×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 5 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 17 august 2017, 20:30
EUR (€)
+0.0079 ↗
4.5816 RON
USD ($)
+0.0111 ↗
3.9104 RON
• • •
USR, despre mizele importante ale războiul intern din PSD

Una dintre mizele importante ale războiul intern din PSD este controlul asupra "pixului de alocare a resurselor bugetare" prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), se arată într-un comunicat al Uniunii Salvați România (USR).

"Confirmarea acestei mize politice a venit de la premierul Sorin Grindeanu, care a demis, duminică, toți secretarii de stat și pe secretarul general din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, astfel încât ministrul demisionar Sevil Shhaideh, apropiată a lui Liviu Dragnea, să nu mai aibă acces la pixul PNDL", relevă sursa citată.

Potrivit acesteia, USR a avertizat constant că liderii PSD sacrifică interesele de dezvoltare durabilă, pe termen mediu și lung, ale României pentru interesele private ale unui grup minuscul din partid care dorește acces la resursele bugetare, pentru a controla politic si administrativ societatea românească.

"Dezvoltarea României, cu fonduri europene sau cu fonduri naționale, presupune muncă, planificare, coerență și proiecte serioase. Astfel, multe țări din Uniunea Europeană au astăzi autostrăzi, mediu privat economic funcțional și administrație eficientă. PSD a inventat Pixul lui Dragnea ca să mimeze dezvoltarea: fără planificare, fără proiecte serioase, doar după bun plac politic. Dau bani primarilor pe criterii politice, iar din acești bani se fură o parte pentru partid. Singura care lipsește la bilanț este doar dezvoltarea", a declarat Cristian Ghinea, deputat USR.

Liderii PSD au la dispoziție nu mai puțin de 30 de miliarde de lei, în perioada 2017-2020, pentru a controla primarii din țară. Parlamentarii USR au depus amendamente la legea bugetului, pentru a încerca să limiteze risipirea fondurilor publice prin PNDL, dar nu au trecut de majoritatea parlamentară, controlată de PSD, menționează USR.

"În luna aprilie, Uniunea Salvați România a făcut public un raport ascuns al Curții de Conturi asupra performanței Programului Național de Dezvoltare Locală în perioada 2013-2014, când Liviu Dragnea conducea MDRAP, raport care demonstrează că PNDL nu a avut o strategie clară de investiții și nici obiective definite, ceea ce i-a permis lui Liviu Dragnea să finanțeze proiecte după bunul plac și în favoarea clientelei politice. Sevil Shhaideh, actualul ministru al MDRAP, a fost în perioada respectivă ordonator principal de credite și coordonatorul Direcției Generale de Dezvoltare Regională", relevă comunicatul USR.

Practic, în perioada 2013-2014, MDRAP a ținut evidența investițiilor pe caiet și nu a efectuat verificări privind exactitatea și realitatea datelor transmise de către beneficiarii PNDL. Experții Curții de Conturi au descoperit documente neînregistrate, dosare incomplete și rapoarte cu date diferite privind aceleași proiecte, a adăugat USR.

(R.C.)Publicat Luni, 19 iunie 2017
540
 | 1
 | 2
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
lili
0
Nici o noutate, PIXul lui Dragnea, prin SeRvil in fruntea MDAR, dicteaza discretionar unde merg banii Romaniei! La hotii lui Dragnea! De ce Teleormanul e asa de sarac?
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
lunetistu
-1
Ce mai bagati pe pap-a- ga-lii astea in seama . Astea-s rataciti in politica romaneasca . Soros si sri trebuia sa faca o selectie , nu sa-i achizitioneze la khilogram .
Publicat Luni, 19 iunie 2017
+Răspunde
Recomandate
Femei frumoase pe funcții superbănoase
Publicat acum 10 ore şi 29 minute
Dezlănțuirea furtunii în America
Publicat acum 7 ore şi 24 minute
Propunere radicală a lui Pleşoianu
Publicat acum 6 ore şi 5 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Cotidianul cititorilor
17 articole/ Actualizat Sâmbătă, 12 august 2017
alarm off
Fotografiile bunicilor
30 articole/ Actualizat Sâmbătă, 05 august 2017
alarm off
Antiştirile Cotidianul
6 articole/ Actualizat Duminică, 09 iulie 2017
alarm off
NUMAI DOUĂ ÎNTREBĂRI
142 articole/ Actualizat acum 13 ore şi 2 minute
Ioan Vieru

Poliția rutieră se află de mulți ani în derivă printr-un management tot mai defectuos. Scandalurile din ultimii ani arată nu numai lipsa de profesionalism a poliției, ci funcționarea acestei instituții plătită de la bugetul public printr-o mentalitate a fostei miliții comuniste.

Ioan VieruPublicat acum o oră şi 14 minute