Dragnea, despre întâlnirea cu Timmermans: ”Există o linie roşie care…”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că a avut o discuţie ”lungă şi bună” cu Frans Timmermans, în care fiecare a înţeles de la celălalt ce îşi doreşte. ”Am convenit să avem discuţii în aşa fel încât să nu mai existe informaţii nereale care să circule de la unul la altul”, a spus Dragnea.

În plus, comentând declaraţia lui Timmermans referitoare la existenţa unei ”linii roşii” care nu trebuie trecută de către cei care vor să facă parte din familia socialiştilor europeni, Dragnea a afirmat că ”există o linie roşie care nu trebuie trecută de nimeni, nici de cei care fac abuzuri în numele unei aşa-zise lupte anticorupţie”.

”Am avut o întâlnire cu France timmermans. O discuţie lungă şi, după părerea mea, bună în care fiecare cred că am înţeles cum stăm şi fiecare a înţeles de la celălalt ce îşi doreşte. Am convenit ca în perioada următoare să avem discuţii în aşa fel încât să nu mai existe informaţii nereale care să circule de la unul la altul”, a declarat, luni, Liviu Dragnea.

Întrebat ce părere are despre declaraţia lui Frans Timmermans referitoare la existanţa unei ”linii roşii” care nu trebuie trecută de către cei care vor să facă parte din familia socialiştilor europeni, Dragnea a spus: ”Există o linie roşie şi în ceea ce priveşte drepturile fundamentale ale omului despre care eu am vorbit. Linii roşii nu există doar pentru anumite speţe în lume. Există o linie roşie care nu trebuie trecută de nimeni, nici de cei care încalcă Constituţia şi care fac abuzuri în numele unei aşa-zise luptei anticorupţie. Nici nu trebuie depăşită linia roşie, în încălcat Constituţia în ceea ce priveşte statul de drept şi, dacă toţi înţelegem lucrul, ăsta atunci putem avea o discuţie aşezată. Dacă nu, e care ţipă mai tare”.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a relatat, sâmbătă, la Congresul PES, că i-a spus lui Liviu Dragnea că, dacă PSD vrea să facă parte din familia socialiştilor europeni, trebuie să respecte valorile fundamentale ale acesteia, pentru că nu se poate face niciun compromis, iar aceasta este „o linie roşie”.

„Multe dintre guvernele noastre din Europa, în ultimii ani, în Suedia, în România, în Spania, în Portugalia au crescut pensiile, salariile, au crescut salariul minim. Acestea sunt lucrurile pe care le facem când suntem la guvernare. Am făcut aceste lucruri în Suedia, în România, în Spania, în Portugalia, în Germania şi în alte locuri. Dar dacă suntem partidul care vorbeşte cel mai mult despre propriile valori, dacă suntem partidul care îi critică pe alţii când încalcă statul de drept, când atacă libertatea presei, când pun judecătorii sub control politic, când opresc lupta împotriva corupţiei, trebuie să vorbim deschis dacă vedem asemenea probleme în familia noastră, aceasta este datoria noastră, nu putem evita această discuţie”, a afirmat Frans Timmermans.

El a precizat că acesta este mesajul pe care i l-a transmis lui Liviu Dragnea, împreună cu conducerea PES.

„Acesta este un mesaj care a fost transmis clar ieri lui Liviu Dragnea de către Serghei, Udo şi cu mine, când ne-am întâlnit. I-am spus ieri: Liviu, dacă vreţi să faceţi parte din această familie, trebuie să respectaţi valorile noastre fundamentale. Şi Liviu a spus că vor face acest lucru. Vom avea discuţii pe această temă în săptămânile viitoare. Nu putem face niciun compromis în acest domeniu. Aceasta este o linie roşie pentru mişcarea noastră, asta e o linie roşie pentru Europa. Am văzut că România a devenit o societate vibrantă, deschisă, unde lupta împotriva corupţiei a avut succes în ultimii ani, o societate în care există presă liberă, o societate în care sistemul judiciar poate funcţiona independent. Aceste lucruri nu se pot schimba. Nu trebuie să se schimbe. Tocmai am fost în Ungaria. Am văzut ce se întâmplă dacă se fac paşi înapoi“, a afirmat Frans Timmermans.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a participat vineri la Congresul PES de la Madrid.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

15 Comentarii

  1. Ticalosul „socialist”Tzimmernans, si-a dat din nou arama bolsevica pe fata!!! Intr-o faza a inclestarii cu fortele bolsevice de „dreapta”, acest personaj infect dezbina „stanga” europeana, in loc sa cheme la strangerea randurilor pentru a-i alunga pe „popularii” rasputinisti pe fata de la conducerea Colhozului bolsevic europeni!!!

    • Ce diletant acest Sorosist de Timermans. Mai are puțin și o să declare că el s-a scremut să craescă salariile în Romania.După ce a hărțuit țara cu alienații rezist, acu se dă grande. Sictir și dă-ne pace Franț, mai ai puțin timnp de stat acolo, bașbuzucule.Te întorci la baba ta și lași Europa în pace.

    • da….debiteaza „rezistentul” tefelist, sorosist, onegist, corporatist naimit spalat pe creier: „avem nevoie de ue”…”vrem o tara ca afara”….da….. avem nevoie de ue….sa ne fure economia….sa ne exploateze resursele…sa ne ia forta de munca calificata…sa ne de-a „valori” pretioase : desfrau, droguri si homosexuali…sa ne aduca invazie musulmana si africana sa-i intretinem pe banii nostri….da. avem nevoie de ue pentru toate aceste „binefaceri”….

    • „Edelweis”, iertarea ne-o poate da Cel de Sus care-i cel mai batran pe Forumul universal! Despre „borte”, pot spune ca le-am penetrat…analitic de cate ori mi s-a oferit ocazia!
      Nu-mi dau seama daca esti cel care posteaza la „luju” sau vreo sosie a sa, dar imi plac mesajele clare, respingand ambiguitatile gen „borte” care lasa loc unor interpretari neavute in vedere de emitatori…Eu luand in calcul toate interpretarile…

    • „carmen”, sosia analfabeta a lui „lili”, tonomatul Securitatii, tu si ticalosii tradatori de tara care te inconjoara si cei pe care-i ridici in slavi, NU SUNTETI POPORUL ROMAN!!!

    • Te iert de data asta, Check Point Charlie, că-s betrân într-ale forumurilor și știu cât de frustrant este să greșești borta” 😉

  2. asta este prea corrupt sa il inteleaga pe Timmermans, el are trupa de tonomate si de sluji, Timmermans are de partea lui poporul roman

  3. Sunt convins că, mulțumită tovarășului Timmermans, întreaga discuția a avut loc în limba română pentru ca tot poporul nostru să înțeleagă ce se discută. Sigur vom vedea desfășurarea întregii întrevederi la televizor, cu discuția tradusă în limba vorbită de tovarășul Timmermans pentru ca și poporul domniei sale să înțeleagă ce s-a discutat. Mulțumim Liviu Dragnea!

  4. Gaşca mafiotă alde psd nu e interesată de UE. Ei trebuie să fure fără să fie pedepsiţi. Sper să ajungă cât mai mulţi şi cât mai repede la puşcărie.

  5. Escroc mincinos, te-ai facut de rusine, te-au huiduit la Madrid si imediat ai plecat dupa discurs, pentru ca la momentul final cand Timmermans a salutat invitatii si a IGNORAT-o pe Dancila, Dragnea NU mai apare langa ea, lasul a fugit imediat dupa ce europarlamentara Ana Gomes l-a huiduit!
    Sictir, escroc ordinar, tot vei ajunge la Jilava, cu toate mizeriile tale facute de slugile analfabete!

    „Prim-Vicepreședintele CE, Frans Timmermans, i-a trimis pe 22 februarie premierului Dăncilă o Scrisoare Oficială prin care își exprimă ”dezamăgirea” față de adoptarea, FARA Consultare, a OUG 7, care modifică Legile justiției. Documentul cere Guvernului să oprească modificările din justiție și să repună reforma domeniului pe traseul corect.”
    Rusine, infractor ordinar!

  6. Dacă un polițist ,un magistrat,un conducător de club ,etc,este corupt,desfiintam poliția,procuratura,fotbalul? Interziceti si automobilele,provoacă accidente. Asta este stilul psdragnea:pentru niste defecte punctuale într-un sistem pună antena asupra intregului sistem.

    • se va citi „pune anatema”, nu „puna antena”. stilul de conducere psd se cheama „conducere prin exceptii”,adica din niste cazuri izolate/ accidente, faci reguli general valabile.

  7. Dragnea, NU vei scapa de Jilava!
    Si slugile vor ajunge acolo!

    „ALERTĂ – CSM demarează Anchetă la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie.

    Plenul CSM a hotărât Admiterea solicitării judecătorului Bogdan Mateescu de sesizare de către Plenul CSM a comisiei de concurs a Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie(SIIJ), condusa de Adina Florea(PSD) pe marginea modului de desfăşurare a anumitor activităţi de către SIIJ.
    Totul a pornit de la Solicitarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie de a consulta actele din dosarul TelDrum, instrumentat de DNA, solicitare ajunsa în atenţia CSM.

    „Solicit plenului să sesizeze comisia, să analizeze dacă e o problemă de management al Secţiei, dacă e adevărat ce relatează presa, dacă e legal, dacă se pune problema unor abateri disciplinare ale procurorilor din Secţie sau de la DNA”, a afirmat Mateescu.

    Împotriva solicitării lui Mateescu s-a exprimat Victor Alistar, reprezentant al societăţii civile în CSM, numit la propunerea PSD.
    „Nu ştiu în ce măsură poate CSM să demareze verificări cu privire la dosare aflate în derulare, fără să se perceapă ca o presiune”, a afirmat Alistar.

    La rândul ei, judecătoarea Gabriela Baltag a afirmat că se delimitează de un asemenea demers.

    Mateescu a fost susţinut de judecătoarea Andreea Chiş, care a solicitat o verificarea a modului în care SIIJ a comunicat public de la înfiinţare până în prezent, pentru a se vedea dacă a fost respectat regulamentul CSM în materie.
    Potrivit unor informaţii apărute în presă, SIIJ ar fi vrut să preia dosarul Tel Drum de la DNA, pe motiv că în dosar ar fi implicaţi şi magistraţi.
    Pe de altă parte, surse judiciare au precizat pentru STIRIPESURSE.RO că solicitarea s-a referit doar la studierea dosarului, nu la preluarea acestuia.
    DNA a trimis săptămâna trecută o copie în format electronic a dosarului la SIIJ.

  8. Cine a auzit de celebra „coloana a cincea”, trebuie sa stie ca Dragnea si nu doar el, Taricranu si ceilalti promoveaza politici dusmanoase Romaniei si romanilor iar aceste politici au scopul „ascuns pentru care sunt platiti”, „Dezmembrarea Romaniei” provocata intrun timp relativ … , Tradarea de tara, aceasta este politica lui Dragnea- Tariceranu si a celorlalti, bine platiti din exterior. Deschideti naibii ochii si priviti adevarul in fata. Dragnea pentru care, luxul reprezinta esenta unui provincial „Dinu Paturica ajuns unde nu trebuia”, Tariceanu – un monarhistr convins pentru care reinstaurarea monarhiei asi luxul fostei familii regfale sunt cele mai importanta fara a avea vreo importanta consecintele dezastuoase pentru milioane de romani, ceilalti … vand tara si pe romanii „cui da mai mult …”. Deschideti naibii ochii si priviti adevarul in fata.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.