Români exploatați de o rețea de trafic în Portugalia

Treizeci şi cinci de persoane au fost arestate în regiunea Alentejo, în sudul Portugaliei, pentru trafic de persoane, inclusiv din România şi R. Moldova, spălare de bani şi falsificare de documente, a anunţat miercuri poliţia judiciară, conform AFP.

„Suspecţii fac parte dintr-o structură criminală care se ocupă de exploatarea de lucrători migranţi, dintre care majoritatea au fost ademeniţi din ţările lor de origine pentru a veni să lucreze în ferme din regiune”, au precizat autorităţile într-un comunicat.

Suspecţii, femei şi bărbaţi cu vârste cuprinse între 22 şi 58 de ani, sunt din Portugalia şi din alte ţări din Europa, a adăugat poliţia, fără a preciza care sunt acestea.

Zecile de victime ale acestui trafic de persoane care au putut fi identificate provin din România, Republica Moldova, India, Pakistan, Senegal, Maroc sau Algeria, a mai transmis poliţia.

„Migranţii lucrau în condiţii inumane, cu un salariu extrem de mic şi locuiau înghesuiţi în case vechi”, a precizat pentru AFP o sursă poliţienească.

„De asemenea, libertatea de mişcare le era limitată, deoarece documentele de identitate le-au fost confiscate”, a adăugat sursa, conform căreia a fost vorba de o operaţiune de o anvergură „rară” într-o regiune unde lucrează numeroşi migranţi în sectorul agricol.

Operaţiunea, pregătită din ianuarie 2022, a mobilizat circa 400 de inspectori ai poliţiei judiciare, care au efectuat 65 de percheziţii în localităţile Beja, Serpa, Cuba şi Ferreira do Alentejo.
Conform unui raport al unui grup de experţi al Consiliului Europei privind traficul de fiinţe umane, autorităţile portugheze au semnalat 1.152 de victime ale acestui tip de reţele între 2016 şi 2020.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

4 Comentarii

  1. Si toata situatia respectiva nu este vazuta si sanctionata de la inalta curte de la Bruxellles ,sau asa ceva este permis sa se intimpla in Europa ? Daca asemenea situatie s-ar fi intimplat in Rusia ,sa vezi ce clabuci la gura facea vulpea blonda de la Bruxeeles !

  2. Zecile de victime ale acestui trafic de persoane care au putut fi identificate provin din România, Republica Moldova, India, Pakistan, Senegal, Maroc sau Algeria.

    Mi se pare mie sau suntem singurii europeni exploatati?

  3. Romania exploatata de o retea periculoasa de traficanti numiti consiliul UE.

  4. „Suspecţii, femei şi bărbaţi cu vîrste cuprinse între 22 şi 58 de ani, sunt din Portugalia şi din alte ţări din Europa, a adăugat poliţia, fără a preciza care sunt acestea”…
    Suspecții sunt din Inglaterra, că ăia au situație privilegiată în Portokaliya, de sute de ani, inclusiv ca imagine, de aceea nu-i pîrăște poolițîia mafiotă la presă!
    https://en.wikipedia.org/wiki/Disappearance_of_Madeleine_McCann#Portuguese_police
    Portokaliya e dă fapt un fel dă „Ukraina” a peninsulei hispanice: limba burtucheză e de fapt un dialect al ișpaniolei, cu 400 dă ani în urmă actualul teritoriu al ducatului era condus dă la Madrid. Diferențele între ișpaniolă șî burtucheză sunt minime, la fel ca între dialectele transilvănene șî limba romînă literară (npscută în Transilvania!).
    Da’ „Perfidul Albion” a avut grijă să antagonizeze burtuchezii cu ișpaniolii, șî să favorizeze creearea actualului stat. La fel cum fack nepoții lor dă păstă Baltă în Ukraina, azi!
    Iar, mai nou, „pr’etenului” burtuchez îi spun „progresiștii” masoni anglo-saxoni să renunțe la limba literară portugheză șî să adopte ca limbă literară ce vorovesc negroteii putori analfabete dîn Prazilia, ăia cărora le-a dat Portokaliya limba! DE CE? Argument: CĂ ĂIA-S MAI MULȚI!
    Așa că „MicroSoft” nu prea face programe în limba rromînește, sau le face cu întîrziere, da’ face instant uindăusuri șî uăfisuri șî în burtucheza praziliană, ca să akțelereze akțeptarea……[Rumburak]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.