Avioane trimise din ROMÂNIA pentru interceptarea unei aeronave ruse

Avioane militare britanice au fost trimise din ROMÂNIA pentru interceptarea unei aeronave ruse de spionaj, deasupra Mării Negre.

Avioane de vânătoare, staţionate la o bază din România, au fost trimise pentru interceptarea unei aeronave ruse de recunoaştere care survola Marea Neagră, anunţă Forţele Aeriene britanice.

„Avioane de vânătoare de tip Typhoon staţionate în România au fost trimise ca reacţie la zborul unui avion rus de tip Il-20 Coot în apropierea spaţiului aerian NATO din Marea Neagră”, au anunţat vineri Forţele Aeriene britanie, prin Twitter.

Avioanele de vânătoare britanice au decolat de la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu pentru interceptarea unui avion rus Iliuşin IL-20 (nume de cod NATO «Coot») care se îndrepta spre vestul Mării Negre.

Federaţia Rusă monitorizează aplicaţiile militare în Marea Neagră

Federaţia Rusă monitorizează aplicaţiile militare care se desfăşoară în Marea Neagră, dar „prezenţa lor este de aşteptat”, a declarat, vineri, şeful Statului Major al Forţelor Navale Române, viceamiralul dr. Alexandru Mîrşu, la deschiderea Sea Shield 18, transmite MEDIAFAX.

Ca oricare alt exerciţiu pe care îl desfăşurăm în cooperare cu partenerii strategici sau din Alianţa Nord Atlantică, Federaţia Rusă are deja o rutină în care monitorizează activităţile care se desfăşoară. Este adevărat că prezenţa lor este de aşteptat, iar, în acelaşi timp, putem spune că până în acest moment nu au fost acţiuni provocatoare, ci au fost acţiuni de monitorizare şi de supraveghere a activităţilor pe care le desfăşurăm”, a spus viceamiralul dr. Alexandru Mîrşu, la deschiderea Sea Shield, cel mai mare exerciţiu multinaţional organizat, anul acesta, de forţele navale ale ţării noastre. Viceamiralul a mai spus că mesajul exerciţiului este ca oamenii să înţeleagă că zona Mării Negre este una sigură.

Noi facem toate eforturile să demonstrăm că zona noastră de responsabilitate – apele teritoriale şi zona economică exclusivă – sunt patrulate, sunt supravegheate. Asigurăm securitatea în zona noastră, atât prin forţele naţionale, cât şi a partenerilor NATO, la care noi suntem contributori cu forţe şi, iată, şi Alianţa este prezentă în zonele de responsabilitate ale noastre”.

Despre SEA SHIELD 18, cel mai mare exerciţiu multinaţional, organizat în anul 2018, de marinarii militari români, Alexandru Mîrşu a precizat că acesta este o bună ocazie pentru a demonstra nivelul de pregătire a forţelor navale, de a câştiga încrederea aliaţilor şi de a ridica nivelul de interoperabilitate cu celelalte forţe.

În cadrul Sea Shield 18, marinari militari din Bulgaria, Grecia, Marea Britanie, România, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia şi Ucraina vor pune în aplicare proceduri standard NATO de luptă împotriva ameninţărilor asimetrice, aeriene, submarine şi maritime, conform unui scenariu bazat pe o situaţie geopolitică fictivă, informează Statul Major al Forţele Navale Române (SMFN).

Forţele Navale Române participă cu două fregate, două corvete, două nave purtătoare de rachete, două dragoare maritime, două detaşamente mobile de lansare rachete, nave auxiliare şi scafandri de luptă, în timp ce Forţele Aeriene Române asigură secvenţele de luptă împotriva ameninţărilor aeriene cu trei aparate de zbor MiG 21 Lancer.

În premieră, Forţele Terestre Române participă cu un detaşament de infanterişti de la Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti”.

Exerciţiul multinaţional Sea Shield 18 este cel mai mare exerciţiu NATO organizat pe flancul sudic şi estic al Alianţei Nord Atlantice, în anul 2018. În total, peste 2.300 de militari, 21 de nave militare, 10 aeronave de luptă şi un submarin participă, în perioada 4 – 11 mai, la Sea Shield 18.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. La un avion cu halici se repezira englezoii, dar cand fu mai deunazi un Suhoi, tot ei s-au intors repede la baza.

    • Si cind fu acel daunazi, ca in Siria si Irak teribilele MiGuri si Suuri au decolat pentru dispersare nu pentru a-si infrunta inamicul?

  2. Incet, incet, Romania a devenit cee ce si-au dorit romanii – o transee. Aici va fi mereu razboi, pt ca soldatii americani sa aiba unde sa se antreneze, unde sa iasa la o bere si sa nu pericliteze siguranta stradala a americanilor, unde se experimenteaza noi tipuri de armament si unde se vinde armamentul american de la fier vechi, pe bani frumosi.

  3. Nimic special…viceamiralul a declarat ” ….nu au fost actiuni provocatoare” din partea Rusiei… si da , Romania este deja un avanpost NATO… ca o fi bine asta , nu stiu…timpul va spune… ce nu inteleg este ce cauta U ..kraina in aceasta ecuatie…a devenit peste noapte membru NATO!?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.