Vaporii de mercur din becurile economice, un pericol pentru sănătate

Noile becuri economice care le înlocuiesc treptat pe cele cu incandescenţă în întreaga Uniune Europeană eliberează, atunci când se sparg, vapori toxici al căror volum este de 20 de ori mai mare decât limita maximă admisă într-un spaţiu inchis, arată un studiu al Agenţiei germane pentru mediu, citat de Daily Mail.

Cel mai toxic este mercurul sub formă de vapori conţinut de aceste becuri. Cele 4-5 miligrame de mercur dintr-un bec sunt suficiente pentru a contamina mii de litri de apă. Cei mai vulnerabili la intoxicaţiile cu mercur sunt copiii.

Agenţia britanică pentru protecţia sănătăţii recomandă publicului să părăsească încăperea în care s-a spart un asemenea bec şi sa o aerisească timp de 15 minute. Totodată, se recomandă ca resturile becului să fie înlăturate purtând mănuşi şi apoi să fie aruncate în locuri speciale. Aceasta pentru că potenţialul toxic al becurilor economice a speriat companiile de salubrizare, care refuză să ridice sacii de gunoi care conţin asemenea resturi.”Suntem îngrijoraţi din cauză că mulţi oameni nu ştiu că aceste becuri nu trebuie aruncate la gunoi. Guvernul nu a făcut suficient de mult pentru a-i face conştienţi de pericol”, spune un reprezentant al sindicatului gunoierilor britanici.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.