Vlad Filat se apucă de mâncat

Fostul premier moldovean Vlad Filat, aflat în arest preventiv, a renunțat la greva foamei, o formă de protest, anunțată la sfârșitul lunii noiembrie, față de condițiile din penitenciarul unde a fost plasat în arest preventiv, pentru corupție și trafic de influență, relatează UNIMEDIA, care citează un comunicat al avocaților politicianului.

Filat ar fi luat această decizie la insistențele familiei și avocaților, dar și la recomandarea medicilor, întrucât starea sa de sănătate și epuizarea fizică nu îi mai permiteau continuarea acestei metode de protest. El urmează să fie supus unor proceduri medicale de recuperare sub supravegherea medicului din cadrul Penitenciarului 13 din Chișinău.

Vlad Filat a fost reținut în octombrie, de atunci mandatul de arest preventiv în cazul său fiind prelungit de trei ori, ultima data la 10 decembrie pentru o perioadă de 30 de zile.

Fostul premier moldovean este cercetat penal pentru corupție și implicare directă în fraudele din sistemul bancar al Republicii Moldova. Acesta respinge acuzațiile, considerând că sunt fabricate la comanda adversarilor săi politici.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.