Rectificare la Primăria Capitalei

Alţi 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Primăria Capitalei vrea să aloce alte 10 milioane de lei, printr-o rectificare bugetară, pentru lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului.

Primăria Capitalei va rectifica bugetul pe anul acesta și va aloca aproximativ 18 milioane de lei pentru construirea, amenajarea sau reparațiile a 166 de biserici din Capitală. În urma acestei rectificări bugetare, în total, în anul 2018, vor fi alocate, pentru lăcașurile de cult peste 63 de milioane de lei, se arată în proiectul de hotărâre publicat pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului București care va avea loc săptămâna viitoare.

Totodată, Primăria intenționează să aloce, prin rectificare, alte zece milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului, suma totală pe care acest lăcaș de cult îl va primi anul acesta fiind de 25 de milioane de lei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

29 de Comentarii

  1. Catedrala Mântuirii Neamului este singura constructie cu adevarat grandioasa si crestina pentru Sarbatoarea Centenarului!Sa zicem mersi ca Primaria nu a aruncat 20 de milioane de lei pe niste sculpturi aiuristice,de care s-a umplut Capitala,bani aruncati pe apa amasoneriei si a fundatiilor de partid!Sa dau un exemplu numai asa zisa „opera de arta” din fata Casei Presei Libere de Griji(mini-Lomonosov) arata ca in Transformers-Dark of the Moon:)))

    • Pare sa fie un sac fara fund. Controale finaciare, Curtea de Conturi, ceva?

  2. Madam Firea să se spele de păcate pe banii ei, nu pe ai mei. O fi preacurvit ea mult, dar nu cu mine.

    • Lasa, ca tu donezi pentru templul LGBT si te inchini la sfantul Sodomie si la cuvioasa Pedofilia. Catedrala trebuie terminata indiferent de parerea ta.

    • Stii ce? Lasa sa se faca si catedrala asta. Prin tot Bucurestiul nu ai loc de spatiile de joaca unde vin toti plozii sa te enerveze cu galagia lor. Spitale se fac, in zona mea s-au construit deja trei si urmeaza sa se mai faca si altele, nu ma plang, spitale avem. Ma deranjeaza insa spatiile de joaca unde vin toti plozii sa zbiere la mine in geam. Bisericile si catedralele nu ma deranjeaza, pot sa ignor cand popa suna 2-3 minute clopotul, dar nu pot sa suport cand vin toti plozii sa ma deranjeze 24/7 pentru ca PD-L a pus locuri de joaca chiar sub geamul meu. Nu exista zi in care sa nu te deranjeze plozii. Bisericile nu polueaza si nu fac galagie. Si oamenii care se duc la biserica totusi nu se imbata si nu deranjeaza lumea cum fac toti smecherii cu case de pariuri si cluburi de noapte.

    • Vaaai…îndrăznești să te iei de-o blondă?! Și să mai spui și adevărul?

  3. De 4 miliarde de euroi aruncate pe arme second hand nu va aia grija, huh? Un exemplu de ancheta daca va numiti ziaristi. Ro a anuntat ca zilele astea ca mai cumpara inca 5 rable de furi de la portughezi. Nicaieri nu am gasit si PRETUL!

    • Argumentul meu principal pentru Catedrala si pentru biserici in general e unul cat se poate de practic; bisericile nu polueaza, nu fac galagie si fac zona sa fie mai civilizata si mai sigura. Decat sa-ti tranteasca Negoita locuri de joaca sub geamul tau si sa nu poti sa stai linistit in casa ta pentru ca vin toti plozii sa te deranjeze, mai bine sa ai o biserica, unde lumea se comporta civilizat si nu deranjeaza. Ca sa nu mai spun ca bisericile mentin spatiile verzi curate, si sunt o sursa de oxigen curat. Decat sa stau sa suport galagia produsa de terase si parcuri, mai bine sa am o catedrala langa mine. Mall-uri si parcuri avem prea multe.

    • Pretul unui avion coclit,uzat fizic si moral,depasit tehnic mai de toate avioanele scoase pe banda rulanta prin China la sfert de pret, nu conteaza.Poate costa $ 20-30 milioane adunatura de rugina dar nu asta este important ci pretul pieselor de schimb obligatorii.Aici se fac banii,la fiecare 2 ore zbor ai cativa mecanici care schimba piese si dureaza 1-2 zile.Un exemplu aparut undeva pe internet: Bugatti Veyron (masina) $ 21.000 ptr schimbul de ulei,probabil la fiecare 3-5.000 km. La fiecare ora de zbor al unui avion militar USA trebuie sa adaugi 24 ore de revizii/reparatii cu mecanicii de rigoare.Nu continui dar am impresia ca toate organele astea de conducere nu au nici o idee despre ce cumpara de la talcioc si va arunca praf in ochi iar voi tampitii platiti ca doar nu aveti ce face.Nu stiu istoria bisericii din articol dar presupun ca biserica ortodoxa romana putea sa acopere toate cheltuielile luand in considerare miliardele pe care le au.Ca prost de rand,platesti ptr patrimoniul bisericesc si cand pui piciorulpe acolo,toti popii baga mana in buzunarul tau ca au nevoie de bani de banzina ptr Mercedesuri.

    • Pt. Bula: Din cate am inteles, in zona respectiva au fost demolate vreo 2-3 biserici si o manastire de maici in perioada comunista, si catedrala ar reprezenta o reparatie a pagubelor produse. De asemeni trebuie sa tinem cont ca BORul e singurul cult din Romania care nu primeste ajutor extern. Catedrala cred ca e utila pentru turism. Imi imaginez ca turistii or sa viziteze si Parlamentul (cea mai mare cladire din Europa) care e imediat langa catedrala, deci turismul o sa beneficieze de pe urma catedralei. In orice caz, nu e nici pe departe „monumentul faraonic” de care toti mincinosii din presa vorbeau acum 5-6 ani. Dupa toata isteria din mass media, te asteptai sa vezi o cladire mai mare decat pentagonul.

    • Parazitii de la BOR ne iau spatiile verzi parcuri oxigenul din orase ..Ave. 18000 de biserici ..si citeva milioane de pupatori de moaste …pe lingaasta mai fac sinagoga la sighet si templu masonic sataniv
      C …!
      0

    • Pt Elia: De fapt spatiile verzi din curtile bisericilor sunt cele mai curate locuri din oras. Acolo nu vin toti nesimtitii sa-si arunce gunoiul sau sa deranjeze tot cartierul noaptea cu galagia lor. Avem biserici asa cum Turcia are moschei si Israelul are sinagogi. Daca te deranjeaza faptul ca Romania e o tara religioasa, muta-te in Korea de Nord sau Cuba. Si pe mine ma deranjeaza toate magazinele erotice amplasate imediat langa cofetarii si supermarketuri. Ma deranjeaza ca se vand masini in Bucuresti desi nu exista parcari, si ca nu pot sa merg pe strada fara sa ma lovesc de masina aiurea parcata de nu stiu ce mucos de 18 ani care cica are neaparat nevoie de masina. Ma enerveaza ca investim atatia bani in educatie si aproape mereu unul din trei elevi nu trece bacul. In ultimul timp bisericile nu prea m-au enervat. Stiu ca BOR ia bani de la stat, dar BOR macar face ceva cu ei. Decat sa vad statui ORIBILE amplasate peste tot in Bucuresti, mai bine sa vad biserici.

  4. Madam IR (Ioana Radu) esti crestina sau pagina, ca anti-Firea se stie de mult ca esti?

  5. Bani pentru copiii bolnavi de leucemie,cancer si alte boli grave nu au ,trebuie sa doneze populatia bani ca acesti copii sa aiba o sansa la viata ,prin operatii si tratamente in strainatate.Cum mintea biserica ca aceasta catedrala se va construi numai din donatii,fara bani de la stat,nu-si va spala pacatele niciodata.Daca ai credinta te poti ruga si intr-o bisericuta mica din lemn nu intr-o magaoaie impresionanta.As dori ca acesti primari,patriarhi,politicieni etc sa fie obligati sa stea macar o saptamana,zi si noapte in spital ,langa acesti copii sa vada cum se chinuie si cred ca nu ar mai indrazni sa le ia dreptul la viata,aruncand banii pe constructii.Pot sa fie incadrati si la genocid asupra populatiei credincioase,facandu-le rau cu buna stiinta.

    • Ba au, si eu personal am vazut cum s-au facut colecte in biserici pentru copii bolnavi de diverse boli. Sunt si manastiri imediat construite langa orfelinate si azile de batrani, si calugarii de acolo ii ajuta zilnic pe batrani si pe copii. Dupa „credinta” ta, Solomon nu ar fi construit marele templu din Israel. Probabil ca tu esti adepta unei secte si ti-e ciuda ca romanii nu vor sa adere la credinta ta fabricata recent. Sunt destui bani, si pentru bolnavi si pentru lacasuri de cult. Tie iti place sa iti scoti in evidenta filantropia, altii insa prefera sa ajute lumea pe ascuns, ca sa nu fie laudati. Faptul ca tu nu le vezi ajutorul nu inseamna ca nu exista.

    • Postarea ta este exemplul cel mai josnic de propaganda cominternista alogena, tipica activistilor khazari veniti pe tancurile sovietice!

    • Ne i a si ultima oasa de oxigen …cel ca ii bat plozii sub geam. ..oare tu esti chiar aproape de catedrala ? O sa te deranjeze clolotele ce va suna in tot orasul mai mult decit plozii ..! Clopot de 480 mii de euro. O capitala cu cele mai putine spatii verzi din Europa…si cu cei mai multi bolnavi de boli respirattorii betoane peste tot!

    • Pt Elia: Termina cu balivernele. Toate bisericile au gradini foarte frumoase si ingrijite. Oxigenul ti-l fura parcurile si locurile de joaca pentru ca acum ele acopera pamantul cu o mocheta de cauciuc ca nu cumva sa cada un plod pe jos si sa se raneasca. Deci terenurile de joaca sufoca iarba. Alti bani aruncati aiurea. Clopotele bat doar de 3 sau de 4 ori pe saptamana. Popa nu vine de la ora 11 noaptea pana la ora 4 dimineata la mine in geam sa ma deranjeze si sa nu ma lase sa dorm cum fac toti „smecherii” care se aduca in parcurile si locurile de joaca imediat sub geamul oamenilor. Statui stupide ca „Aripile” din fata Casei Scanteii au costat aproape 4 milioane de euro. Si sa nu uitam de „Caruta cu paiate” de la Teatrul National care a costat aproape 2 milioane de euro. Decat sa arunc bani pe asemenea mizerii care cica sunt „monumente artistice”, mai bine le dau lu popa sa-si faca biserica.

  6. Ce neam de popor pacatos avem din moment ce avem nevoie de Mantuire…. kitsch.

    • Siera cine sa ne mintuiasca ? Preotii pacatosi ? De mintuit te mintuieste numai dumnezeu nu aurul popilor si zidul catedralei!

  7. Daca toti preotii/popii ar dona tot ceea ce primesc(inclusiv masinile si vilele de lux) am avea 5 catedrale mai frumoase si mai faimoase ca Notre Dame-Dame din Paris.Firea ar trebui sa foloseasca banii pentru spitale( sa cumpere aparatura performanta), sa sponsorizeze copiii supradotati.

  8. Nu va mai gînditi la nici o mîntuire, căci nu mai e nici una , zicea Gala Galaction . Asta-i catedrala vrajitorilor lui Mithra mitropolitii . Biserica vine de la basilica , ambasada basileului ,imparatului Constantinopolului . Religia este un scam , un contract social conceput de niste smecheri catre pretind ca au numarul de telefon al constiintei universale sine qua non . Preotii praetorii astia sint ganavim sulamim .

  9. Taci tu, MAC-MAC…vezi că politicul DE FAPT, inclusiv ”cuvioasa” blondă lasă marșurile LGBT să-și arate fundurile cur-cu-beice prin București, și nu numai…iar politicul, cu bine-cuvântare de la NeFericitul, va aproba tot ceea ce zice U.E.sau partenerii strategici!

  10. Activistii din primarie si bor au strans randurile aici , semn ca ceva pute .. Se capuseaza cu forta in rrom

  11. biserica e doar una din metodele de manipulare si control al oilor. mai sunt multe altele: televiziunile, scoala, facebucu, untold, fotbalu…

  12. Faceţi spitale şi cămine de bătrâni cu aceşti bani că şi popii vor merge la ele.

  13. Credincioşii nu vor catedrală, în schimb o vor Primăria roşie şi Guvernul neocomunist. S-a suit Gabi în copac şi bolşevicii s-au făcut regalişti şi bigoţi.

  14. Templul cel mai iubit de Domnul e însuşi trupul credinciosului…
    Dar de unde să ştie asta Daniel Ochi-Albaştri şi Gabi Şpagat?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.