Vasile Blaga, audiat la DNA

Copreşedinte PNL Vasile Blaga s-a prezentat marţi la prânz la sediul DNA.

Update: Nu am nicio cunoștință de vreo sponsorizare de trei milioane de dolari din partea lui Buzoianu, a declarat Vasile Blaga la ieșirea de la DNA.

”Am fost citat în calitate de martor și am declarat foarte clar că nu am cunoștințe despre nicio sponzorizare de trei milioane de euro sau dolari din partea domnului Buzoianu și că nici nu s-a discutat despre asta.

Nici nu există declarația lui Topoliceanu (în denunțul acesteia) cum că aș fi fost într-o cameră în care să fi fost adusă o geantă cu orice”, a mai declarat Blaga.

Referitor la întrebarea adresată de jurnaliști la intrare în DNA privind posibilitatea ca Ana Maria Topoliceanu, fosta șefă a CNI, să fi adus bani la PDL, Blaga a precizat că nu există nicio declarație a ei în acest sens. „Poate doamna Udrea. Nu există declarație a doamnei Topoliceanu că aș fi fost într-o cameră în care să fi fost adusă o geantă cu nu știu ce, nici măcar cu bani”, a precizat liderul PNL.

Cât privește faptul că numele său a fost invocat în legătură cu finanțarea ilegală pentru partide de către Gabriel Sandu, Dorin Cocoș, Darius Vâlcoc, Blaga a spus că a răspuns de fiecare dată că nu are nicio implicare. „Nu am nicio legătură de niciun fel cu afaceri ilegale sau sponsorizări ilegale de acest gen”, a subliniat Blaga.

La intrarea în sediul instituției, Blaga a susținut că a fost citat în calitate de martor în dosarul Elenei Udrea, în care Camera Deputaţilor a dat aviz săptămâna trecută pentru urmărirea penală și reținerea ei, dar nu și pentru arestare.

Blaga a fost întrebat, la intrarea în sediul DNA, dacă ştie ca banii care ar fi fost daţi de omul de afaceri Bogdan Buzăianu, pentru a se asigura derularea unui contract cu Hidroelectrica, ar fi ajuns la PDL, acesta spunând că nu ştie aşa ceva şi nici pe Elena Udrea nu a auzit-o vorbind despre o astfel de situaţie.

„Am fost citat în calitate de martor în dosarul 87, într-adevăr cel în care s-au cerut în Parlament avize pentru doamna Udrea, dar nu ştiu nimic despre… Ferească Dumnezeu! Nu ştiu aşa ceva şi nici nu am auzit-o pe doamna Udrea zicând aşa ceva”, a susținut Blaga.

Acesta a adăugat că el nu a fost prezent când s-au dat sume de bani la partid, aşa cum a susţinut Ana Maria Topoliceanu într-o declaraţie dată în faţa anchetatorilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.