Epidemia de Ebola, „cea mai gravă” din ultimele patru decenii

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a transmis vineri că epidemia de febră hemoragică Ebola trebuie considerată „urgență de sănătate publică la nivel mondial”, informează agențiile de presă internaționale.

Comitetul de urgență al OMS s-a reunit miercuri și joi la Geneva. După întrunire, Comitetul a apreciat”în mod unanim că sunt întrunite condițiile unei situații de urgență de sănătate publică la nivel mondial”, anunță organizația într-un comunicat.

„Un răspuns internațional coordonat este esențial pentru a opri și a reduce răspândirea la nivel internațional a Ebola”, afirmă comitetul.

Directoarea generală a OMS, doctorul Maragaret Chang, a susținut într-o conferință de presă că epidemia de Ebola este „cea mai importantă şi cea mai gravă” din ultimele patru decenii.

Epidemia a provocat moartea a aproximativ 1.000 de persoane de la începutul anului, cele mai afectate fiind Liberia, Sierra Leone, Guineea şi Nigeria.

Directoarea OMS a afirmat că țările afectate „nu pot face faţă singure situaţiei”, cerând „comunităţii internaţionale să le furnizeze susţinerea necesară”.

Chang a adăugat că a acceptat concluziile comitetului şi a decretat această „urgenţă de sănătate publică la nivel mondial”, OMS coordonând zilnic mobilizarea internaţională în faţa Ebola.

Comitetul a exclus impunerea unor restricţii privind călătoriile internaţionale sau comerţul internaţional, dar a transmis că „statele trebuie să se pregătească să depisteze şi să trateze cazuri de infectare cu Ebola” şi să faciliteze evacuarea cetăţenilor lor, în special a personalului medical, care a fost expus la acest virus.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.