Ponta, din nou la DNA (Video)

Premierul Victor Ponta s-a prezentat din nou miercuri, în jurul orei 10.50, la Direcția Națională Anticorupție, în dosarul în care a fost inculpat.

La ieșirea de la DNA, în jurul orei 11.10, Ponta a precizat că a primit o copie a expertizei financiar-contabile dispuse în dosarul în care este anchetat, din care rezultă că a plătit cu 2.000 de lei în plus taxe. S-a terminat expertiza, am plătit cu 2.000 de lei în plus taxe, dar nu le mai cer de la statul român”, a afirmat premierul.

„O să mai dau declarații când mă mai cheamă procurorul, cu avocatul, și eu mă prezint”, a mai precizat Victor Ponta, refuzând să răspundă altor întrebări adresate de ziariști.

Surse judiciare afirmă însă că rezultatele expertizei din dosar mențin prejudiciul stabilit inițial de procuror. DNA arăta în 5 iunie că „prin înregistrarea în contabilitate a unor cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale a fost creat un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 147.724,22 lei”.

Ponta a fost întâmpinat la DNA nu doar de jurnaliști, ci și de un mic protest. Când a coborât din maşina cu care a venit la DNA, un bărbat i-a strigat premierului”Daţi-vă demisia! Cu televizorul, aţi minţit poporul”. În replică, Ponta a spus: „Cu televizorul, da… Cine-s oamenii?”.

În 13 iulie, când a fost chemat la DNA, premierul a anunțat că în dosar s-a dispus efectuarea unei expertize financiar-contabile. Procurorii au instituit atunci sechestru pe un apartament al premierului în dosarul în care acesta este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani.

Tot atunci, DNA i-a schimbat calitatea în acest dosar din suspect în inculpat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.