Cioloș: Să își dea demisia, dacă nu, o să cer eu să plece

Premierul Dacian Cioloș a afirmat, joi, că ar fi „cel mai bine” ca ministrul de Interne, Petre Tobă, să își dea demisia.

„Un lucru este clar, indiferent despre cine ar fi vorba în Guvern, cineva care are semnătura mea sau propunerea mea pentru a fi numit sau demis, evident că în aceste condiții trebuie sau să își dea demisia sau, dacă nu, o să cer eu să plece. (…) Este evident că, în aceste condiții, este cel mai bine și pentru dânsul și pentru Guvern ca dânsul să plece”, a spus Cioloș, întrebat cu privire la situația ministrului de Interne, Petre Tobă.

Prim-ministrul a precizat că o să discute în acest sens cu Petre Tobă

„O să aveți informații astăzi din partea Guvernului legat de acest lucru”, a subliniat Cioloș.

El a spus că nu știe exact despre ce este vorba în cazul dosarului în care este vizat Petre Tobă, însă a subliniat că justiția va decide.

„Nu comentez, pentru că nu știu exact despre ce e vorba. (…) Asta nu înseamnă că respectiva persoană este vinovată. Justiția va decide, dar e vorba în primul rând de moralitate și integritate”, a mai afirmat Cioloș.

Direcţia Naţională Anticorupţie cere urmărirea penală a ministrului de interne Petre Tobă.

Potrivit procurorilor, Tobă ar fi refuzat declanșarea procedurii de declasificare a unor normative a căror încălcare vizează conținutul constitutiv al infracțiunilor de abuz în serviciu și deturnare de fonduri, adică într-o situație în care este exclusă protecția informațiilor clasificate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.