Hans Klemm, îngrijorat de legile justiției

Modificarea legilor justiției provoacă îngrijorare în SUA. Ambasadorul Hans Klemm a declarat, luni, că urmărește îndeaproape activitatea Parlamentului și mai ales propunerile ministrului Justiției, despre care spune că anunțau, inițial, că se vor face pași înapoi.

Washingtonul „urmărește îndeaproape” ceea ce se întâmplă în Parlament și așteaptă forma finală a legilor. „În ceea ce privește pachetul de legi pregătit inițial de ministrul Justiției și prezentat Parlamentului, urmărim îndeaproape evoluția și așteptăm să vedem ce modificări vor apărea în Parlament și care va fi forma finală”, a declarat ambasadorul într-un interviu pentru Expres de Banat, difuzat live pe Facebook.

Hans Klemm a mai spus că Washingtonul este îngrijorat de situația din România, mai ales că aceasta vine după 15 ani în care țara a dus o luptă credibilă împotriva corupției. „Avem îngrijorări foarte serioase cu privire la propunerile inițiale ale ministrului justitiei. Motivul îngrijorării noastre este că în ultimii aproape 15 ani, România a dus o luptă din ce în ce mai credibilă împotriva corupției la nivel înalt și mediu”, a spus ambasadorul, detaliind realizările României din această perioadă. „România a creat independență judiciară, a înființat instituții speciale care se ocupă cu descoperirea infracțiunilor și a corupției – mă refer aici în principal la DNA. Iar când privim în regiune, SUA cred că România este țara cu cea mai credibilă luptă împotriva corupției. Desigur că se mai pot face multe lucruri în ceea ce privește prevenția și educația, însă România are rezultate excepționale în ceea ce privește pedepsirea celor care fură din banii publici”.

Întrebat dacă pachetul de legi pe justiție e un pas înapoi, ambasadorul a răspuns pozitiv: „Am fost îngrijorați cu privire la pachetul inițial de legi prezentat de ministrul Justiției, care sugera că s-ar putea face pași înapoi în eforturile în privința aspectelor mentionate anterior și vă pot spune că am urmărit foarte atent ceea ce s-a întâmplat în Parlament săptămâna trecută, ceea ce se va întâmpla săptămâna aceasta și care va fi forma finală care va ieși din comisie”.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

57 de Comentarii

  1. daca un specimen ca asta este ingrijorat nu pot concluziona decit ca legile sint foarte bune! un nou demers de o nesimtire iesita din comun a unui individ primitiv!

    • treci si ia-ti kopeika ca dragnea n-o sa mai aiba ciosvarte sa-ti arunce, in curand

    • oare ce-o iesi din doi pe unu? ia ni haciu kopeika. ia haciu bolshe denghe…

    • Da mai kopeikarule, „legile sunt foarte bune” pentru „Mugabe”
      di Tiliorman”&maharii ciumei rosii sa-i acape d bulau si sunt coform indicatiilor lu gaspadin Dughin, legi care-l vor ajuta pe feceorul de meletzian sa ne transforme in gubernie a lu’ davai ceas, iar el ca un adevarat Daddy sa-si mai ia o halca pe nume propriu din cea care a fost odata o tara! Panimaesh gaspadin din stanga Nistrului?!

  2. nu mai scapam odata de asta ? Washingtonul ???? de unde stie Washingtonul ce se intyampla aicio ? nu de la musiu Klemmm ? duca-se;

    • nu stiam ca klemm a participat pe vreo lista la alegeri. legile justitiei sunt facute de reprezentantii majoritatii, spre binele majoritatii DIN ROMANIA. cei care le fac au fost mandatati de romani sa le faca, si au increderea lor, pe care o pierd DACA NU LE FAC. ce are klemm cu asta ? te pomenesti ca nu ne mai lasa sa le dam cadou 4 miliarde pe rachete si facem ploiesti-brasov si pitesti-sibiu cu banii !

  3. Un interviu aranjat dupa toate regulile manipularii!!! Jurnalistul obedient a pus o intrebare speciala, aranjata, cu
    trimitere la…pasii inapoi ai noilor legi ale Justitiei. Germanul naturalizat in SUA cu un nume simbolic( „klemmen”
    insemnand „a fixa, a pune clama, a pune bratari de sustinere, a pune…catuse!!!)se crede Statele Unite in persoana
    cand se amesteca in treburile noastre interne, dar isi permite, intrucat politrucul de la externe nu l-a atentionat si nici nu l-a declarat INDEZIRABIL. Si pe vremea comunistilor ambasadorii tarilor occidentale in tarile Lagarului erau ilegali bolsevici naturalizati in tarile respective!!! Cazul bolsevicului provenit din Ucraina subcarpatica,
    Giten-stein, a facut epoca, acesta amestecandu-se si in afacerile noastre…financiare( Consiliu de administratie al
    unui…FOND SECURIST!!!), nu numai in afacerile interne politice…

    • 4.6 miliarde dolari?! Pt ce?! Adica ei datorita Ro beneficiaza enorm de deschidere la M Neagra si tot Ro le mai si plateste miliarde de euro care si asa acele rachete fiare vechi nu ne-ar ajuta la nimic?! Nu mai pun ca se baga peste tot in justitie si politica si se si vad rezultatele extrem de rele in Ro. De ce e ingrijorat asta de legile justitiei?! Oricum daca ar fi referendum lumea ar vota masiv impotriva abuzurilor din justitie. Ii este frica lui klemm ca Ro nu ar mai fi un stat vasal, cu slugi tradatoare si legi interpretabile anume sustinute de catre acesti sinistri .!!!!!* Trezirea*!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • A ba da. Rachetele ne ajuta sa fim front de razboi in caz de ceva cu Rusia. In jumate de ora Rusia ne face varza cu tot cu fierataniile vechi ale Americii.asta este realitatea. Dar ca de obicei romanii se trezesc mult prea tarziu . De asta am ajuns ce am ajuns

  4. editat asta trebuia trimis acasa la el si parlamentul nu trebuia sa aprobe achizitionarea rachetelor !
    Atunci ar fi fost liniste si respect pentru aceasta tara!
    Deci parlamentarii sunt de vina!

  5. cea ce arata ca Romania e condusa de la Washington! oare ambasadorul roman din USA nu emite judecati in public ? l-ar trimite aia acasa cu 1-st avion ! A venit secretarul de stat la Bucuresti le-a aratat dosarele lui Iohanis is parlamentarilor ! si gata au semnat sa ia armament fier vechi (rachete) si USA contra puscarie !

    • Da! Da’ aveau banii de la bechtel, ce mare scofala!!!Ei ne-au finantat copios. Le-am platit de cate ori, oare?????????

  6. Nici în ajunul Sărbătorii naționale de 1 Decembrie nu are bunul simț să nu ne umilească! Pentru ce ne pedepsește America cu asemenea diplomați, luând în considerare că la nivel de autorități statale suntem, din toată Europa, cei mai sterși și obedienții față de USA.

    • Doina , nu-i pedeapsa este experiment pentru a vedea cit se poate intinde coarda pentru fortaraea instaurarii globalismului sub comanda americano-iudaica .

  7. Tovarasul Klemm, bine ghiftuit dupa ce si-a umplut buzunarele si falshile cu achizitia Patrioatelor, vine sa dea iarasi lectii.
    Daca ar fi intr-adevar un politician avand coloana vertebrala – individul Klemm si-ar fi facut de mult bagajele

  8. Atat ambasadorul SUA la Bucuresti, mister Hans Klemm, cat si de cei care demonstreaza in pietele oraselor tarii, ititi de sotul doamnei Carmen impreuna de slugoii sai, securistii sindicalisti de meserie in ultimele doua decenii, Bogdan Hossu si Dumitru Costin sunt ingrijorati de legile justitiei ! Ingrijorarea lor consta in faptul ca justitia( daca se aplica noile legi propuse in justitie ) nu mai poate fi folosita ca instrument de constrangere a unor politicieni pentru a fi gargaragii si marionetele celor care se amesteca copios si abundent in ultimii 28 de ani in treburile interne ale ROMANIEI, adica: rusii, americanii, evreii, fraceziii, englezii, germanii, pentru ca cei care detin functii in tara asta sa reprezinte interesele celor citati mai sus in comentariul meu ! Cred ca MAE ar trebui sa il alunge din tara pe ambasadorul Hans Klemm care se amesteca in treburile interne ale tarii noastre intr-un mod grosolan, obraznic, de nepermis, in contradictie totala cu apartenta tarii noastre la: N.A.T.O, U.E., Parteneriat Strategic cu SUA …!

    • N-ai inteles. Gloatele alea de ies in strada, sunt masa de manevra a ricanilor. Asa iti poti da seama de numarul lor. Al securistilor. Platiti de cia prin intermediul lu’ sorosila.

  9. da shi nu ti convine ma hansika kat…si apoi ce pmp ai tu cu lejile n Matreata Roamanie…ori vrei un alt fond proprietatea?? you late budy…ti a luat o inainte shelalat bucovinean… nimic nu va jigneste sunteti impsibili , impenetrabili si imposibili….

  10. Multumim, dle Ambasador!
    Si Uniunea Europeana este ingrijoprata si va ACTIONA, iar state ca Polonia, Ungaria si Romania vor PLATI!

    „UE discuta tot mai apasat despre CONDITIONAREA Fondurilor Europene de Respectarea Statului de DREPT.
    Primele tari vizate sunt Ungaria si Polonia, dar mecanismul s-ar putea aplica in viitor oricarui stat membru.
    Ziarul polonez RZECZPOSPOLITA, citat de Rador, a aflat detalii despre mecanismul politic, un mecanism care va da un rol decisiv Comisiei de la Venetia.

    Astfel, ABSENTA Statului de drept intr-un stat membru va fi constatata de Consiliul UE prin Vot majoritar, pe baza unui Raport al Comisiei de la Venetia.
    Mecanismul gandit la Bruxelles evita necesitatea unui Vot in unanimitate.

    Ziarul polonez citeaza in acest sens surse diplomatice de la Bruxelles care arata ca este tot mai Probabila CONDITIONAREA Plății Fondurilor din Politica de coeziune a UE de respectarea statului de drept.
    Planul se referă la Bugetul multianual al UE in PERIOADA 2020-2027, Buget al cărui Proiect va fi prezentat de CE în primăvara lui 2018.
    În scenariul optimist, lucrările la el se vor încheia în Primăvara lui 2019, înaintea alegerilor pentru Parlamentul European.
    Va imaginati cum va Negocia Romania fondurile de la UE pe perioada 2020-2027, DACA legile Justitiei lui Fl. Iordache+Dragnea+Tariceanu vor trece de Parlament?

    Reamintesc: Romania este tot mai des vizata de Criticile unor oficiali ai UE sau din state membre pentru derapajele de la statul de drept.
    In ultimul raport MCV, CE a recomandat Romaniei sa consulte Comisia de la Venetia inainte de a schimba legile Justitiei, dar Comisia speciala din Parlament a REFUZAT aceasta Consultare.

    • LILI, TU CE AGENTURA REPREZINTI, SECURISTA MICA?TU INSTIGI STRAINII IN DEFAVOAREA TARILOR NOASTRE, STRICATO?ALE CUI INTERESE LE REPREZINTI TU,ALE CIA?

    • Adica nema justitia,nema parale…atunci pentru ce dracu mai cotizam ? Ma tem ca tot asa va fi si daca-l inlocuim pe „branconierul” Belissimei cu semipenalul Ludovic…Bre tanti Lili,nu vezi bre ca de atata coruptie ni s-au co-rupt si pantalonii-n vadafund,nu mai pune si mata paie pe foc…Treaba e simpla,unchiul Sam nu mai vrea sa vada asa zisi cripto-comunisti,sau asa zisi socialisti in fata de teama coabitarii cu tatucul Vladimir…E ca pe vremea mackartistilor cand il banuiau pana si pe Charlot de comunism in congresul american…

    • Securist(Lili) ordinar si tradator de tara si neam!
      Veti da socoteala curind!

  11. U.S.A. [[ UNIUNEA SOVIETICA AILALTA !! ]] nu se lasa!Acest individ ipocrit semidoct si habarnist total in ceea ce priveste dreptul penal si dreptul procesual penal din Romania [[ legile justitiei in ansamblu ]] , isi da cu parerea si dansulin sprijinirea statului SekuritikMafiot, in pofida strigatelor de ajutor al Magistratilor Profesionisti, ce spun cu subiect si predicat , cum Sekuritatea trebuie scoasa urgent din deciziile penale ce trebuiesc luate de judecatori si numai judecatori.Nu de Dumbrava Minunta din campul sekuristik Tactic din justitie, nu de Klemni, Emilieni Eve, Livice Stancute , Portocale, Unchesei, Veverite, Kukuvele si alte lighioane aidoma astora!?. In fapt si in drept ce doreste acest Klemn?. Intrebare retorica fireste. Oare asta nu vede cum fac astia abuzuri pe banda rulanda. De cazul Rarinca, de cazul Gutau, de cazul Olguta Vasilescu, de cazul Rusanu si chiar de cazul Chitaristului Ludovic Orban nu o fi auzit dragul nostru Klemn.Nu l-am auzit scotand macar o vorbulita pe musteriul Klemn. Aaaa domnia sa doreste perpetuarea acestui sistem sekuristoid din Romania , dand ordine pe ascuns pe filiera serviciilor secrete, cine sa fii scos si cine nu din viata politica, nu-i asa draga Klemn. Cat tupeu poti sa aveti stimate domn, sa batjocoresti in asemenea hal acest popor? Sa-ti fie rusine domnule Klemn. Stelu

  12. Saracul, sper sa nu i se aplece de la atata ingrijorare. El, care munceste zi si noapte doar ca sa umple buzunarele romanilor? Trage de la gura doar ca sa ne fie noua mai bine, si uite ce-i facem noi. Nu stiu cum putem fi asa de nerecunoascatori.

  13. Tocmai pentru ca in ultimii 15 ani de lupta cu coruptia s-a ajuns la performanta de a platii mult mai mult pe recompense celor anchetati de DNA dar gasiti nevinovati de judecatori decit s-a reusit sa se recupereze de la cei condamnati de instante, este clar ca ceva nu merge bine in justitie, ori modificarile la legile justitiei se impun daca vrem ca sa inceteze spectacolele si abuzurile.

  14. Stat de drept înseamnă respectarea legii
    Justiția este independența dacă se respecta legea
    Subordonarea justiției de către politicieni se poate realiza doar prin încălcarea legii
    Când un politician cere unui magistrat sa îl ajute intr un dosar, politicianul încalcă legea dar justiția nu e subordonata la acel moment
    Dacă magistratul accepta solicitarea politicianului, în loc sa îl lege, magistratul încalcă legea și tocmai a subordonat justiția politicului
    Concluzie: Justiția nu este independența din cauza ei.

    • La aceeși concluzie au ajuns și polonezii.
      Polonezii au constatat că „Justiția independentă” nu este decât o lozincă. Guvernul de la Varșovia susține că justiția este ineficientă, deseori coruptă, că magistrații au devenit o castă care își promovează propriile interese și că nu au habar despre adevăratele probleme ale cetățenilor.
      La finele lunii octombrie comisarul european pentru Justiție, cehoaica Vera Jurova a declarant:
      „În opinia mea, ar trebui să luăm în calcul o condiționalitate mai puternică între statul de drept și fondurile de coeziune.“ J-C Junker și A Merkel nu agreează asemenea penalizări. Junker, deja speriat de Brexit, se teme de o ruptură și mai mare Est-Vest, iar Merkel știe foarte bine că un procent semnificativ din fondurile de coeziune se întorc în conturile companiilor germane.
      La rândul lui, Kaczynski știe că Polonia nu stă cu mâna întinsă, ci este sursa de profit pentru companiile vestice. În România, imaginea este cea a unei țări ce primește „cadourile“ UE și care tremură în fața unor reforme ce par o glumă pe lângă cele poloneze.
      1. Ministrul Justiției (un politician) este și procuror general;
      2. Ministrul Justiției numește și demite șefii Curților inferioare din Polonia;
      3. Se intenționează pensionarea prin lege a membrilor Înaltei Curți și să se pună noile numiri tot în seama ministrului Justiției;
      4. Actualul guvern controlat de Kaczynski dorește numirea de către Parlament, și nu de către colegii de breaslă, a judecătorilor din instituția omoloagă Consiliului Superior al Magistraturii. În plus, acești noi membri ar avea drept de veto.

  15. Bai nemernicule, pastreaza pentru tine ingrijorarile tale! Poporul roman nu are nevoie de tine si de sfaturile tale! Nu te tot amesteca in treburile interne ale Romaniei, cum nici ambasadorul Romaniei nu „e ingrijorat” si nu da sfaturi lui Trump! Dai-le lui Trump, daca are nevoie de ele!

  16. Si cat de mult am crezut in Donald Trump, in schimbarile pe care le va face el…De cat timp este Trump presedintele SUA?Trump cu siguranta va castiga si al doilea mandat pentru ca va merge pe un drum batatorit: isi va lua un catel pe care il va gadila pe burtica in fata jurnalistilor plini de admiratie, ca de dansat nu prea-l vad in stare.Oare salvarea noastra, a romanilor, trebuie sa vina chiar de la noi?!

  17. Nu te mai nelinisti Klem.Nu vei mai putea ,probabil ,sa scoti afara din tara un asasin asa cum s-a intamplat acum cativa ani.Doar vrei justitie ,nu?Asta se va intampla cand judecatorii si procurorii vor raspunde pentru erori.Nu-si va mai permite nimeni sa incalce legea pe sest.Sau poate ca nu vrei justitie ca in USA.Ai fost in audienta la Tudorel de cateva ori.Se vede ca nu l-ai convins dar nici el pe tine.Cauta si tu un traducator din romana in engleza americana si citeste legile justitiei in varianta noua si spune concret ce te doare.Poate cineva te asculta daca gandesti corect democratic.Nu te mai chinui atat.E pacat de steagul american sa-l mototolesti in democratia ta originala.

  18. Hit the road Jack and don’t you come back , no more, no more , no more ! Hit the road, Jack ! Nea ,matale cand peci indarapt in Timorul de vest? Lasa-ne , lasa-ne, ca ne-ai obosit !

  19. SUA e ingrijorata ca pierde controlul asupra procuraturii si serviciilor, control pe care-l exercita in prezent prin stationatii CIA din ambasada.

    • Vor sa ne mentina la nivelul de stat sud-american, controlat de CIA.

  20. si pina la urma kovesi are sau nu cetatenie americana? ar fi interesant de clarificat chestiunea…

    • …si este sau nu agenta CIA?Dar Coldea?Dar Maior?Si care mai sunt agenti CIA,in afara celor 3?

  21. CU CEVA VREME INAPOI, UN „AMERICAN” A INTREBAT-O PE MAICA TERESA CUM POATE S-O AJUTE CU SARACII DIN CALCUTA; ACEASTA A REPLICAT: AI GRIJA TU DE SARACII TAI SI AM EU GRIJA DE AI MEI! LA FEL AR TREBUI SI CINEVA DIN STATUL ROMAN SA-I DEA REPLICA INDIVIDULUI ASTA NUMIT KLEM!

  22. DAR CE „INGRIJORARE„ MARE arata si klemm..PE „LUJU„ NE MOBILIZAM NOI, JUSTITIABILII CA SA SUSTINEM LEGEA RASPUNDERII MAGISTRATITILOR…SUSTINEM PARLAMENTUL SA LE VOTEZE NAIBII ODATA…..INCREDEREA IN JUSTITIE SE APROPIE DE ZERO… ..JUSTITIABILI DIN TOATA ROMANIA, UNITI-VA, CAci ALTA SANSA NU VA MAI EXISTA ! „În 2015, încrederea în justiție era la nivelul 48%. În 2016, a picat cu 14 procente, la 35%. În 2017, încrederea în justiție a ajuns la 24%. Ionela Șufaru, sociolog CURS, a afirmat, la Antena 3: ”Încrederea a scăzut pentru că nu au fost luate sancțiuni în interiorul sistemului pentru aceste derapaje. Justiția, dacă nu va reuși să găsească mecanismele în interiorul sistemului, va ajunge la nivelul partidelor politice.” HANS KLEMM E „INGRIJORAT„…nu a CRAPAT???? .eu tocmai vin de la o judecata a justitiei care il ingrijoreaza pe KLEMM..si pe mine ma ingrijoreaza solutia de balci care se poate da ….si atata ma ingrijoreaza incat am de gand sa initiez o miscare de protest a tuturor justitiabililor din Romania…IN STRADA, NU IN INSTANTE…….ca sa sustinem LEGEA RASPUNDERII MAGISTRATILOR.

  23. Sa-si vada de pistolarii lor, de gangsterii lor, de narcomanii lor, si mai ales de SPAGARII lo, mai ales in postura de incasatori de tainuri, precum Bechtelm Microsoft, industria de aparare, etc. si apoi sa dea sfaturi altora. Sau mai curand o protejeaza pe Luluta, sub lozinca apararii legilor justitiei, tocmai pentru a nu intra in colimatorul unei justiii cu adevarat independente si mai ales aparatoarea intereselor Romaniei si ale romanilor si nu scutul de protectie pentru nonromanii, ca cetatenie. Aici se afla cheia interventiilor straine in treburile interne ale Romaniei, nu numai americane, dar si germane, austrieice, olandeze si mai inca cateva. Noi trebuie sa adoptam tactica ursului, chiar daca cainii latra, el trece cu agale prin urbe, fara sa-i pese.

  24. Mai incet dragii mosului ca asta bate campii cu gratie. La Washington e un razboi crunt intre diplomatii de cariera, cum e si Flegmm asta, si Rex, Secretarul de Stat. Tillerson a dat deja afara o armata de purtatori de vorbe ca Flegmm iar altii au inteles mesajul si se carabanesc singuri. De asta isi si permite Flegmm, care stie ca va pleca in curand, sa vorbeasca! Stie ca e pe faras asa ca nu-l mai intereseaza. Ce e drept nici pe noi nu ne intereseaza ce debiteaza Flegmm. Pentru ca nu au nici o valoare vorbele lui. Asa ca lasati-l sa faca spume la gura cat vrea. „America” de care vorbeste el nu are nic o treaba cu noi! Are ea propriile probleme cu acesti neo-liberali sorosisti de care face efoeruri sa scape si ea. Asa ca cel mai bun raspuns pentru specimen ar fi un caldurao: up yours!

  25. Pana sa murdareasca Klem steagul american,Departamentul de stat al SUA se grabeste sa intre cu bocancii in Parlamentul Romaniei.Rusine USA.Democratia nu are mai multe nuante asa cum vreti voi sa aratati lumii.Nu vi se pare ca v-ati pierdut controlul?Ditamai puterea mondiala nu este in stare sa cunoasca realitatea din Romania?Sunt convins ca stiti adevarul dar nu va convine ca cetatenii americani care nu respecta legile sa fie pedepsiti si atunci preferati sa mentineti o atmosfera de confuzie .Partener NATO nu inseamna subjugat NATO.E de admirat pozitia lui Erdogan care v-a mirosit bine intentiile.

  26. Dl Klemm a fost numit Ambasador de catre Barack Obama cu cateva luni inainte de expirarea mandatului acestuia la sfarsitul anului 2016. Inainte de a fi numit ambasador dl Klemm a fost in asteptare in Congresul SUA timp de cateva luni pentru ca multi congresmani nu doreau sa-i dea aprobarea. La audieri, lui Klemm i s-a cerut in mod expres de catre senatorul John McCain, sa sustina lupta impotriva coruptiei si in special a Codrutei Kovesi care era catalogata „o persoana f.onesta si f.curajoasa”. Din pacate, senatorii SUA nu stiau cat de corupti sunt Kovesi, Negulescu, Eva, Man, Papici, etc. sau despre protocoalele secrete SRI-DNA privind lupta impotriva coruptiei. In alta ordine de idei, de cand a venit la Bucuresti, dl Klemm nu a facut decat sa-i sfideze pe romani, purtandu-se precum comisarul sovietic Vishinski care a batut cu pumnul in masa in fata Regelui Mihai in urma cu 60 de ani. Sa nu uitam ca acest Klemm a declarat la Chisinau ca nu trebuie sa ne gandim la unirea celor 2 tari fratesti. Tot acest diplomat lipsit de diplomatie, a mers in Ardeal, la Sf. Gheorghe si s-a fotografiat cu Steagul Secuiesc si cu separatistii unguri. Singura preocupare a acestui asa-zis diplomat este sa se opuna vointei poporului roman si sa faca presiuni pentru semnarea unor contracte economice oneroase care duc la secatuirea tarii.Concluzia mea este ca SUA nu se deosebesc prea mult de fosta URSS, in ceea ce priveste comportamentul fata de poporul roman. Din pacate.

  27. Unde esti tu doamne domnule ERDOGAN!!? Sa veniti o lecutica si prin Romania sa faceti putinica curatenie si dreptate in aceasta tara blestemata!. Bine ati mai procedat cu totii Yancheii si acolitii lor, pana la a saptea spita , cu sabotorii, cu tradatorii cu acoperitii si descoperitii CIA -ului de prin Turcia. Abia acum intelegem si noi actiunea dvs. de amploare in curatarea administratiei Turciei de aceste Lighioane Tradatoare.Adevarat Turcia a fost imperiu!! pe cand Romania a tot stat in genunchi in fata cotropitorilor dea lungul istoriei!.Sa vedem ce oameni politici damboviteni au demnitatea si curajul sa actioneze pe masura , in urma acestor declaratii halucinante ale departamentului de stat Yancheu.Stelu

  28. HUUUUOOOOOOOOOO SUUUUUAAAAAAA!!!!!!!

    STOP cumpararii de rachete Patriot!!!!
    STOP cumpararii oricarei tip de arma din SUA!!!
    STOP amestecului SUA si a altor state in treburile interne ale Romaniei!

    Cei care sunt contra amestecului SUA si a altor tari in treburile interne ale Romaniei sa transmita mai departe acest mesaj!
    ROMANIA NU ESTE COLONIE!
    ROMANIA ESTE STAT NATIONAL, SUVERAN SI INDEPENDENT, UNITAR SI INDIVIZIBIL.

  29. Ca sa mergem la WC va trebui sa cerem voie lui Klemmy, sau Departamentului de Stat/

  30. Mitocanul asta de nea edit ne jigneste si ne insulta incontinuu , ne considera niste amarati, tampiti si fricosi din Caraibe . Rusine maxima ! La ei democratie , la noi dictatura ! Halal parteneriat , halal respect ! Doar in Dumnezeu mi-a mai ramas speranta , cu asa prieteni !

  31. Azi, Marti, continua audierile in dosarele lui L. Dragnea si C.P. Tariceanu!
    Ce RUSINE!!

    Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie continua marti audierile de martori si inculpati in dosarele in care presedintele PSD, Liviu Dragnea, si liderul ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, au fost trimisi in judecata de DNA, scrie Agerpres.

    Dezbaterile in cele 2 dosare sunt reluate de la ZERO, dupa ce unul dintre judecatorii din completul initial, Ana Maria Dascalu, s-a pensionat(subit si dintr-o data!!), fiind inlocuita cu un alt magistrat.”

    Succes DNA, la JILAVA cu disperatii Dragnea si Tariceanu!

  32. Situatia e cam clara. Mushuroiul de furnici a fost rascolit. Excelenta hotararea poporului roman,respectiv a celor peste 50% dintre votantii din Decembrie ’16 pentru PSD-ALDE. Se banuieste ca, dupa votarea in Parlament a legilor justitiei va fi marcat cea mai mare victorie a Democratiei de dupa ’89. Lotiv de ingrijorare a partenerilor (intr’adevar strategici!) nostri… Daca vine cuiva ideea cercetarilor cine stie cum si pe unde si se ajunge la CIA (!), la Mycrosoft, la celebra firma de constructii autostrazi, si,mai stii, chiar la cetatiania americana(!) a unor cetateni romani suspusi… Amintindu-ne celebra si trista interventie americana la suspendarea lui Basescu, ne putem intreba daca nu cumva insolita vizita (de o noapte, „ca hotii” – merge?) a inaltului oaspete american a avut acelasi scop. Si s-a intarziat (diplomatic) comunicatul lor… Ca prea era tzantzoshat Iohannis in siguranta ca va opri el „alunecarea”… etc,etc. Ma intreb daca maistorul chimist Bogdan Chireac n-a simtit aburul din eprubeta Cotrocenilor, ca prea tace meditativ cand vine vorba de legile Justitiei. Cotidianul ce zice? Este unicul ziar pe care il mai citesc. Merita? Nistorescu si echipa tac. Si ce echipa veritabila are ! Asteptam posta de dimineata.

  33. Am respirat adanc si m-am linistit. Am crezut ca este ingrijorat de abuzurile procurorilor si de soarta lui Negulescu.

  34. Dl. Hans(!) K. este mereu „ingrijorat”. Acum ca „slemurile” lui n-or fi suficient de Mari? Desi! Cat o fi comision la 4,6 miliarde?! Sau o MAI vrea, el, si un „fond”, ca si ghite’nPiatra?! Ca de!, dintr-o „papuasie” de unde a fost pripasit aici cat putea ciupi pe sticlele colorate pe care le arunca la bastinasi? La el acasa dl. Trump are probleme destule. Cu si soroistii (lui) atacandu-l pe strazi. Cniar nimeni la noi nu se incumeta sa-i spuna, si si prin presa de-acolo, ca emisarul lui pentru noi e de fapt in „tango d’amore” cu gastile de soroisti de aici care mana in mana cu divizia KGB instaurata de canalia Brucan in cardasie cu tot Soros. Dl. Klem, si el in gura cu „penali”, cum pe aici cativa de fapt ei foarte penali!, sa nu fi aflat ca amicul sau Soros este, mai nou, oficial si legal, prin si CEDO, foarte penal in Franta?! Dupa antecedentul falimentarii lirei sterline. Sau, comision, si de la el? La noi e tara unde insi vin cu pantaloni rupti in cur si pleaca in limuzine.

  35. Cele mai mari prejudicii aduse statului romanan ..
    1.Retrocedarile care au finantat Statul Paralel
    2.Microsoft acum cumparat licente de 10 mii de ori mai multe la un pret de 100 de ori mai mare , Bechtel unde am platit 1 Miliard americanilor sa se piarda si contractul si tot .
    3.EADS securitatea granitelor si tot nu suntem in Senghen …
    4.Acum se spune ca sea ajuge cu totul la 5 miliarde pentru rachetele patriot
    5.Numai putem finantarea ONG-uri care oricum sunt anti Romanesti … toate astea se fac in numele anticoruptiei .. iar coruptii sunt NASI DE TREN care primesc 5 RON de la un amarat .. Vamesi care dupa 8 ani de procese unde au intervenit cu elicopterul sa-i prinda se dovedeste ca sunt nevinovati … Doctorii … Profesorii unversitari … si Gica Popescu care a recunoscut si a platit banii inainte de judecata finala … pai de miliardele astea imi fac si armata si ma fac prieten si cu rusii pentru 300 de ani de acum inainte … cine ne mai ataca ? pai peste 4 ani mai dam alte 5-6 milioarde va da-ti seama unde e coruptia .. Criminalii de americani … ne-am incurcat cu ei statul cu cei mai mari bolnavi mintali unde istorie face Al Capone .. a fost prins pt ca nu a platiti o mica taxa la stat ? … pe cine mint ? America sa-si construiasca statul Mafiot a dat legea cu alcoolul sa-si faca bani si putere grupul de interesese sa formeze statul paralel … al capone a fost o unealta pe care nu stiau cum sa-l acuze .. fix cum este si Dragnea … i-au facut dosar i-au dat cu suspendare cu conditia sa fie lider PSD si sa raspunda la comenzile lor .. daia a candidat Dragnea singur … nu vedeti ca cine nu are DOSAR PENAL nu este in Frunte ? Werner ? pai primul dosar este in Canada cu Copii .. sa nu ma intrebati ce legatura are SUA cu Canada … numai vorbesc de ROMPETROL , ROMTELECOM , HIDROCENTRALE RETELE DE GAZE si BANCI … toate sunt ale cui ? cat au fost ale romanilor au fost coruptee acum sunt curate ca lacrima …

  36. Cata nesimtire este la aceasta lili.Ea nu tine cu aceasta tara .Vrea sa ajungem colonie americana.Cred ca este o coada de topor.De cand si pana cand un ambasador se pronunta pe legile unei tari?El trebia sa se ingrijoreze de abuzurile care se fac de catre DNA,nu de legile care vor fi elborate.De legile justitiei le este frica celor care le incalca.Nu vor legile raspunderii magistratilor.De ce ?Ca sa-i manipuleze cum vor cand ajung la putere.BRAVO VALTER COJMAN !!! De acord cu tine.

  37. Este revoltator tonul comunicatului Departamentului de Stat .Parlamentul trebuie sa aiba o replica dura .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.