5 bani la prostani, 1 miliard de lei la baştani!

Proiectul de lege privind amânarea pensiilor speciale este blocat în continuare în Parlament, context în care începând de anul viitor primarii/viceprimarii și președinții de consilii județene ar putea încasa pensii speciale, măsură cu un impact bugetar de 1 miliard de lei.

În context, Coaliția de guvernare a anunțat firmituri băneşti pentru “populime”: majorarea veniturilor pentru pensionari cu doar 12,5%, o creștere care nu acoperă nici măcar rata inflației, şi creşterea salariului minim pe economie care face ca, de fapt, suma încasată de angajat să fie fix aceeaşi cu cea pe care o încasează acum cu ceu 200 de lei neimpozabili la salariu, dar statul să încaseze în plus de la angajatori.

Adică,  “CREŞTEREA” SALARIULUI MINIM înseamnă fix nimic. Acum un angajat primeşte 2550 + 200 neimpozabili (dacă vrea angajatorul şi nu ştiu de ce n-ar vrea). Prin urmare, angajatul ia 1724 lei net. Cu creșterea la 3000 de lei brutul, dispare schema cu 200 de lei neimpozitaţi şi angajatul ia 1774. Restul din 450 îi ia statul. Că aşa se prefac polticienii Statului de Cumetrie că ajută. Ajută să facă praf iniţiativa privată.

Şi aşa aflăm ce ascunde aşa zisa “creştere” a salariului minim: 5 bani la prostani, 1 miliard de lei la baştani!

Aşa procedează un stat mafiot de cumetrie!

Articol preluat integral de pe Ziar de Cluj

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 13
Author

17 Comentarii

  1. Romania e tara esentialilor si a familiilor noastre.
    Daca ziceti ca e stat mafiot, tot degeaba.
    Pot marai contributivii cat vor.
    Majorarea de 12,5,% e deja prea mult pentru ei. Ne imprumutam si platim mai mult si mai multe, pensiile speciale. Inca maive de praduit.
    Voi munciti pentru noi. Va facem placerea asta. Chiar pana la 70 de ani. Cui nu-i convine, valea.
    De aceea ne pute UE.
    Putin cu Kirill fura, dar platesc pensio speciale. Un model pe care-l vrem urmat.

  2. Pensiile trebuie sa fie proportionale cu salariu in decursul activitatii.
    Si la armata si politie si securitate si justitie. Stabilirea salariului se face dupa scoala absolvita. Cu ce e mai bun un securist ca un dictor chirurg care opereaza pe creier sau inima. Si pariem ca securistul are de 10 ori salariu cat medicul. Dar organele de asuprire a poporului roman fac ce vor .Isi dau pensii cat vor din munca poporului asuprit.
    In caz de razboi tot poporul va duce greul. Securistii isi dau demisia si pleaca in tarile calde.

  3. Singura soluție este indexarea tuturor pensiilor cu un procent fix și impozitarea progresivă a veniturilor! Liberalii nu vor să-si taie craca hoțiilor pe care s-au cocoțat in ultimii 30 de ani. Restul e cancan!

  4. & Care dracu baștani, bă , ? Pensionari baștani, ?
    Cică mai cumpără dracu niște pensionari, care insistă că își vând scump pielea, ?

  5. De ce judecătorii și parlamentarii, inclusiv europarlamentarii să primească pensii speciale și primarii nu ?

  6. La ce altceva vă așteptați de la Parlamentul Rușinii și Guvernul Interlopilor?

  7. STATU BAGA MANA IN BUZUNARUL PRIVATULUI IAR EI SE LAFAIE CU SALARII MARI FARA CA BUGETARUL SA FIE PLATIT DUPA PERFORMANTA!
    LA PRIVATI NU PICA BANII DIN CER CA IN BUZUNARUL LOR!
    OAMENI BUNI!
    PANA EI NE VAD PROSTI FARA REACTIE EI VOR FI BOGATI SI VOR DANSA „HORA” IN GUVER PARLAMENT SI CU BANI MULTI!
    BATE JOC DE ROMANIA SI DE ROMANI!

  8. Salutten ! Din suflet ,pe generatii: SALARIUL MINIM SI PENSIA MINIMA, tuturor DECIDENTILOR!… Bisericile vand, lumanari/candele ce produc fum echo/bio!

  9. Mon cher,…Capitalismul are un singur scop …orice activitate sa aduca profit capitalului investit.STATUL are institutii care permit detinatorului de capital sa-si plaseze banii in economie pentru a avea un profit…O tara cu economie baltata,vezi Romania,devenita capitalista in vorbe,a incercat sa impace socialismul cu capitalismul…Ce-a iesit!!! Priviti,o bulibasela perfecta speculata de cei care au vazut numai la televizor comunismul…transformat in POLITICAL COREKT…NU poti amesteca apa cu uleiul…

  10. Pensionarii cu pensii speciale sunt cei mai chinuiți pensionari. După o viața de muncă grea și răspunderi, acum sunt ameninințati că pierd pensiile. Știți voi ce înseamnă să nu dormi noptea că ți se diminueză pensia specială? Să te condamne toți țăranoii cu studii? N-aș vrea să fiu în pielea lor! Hmmm!

  11. Rectific: Pensiile militare se calculeaza pe 5 luni consecutiv la alegere ,nu pe 5 ani cum gresit am mentionat.Cei care nici nu au invatat carte,nici nu au muncit .nu au mers prin ploi si viscol la serviciu,nu s-au inghesuit pe scarile mijloacelor de transport,dar poate au lucrat cativa ani,apoi ori si-au cumparat cativa ani de vechime sau si-au obtinut prin descurcaleala pensie de invaliditate gr2-3 [care sunt cotati tot ani de vechime] au acum pensii la fel sau cu putin mai mici decat celor au muncit din greu . Ei sunt sanatosi tun ,fara stres,multi ani vor manca pensie iar cei care au muncit ,multi nu au mai apucat pensia.Nedreptate,inechitate sociala

  12. Stat mafiot creat de peeseedee. Nu singur bineînțeles, dar capo di tuti capi.

  13. Asa va arata lumea,câțiva boieri întreținuți de sclaveti.Batjocura și minciuna va sunt livrate cu mierea și zâmbetul pe buze.

  14. Au prioritate doar votantii. Au prioritate pomenile pentru ei. Contributivitatea este pe plan secund.Bugetarii ridica salarul mediu pe tara. Ei sunt multi si cu o caruta de facilitati. Ei isi permit sa plece in concedii si sa se recreeze in zilele libere dupa atata efort,saracii!Am ajuns rau de tot! Mai rau ca in comunism! Sau ne am intors acolo si eu nu stiam ??!!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.