijabil unicat al partidului și statului comunist. Sfârșind lamentabil prin a-și da în judecată propriii membri cotizanți, încălcând drepturile omului, pe bandă rulantă, prinsă cu tot felul de matrapazlâcuri de acordare a genialității, exact ca pe vremuri la fosta secție de presă a CC al PCR, Uniunea Scriitorilor din România se dovedește a fi ajuns un mare fâs, moralmente și organizatoric, nici măcar un cenaclu literar onorabil. Pur și simplu nu există!

Cum a fost posibil să inducă în eroare instanțe, ministere, administrații publice spre a drena fonduri deloc de neglijat este simplu de explicat. Fiecare mișcare s-a făcut, pare-se, prin interpuși cărora cei din sistem nu le puteau refuza solicitările. Printre pensionarii Uniunii Scriitorilor sunt mulți beneficiari pentru care literatura poate fi asimilată mai mult turnătoriilor. Revendicându-se de la decrete staliniste, 267/1949, sau de la decrete feseniste de liberalizare a fostelor uniuni, 27/1990, de la care se poate revendica oricine are curajul nebun să-și facă o ștampilă cu înscrisul Uniunea Scriitorilor din România, spre a pune pe capul propriilor corifei adunați pe disponibilitate de susținere ierarhică, așa-zisa conducere a Uniunii a indus toți membrii săi într-o eroare cu posibil decont fabulos. Oricum, Uniunea a avut avocați care nu s-au ocupat de treburile curente, ci de corecții aplicate celor care au cerut corectitudine.

Uniunea Scriitorilor din România nu există juridic, s-a ascuns sub legi care nu există, prin contracte de avocatură. Inclusiv prezența în titulatură a precizării „din România“ este ea însăși, conform legislației în vigoare, ilegală. (B.V.)

Publicat Marţi, 18 aprilie 2017
4330
 | 42
 | 16
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
QX
+2
Daca e uniune de scriitori, ce mai conteaza ce si unde au scris si scriu? Romaniei uniune ii lipsea ca de scriitori (cu si fara solda) e doldora, iar daca despre natura (de orice fel) s-a cam epuizat , atunci de ce mirari ca scriu unii despre alti?
Publicat Miercuri, 19 aprilie 2017
+Răspunde
gigi @ QX
+1
o simpla intyrebare. Cum s-a inchiriat Casa Vernescu catre in cazinou ? cine a semnat contravctul de inchiriere si cine a girat legalitatea ? Unde se duc banii ? si lui don Manolescu nu I-o fi rusine de leii auriti gen Cioaba din fata fostei minunate Casa Vernescu ?
Publicat Miercuri, 19 aprilie 2017
+Răspunde
Moser
+1
daaa scriitori avem nbre????
Publicat Miercuri, 19 aprilie 2017
+Răspunde
Marin
+2
pun pariu că jmekerii de la uniune, pentru că vaca nu îi juridică, scapă basma curată, poate se vor da puțin cu mir pe la subțiori, că de lișinat tot or leșina ei puțin pentru porcăriile făcute.
Publicat Miercuri, 19 aprilie 2017
+Răspunde
Marius
+1
Nu exista nu exista, dar le-a adus unora sume mari de tot, lauri de aur, de pe șanț, dar lauri , chiar dacă s-au șters la spate toți cu ei. Pun pariu ca jmekerii de la uniune, cum vaca n-are regim juridic, scapă basma curată.
Publicat Miercuri, 19 aprilie 2017
+Răspunde
Constantin Gajban
+1
Până la instalarea regimului de tristă amintire, în România nu a existat vreo uniune a scriitorilor. Cu toate acestea, literatura română s-a îmbogăţit cu adevărate capodopere literare.Odată intrată sub cenzură, creierea unei Uniuni devenea justificată sub aspectul supravegherii şi prevenirii abaterilor de la linia partidului.Totuşi, în această perioadă au apărut şi unele scrieri de valoare cu toate restricţiile existente.După 1990, această Uniune putea deveni un for important al promovării realelor talente, dar acest lucru nu s-a întâmplat, datorită vicierii şi acestui sector de creaţie cu relele care s-au abătut peste tot în ţară şi care continuă să fie la putere.Regret, si cred că nu sunt singurul, că statul a abandonat sistemul de editare, la un preţ accesibil, a operelor din literatură română şi universală, care, poate, ar mai fi stimulat interesul tineretului pentru lectură şi ridicarea nivelului cultural, actualmente destul de limitat.
Publicat Marţi, 18 aprilie 2017
+Răspunde
Bibliotecara @ Constantin Gajban
0
Mai cititi, domnule! A existat, bine-merci, dar de ce să nu vorbim în afara subiectului când putem! ilor-romani.html , ca să nu vă trimit la bibliotecă, poate vă face rău, Doamne fereşte!
Publicat Duminică, 07 mai 2017
+Răspunde
nicu cohen
-2
A se citi printre rinduri ...Scriitorii critica noul regim corporatist si s-a transformat intr-o loja incomoda , deacea trebuie bagate strimbe , creata dihonie , practic desfiintata cit mai repede si mai subtil sa inteleaga nimeni care-i motivul real , dizidenta lor la Incorporatizarea ROMANIEI ....Ia sa fi adulat ei UE si sa fi lins bocancii NATO-izilor sa vedeti ce " investitii " primeau ..
Publicat Marţi, 18 aprilie 2017
+Răspunde
Nicu
+5
...hai că-i tare ! ...Stalin și poporul rus - „uniunea” ne-a adus !
Publicat Marţi, 18 aprilie 2017
+Răspunde
lunetistu
+10
Mai , voi n-ati inteles un lucru simplu . La umbra GDS-ULUI SOROSIST , NU ARE VOIE SA CREASCA FIR DE IARBA , DARA AMITE florile CULTURII si alea cite or mai fi .
Publicat Marţi, 18 aprilie 2017
+Răspunde
garrigue @ lunetistu
0
luneta aia a ta e data cu negru de fum.
Publicat Miercuri, 19 aprilie 2017
+Răspunde
consult juridic
+8
Decretul 27/1990 obliga, dădea șansa fostelor Uniuni, dacă doreau să continue activitatea, la dobândirea personalității juridice, respectiv la înființare legală. N-au făcut-o, pa, și s-ar putea să fie nasol !
Publicat Marţi, 18 aprilie 2017
+Răspunde
Matei
+8
In Romania exista o multitudine de scriitori (poeti si romancieri de-a valma, caci « tot romanul s-a nacut poet »), dar care nu au realizat de facto o « Uniune » a profesiei. Asa ca nu este de mirare ca nu exista nici juridic !...
Publicat Marţi, 18 aprilie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat Joi, 17 august 2017
Ioan Buduca

Nu vreau să spun nimic prea direct, dar cer să fie conștientizat faptul că ar fi necesară o anchetă parlamentară pentru reconstituirea istoricului acestui draft și a culiselor politice care au condus la transformarea lui în lege.

Ioan BuducaPublicat Marţi, 22 august 2017