FOTO Vizita secretă a lui Fifor

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, s-a aflat într-o vizită de lucru în Afganistan în perioada 10 – 12 aprilie, anunță MApN într-un comunicat.

Fifor a fost însoțit de șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, și de generali și ofițeri aflați la comanda structurilor care conduc și coordonează forțele Armatei României pe timpul pregătirii misiunii și dislocării în teatrul de operații.

Potrivit unui comunicat transmis de MApN vineri, în prima parte a vizitei, ministrul Fifor a participat la un briefing de informare privind misiunile şi activităţile desfăşurate de către forţele române în baza Kandahar și s-a întâlnit cu militarii Batalionului 30 Protecția Forței “Vulturii Carpaților”, Elementului Naţional de Sprijin, precum şi cu cei care execută misiuni în cadrul Comandamentului de Instruire, Consiliere şi Asistenţă din regiunea de Sud (Train Advice Assist Command – South / TAAC-South).

“Fiind în preajma Sărbătorilor Pascale, vă spunem Hristos a înviat! Vă mulțumesc tuturor pentru curaj și determinare. România are o voce puternică în rândul națiunilor lumii, iar Armata este respectată și apreciată în primul rând datorită dumneavoastră, cei ce împliniți cu arma în mână angajamentele asumate de țara noastră în domeniul securității internaționale”, le-a spus ministrul Fifor militarilor români.

De asemenea, el a discutat cu militarii și s-a innformat despre problemele cu care aceștia se confruntă, starea echipamentelor și a tehnicii militare, precum și nevoile de sprijin real pentru îndeplinirea misiunilor.

În timpul vizitei la Kandahar, oficialii români au avut o întâlnire cu generalul de brigadă John W. Lathrop, comandantul TAAC-South, în cadrul căreia au discutat despre contribuția actuală a României cu forțe la Operațiunea Resolute Support, sprijinul acordat de forțele americane din Afganistan forțelor române în teatru, dar și despre preocupările actuale și intențiile Comandamentului multinațional pentru anul 2018, mare parte din contingentul românesc fiind dislocat în zona de sud, mai precizează MApN.

“România a fost, în ultimii doi ani, unul dintre cei mai mari contributori cu trupe Ressolute Support. Suntem al cincilea stat ca număr de trupe dislocate în Afganistan, dar al patrulea în cadrul NATO. Așa cum s-a confirmat și la Reuniunea miniștrilor apărării din cadrul Alianței Nord-Atlantice, din noiembrie, țara noastră a avut, în anul 2017, o contribuție de aproximativ 630 de militari, iar în 2018, mai mult de 700. În același timp, autoritățile române apreciază în mod deosebit suportul acordat de partenerii americani trupelor române dislocate în regiunea Kandahar”, a subliniat ministrul Fifor în cadrul întâlnirii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

5 Comentarii

  1. Mda,…Și Fifor ăsta dacă ar avea un dram de inteligență, s-ar uita mai cu atenție de cine , ce fel de specimene de generali sunt in jurul lui,..este imprejmuit. De cum sunt forțate anumite treburi inspre jaful patriotic pentru fonduri mereu insuficiente de dragul huzurului mafiei cu epoleți.

  2. România are o voce puternic bruiată, nu că ar spune ceva coerent sau inteligibil. Ceva care sună ca un behăit de miel dus la tăiere…

  3. tremura camasa pe noi,ce primejdioasa vizita pentru antropolog!Clar ,nu a gasit antropoloaga nici in Afganistan,pana nu angajeaza Armia Romana una,sa nu fie el Crivat..pardon Vifor, singurul antropolog din lume intr-o armata !

  4. De la portretul Tov. Gheorghe Gheorgiu Dej sau Tov. Nicolae Ceaușescu la portretul Președintelui Iohannis pe peretele de la catedră este un pas mic pentru schimbare și cădere uriașă pentru interesul național.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.