CSM, de partea lui Dragnea, Stelian Ion – foc și pară

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) nu a dorit să suplimenteze ordinea de zi cu o solicitare a de apărare a independenței autorității judecătorești față de afirmațiile făcute la ieșirea din penitenciar de către Liviu Dragnea și de avocata acestuia, conform cărora condamnarea fostului lider al PSD a fost una politică.

Andrea Chiș, membru CSM, a solicitat plenului Consiliului Superior al Magistraturii apărarea independenţei autorităţii judecătoreşti faţă de declarațiile făcute de Dragnea, eliberat condiționat printr-o decizie a Tribunalului Giurgiu.

„Aceste afirmaţii sunt extrem de grave, cu atât mai mult cu cât provin din partea unei persoane care nu mai beneficiază de prezumţia de nevinovăţie în cauza în care a fost condamnat definitiv şi şi-a executat pedeapsa. Tocmai din acest motiv, e imperios necesar ca astfel de afirmaţii să fie sancţionate imediat, aşa cum Secţia pentru judecători a cărei membră sunt a făcut-o în numeroase rânduri, condamnând prin comunicate de presă afirmaţii apreciate ca depăşind limitele libertăţii de exprimare, atunci când data şedinţelor nu permitea o reacţie promptă”, a spus judecătoarea Andrea Chiș.

Judecătorii din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a transmis, vineri, că hotărârile judecătoreşti de condamnare, achitare, liberare condiţionată ori de respingere a cererilor sunt rezultatul exclusiv al aplicării legii.

Într-un comunicat transmis de CSM, secţia pentru judecători menționează:

Secţia pentru judecători, singura autoritate competentă să apere independența judecătorilor, face un apel către toţi actorii publici ca în discursurile lor să respecte independenţa, imparţialitatea şi autoritatea instanţelor judecătoreşti.

Secţia pentru judecători subliniază că hotărârile judecătoreşti de condamnare, achitare, liberare condiţionată ori de respingere a cererilor sunt rezultatul exclusiv al aplicării legii şi respinge orice speculaţii contrare, vizând posibile alte raţiuni care ar fi stat la baza adoptării lor.

 

Ministrul Justiției, Stelian Ion, critică CSM pentru că majoritatea nu a dorit suplimentarea ordinii de zi, astfel încât să se ia o decizie de condamnare a afirmațiilor făcute de Liviu Dragnea și avocata sa, care ar fi afectat independența autorității judecătorești.

„Votul meu de astăzi din CSM a fost pentru apărarea independenţei justiției în urma acuzațiilor fostului lider PSD, Liviu Dragnea, condamnat definitiv, care a executat o parte din pedeapsă în penitenciar și care se consideră „deținut politic”.
Din păcate, majoritatea din CSM nu a dorit să suplimenteze ordinea de zi cu solicitarea de apărare a independenței autorității judecătorești atunci când este ținta atacurilor dezlănțuite ale unui condamnat definitiv.
O decizie bizară, în contradicție cu menirea CSM de garant al independenței justiției și care îi lasă pe judecători singuri în fața unor acuzații grave.
Voi apăra întotdeauna judecătorii și procurorii atunci când sunt atacați și supuși presiunilor cu scopul de a-i intimida de către politicieni anchetați penal, aflați în faza de judecată sau condamnați definitiv”, a scris Stelian Ion pe Facebook.

Precizările vin și după ce, imediat după eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea, joi, în spațiul public au apărut speculații cu privire la alte motive decât cele reale și legale pentru care judecătorii Tribunalului Giurgiu ar fi luat decizia eliberării fostului lider PSD.

De pildă, două organizații Rezist care au protestat în timpul guvernărilor PSD au atacat eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea.

Magistrații Tribunalului Giurgiu au decis, joi, eliberarea lui Liviu Dragnea. Decizia este definitivă.

Dragnea a stat închis 2 ani și 2 luni.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, în mai 2019, la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. După împlinirea fracţiei de pedeapsă, Dragnea a încercat în repetate rânduri să obţină eliberarea condiţionată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Author

27 de Comentarii

  1. Eliberarea lui Dragnea e „cu cântec” … a început să circule pe rețelele sociale ceva de genul „corupția încă ucide” și pe 1 august „toate drumurile duc la București”. Se încearcă un proteșt în capitală și cel mai probabil nu împotriva lu Stelian Ion, Johannis sau Cîțu, ci mai mult ma sigur este vizată Curtea Constituțională, Avocatul Poporului și instituțiile „verticale” din justiție care se opun acaparării justiției (ce a mai rămas din ea neîngenunchiată) de către grupurile de interese mafiote și instituționale europene sau naționale. Urmează o vară fierbinte …

  2. Ar mai fi si actiunea tortionara interpinsa de Andrea Chis, ce a solicitat revocarea eliberarii conditionate a lui Dragnea, pe motivul ca acesta ar fi facut declaratii ce ating onoarea si prestigiul judecatorilor. Care onoare si prestigiu? Pobabil onoarea de a fi colaboratori ai serviciilor sau aportul de a corupe legea si a inteprinde actiuni criminale fara a raspunde in fata legii.
    Clar, multi criminali au fost loviti de dambla cand au aflat ca Dragnea este liber!
    Si tot acesti Criminali vanzatori de tara vor incerca alte arestari spectaculoase. Tine de educatia lor nazista!

  3. Ati rezolvat toate dosarele de v-au ramas doar Dragne si declaratiile lui?Ce parere aveti despre analfabetul balbait nea Marin Ceausescu? Are el dreptul sa aiba catuse? Vreau si eu o pereche. I-a dat Rezist functia de comandant al politiei hastagiste? Poate aflati de cine este platit nesimtitul asta,,,patriotul,, care nu s-a dus la inchisoare ieri cand a fost eliberat Dragnea alaturi de presa si de cei veniti acolo ci ca un ,,mare revolutionar curajos,, a aparut in trafic. Imbracat lejer, lejer la gura si fluturand catusele proprietate personala.

  4. CSM, de partea lui Dragnea? Care Dragnea declară ca a fost inchis pe nedrept, că a fost deținut politic. Cu asta e de acord CSM?!
    Deci CSM, garantul justitiei, e de acord cu cel care sustine ca justitia garantată de ei face asemenea potlogarii?! Frumos măi, hăi, hăi !
    CSM pentru noi este CCR 2 !!

  5. cinste boszgorilor. Incodata superiori tatarilor de telorman. Auz, tataru de teleorman can ajunge pan brussel le zice alora din prima, ca ei nu sunt „roma”! Ba tampitilor, ati inmormantat ditamai tara, nu va uita nimeni. leprelor. Aleagasar cenusa de voi, ba strmabilor.

  6. Nu trebuia sa se ajunga acolo, Parlamentul Romaniei este plin de penali si infractori care beneficiaza de imunitate parlamentara. Vina nu este numai a clasei politice, este in egala masura civica,in 2007 poporul maghiar s a incolonat in spatele lui Victor Orban pentru apararea interesului national impotriva colonialismului saxon, Dragnea a fost lasat singur in fata teutonilor iar Principatele au ajuns colonii. Principalul vinovat este Frans Timmermans care trebuie sa dispara din viata politica europeana.

  7. @Ioana Radu interpreteaza in felul ei simplu,de ignoranta ca CSm este „de partea lui Dragnea”,CSM respingind cererea ANdreiei Chis pe buna dreptate, deoarece „independenta justitiei”nu este o lozica strigata de @rezista Chis si #rezistii ei in strada,ci al instantelor care judeca si aplica legea in sala de judecata.O judecatoare nu are voie sa taxeze diferitele declaratii ce nu-i covin in calitate de agent politic precum Chis,ca este asa nu a cerut si taxarea declaratiilor bolnavului psihic „ceausescu”,periculos,dar lasat liber in public,hartutior si scandalagiu cu catuse la purtator,imitind-o probabil pe Kovesi-Lascu,care iata, are si ea un „organ anticoruptie”!Andrea Chis nu este cenzorul libertatii de expresie manifestata in public,sau este chiar politia politica a gandirii si exprimarilor? Tu, Andrea Chis nu vei intimida niciodata constiinta juristilor veritabili ,nu se va speria nimeni de facaturile ajunse in Justitie in scopul de a o transforma intr-o sluga,instrument al nedreptatii si intereselor oculte din interior sau exterior.

  8. Kiss, Kiss, Kiss… Nu mai scapam de alde astia care au căpușat Capitala!

  9. pe limba bozzgoreaca ”duda”, ai ceva concret dincolo de lozincile de la digi24 si macaristan?

  10. Da da, sigur. Este doar o iluzie, un fel de a iesi din situatie cu aroganta. Dragnea nu mai exista, e un hoit si atat. Dar pentru analfabetii ce l-au votat sa para un erou. Un lache de tinichea. Nu stiu,sa-mi fie mila sau sila de el. Cred ca mai mult sila. Dar vin alte dosare din urma. S-a crezut un mic dictator. Un hot marunt dintr-o tara fost socialista din Europa. Doar ca acum altele sunt prioritatile, alti oameni decid incotro o luam. Iar drumul Romaniei este spre vest. (editat) ca Dragnea sunt deja istorie,sunt la gunopiul istoriei. Nu a insemnat nimic si nici nu va insemna acest limbric sclifosit.Unii nici acum nu au realizat cat de parsiv a fost (editat) asta. Apar ei acusi in subsol injurand.

  11. Al dracu Dragnea, cum a atacat el independenta justitiei! Noroc cu stelică, care o calcă direct în picioare, fără să o mai atace.

  12. dreptul la vot pentru imbecili si prosti nu inseamna democratie. Daca te lasi pe mina panaramelor te paste anarhia.

  13. singur Atata timp cat se scrie la Cotidianul o stire,indiferent despre ce, trebuie sa vezi inversul ei. Altfel o iei razna. Stii de ce? Pentru ca mint sau omit adevaruri. E doar asa, orgoliu pentru nostalgici. Sa se creada si ei cineva. Asa ca nu ma consum sa-ti explic ca esti intr-o capcana. Tovarase.

  14. Bai avo-cacatel Stelica puta mica,ia lamureste-ne care o fi misterul ca in cazul tau de Hot de garsoniera cu acte false de handicapat grav ce necesita insotitor,procurorii ” mei ” dela DNA Constanta,in ce priveste infractiunile dovedite de care te faci vinovat,sunt atat de independenti incat de ani de zile se fac ” ca n-aude,n-a vede,nu au fost informati” ?Bai hotomane,tu te erijezi in aparatorul Justitiei ? Care Justiie,justitia lui Kovesi,bandei de portocali,Justitia lui Tudoran,Taica Lazar,Lavinia Stanciu,Camelia Bogdan,Coldea,Maior si trupetii campului tactic,procurorii dela CSM cu tinichele de coada,Madam Chis care acum cativa ani spunea ca nu exista Justitie fara adevar iar acum se dovedeste sluga lui Iohanus cel cu ” nimeni nu este mai presus de Lege”.Infara de interlopii din Institutiile statului,pedofilii,violatorii de toate soiurile,criminalii recidivisti,rapitorii si traficantii de carne vie,tigari,droguti,care crcula liberi printre noi,si bineinteles Tu si celalt Hot de case si chirii cu acte false,care v-ati cocotat la varful statului.Voi doi vreti sa ” reformati” Justitia si Legile ei,voi invocati statul de drept.care daca ar functiona,v-ar baga la puscarie ? Cine sa va bage,alde Taica Lazar si „judecatorii mei ” cu mentalitatea lui madam Chis,Lavinia Stanciu,Camelia Bogda,etc.? Du-te si te preda !

  15. Andreea, ma Chis pe mofturile tale! Cine te-a bagat la CSM? Ce grad are si ce grad ai tu?

  16. Maimuțoiul ăsta infractor care vremelnic ocupă ilegal postul de menestrel la Justiție trebuie băgat în locul lui Dragnea! …cît mai urgent, pănă nu se răcește patul…

  17. Mi-e greu sa cred ca inca mai sunt atat de multi fraieri. Dar na, trebuie sa aiba si Dragnea prostii lui,dupa felul si asemanarea taranoiului de Tiliorman.

  18. Baui Costi, mai bine „prostu” lui Dragnea decat al hastagistilor si lingairlor de clante si bombeuri straine. Ce se supara madam CXhis si rezistii ca a fost eliberat Dragnea, care printre altele NU a furat nimic. o0amenii limpezila creier stiu ca Dragnea nu a furat si ca fost otinta si u n detinut politic pentru ca era prea nationalist si suveranist pentru gustul unora de pe afara. ia deranjat ca voia sa dezvolte Romania fara imprumuturi printr -un fond ro0manesc de dezvoltare/ Acu fac galagie ca le e frica de romanii care se vor strange in jurul lui sa se opuna astora de vor sa vanda tara pe nimic. Multinationalele au intrat in sevraj si isi mobilizeaza hoardele de angajati…Dragnea ar putea sa le strice jocurile…

  19. Sictir javra penala! Tic…tac, iti va veni rindul sa ocupi patul lui Dragnea care a fost detinut politic nu ca tine si gasca ta de penali ca Ciolos, Barna, Clotilde si ceilalti securisti!

  20. La targhoviste cu limbricii #ezist, cu vitele si idiotii care ii urmeaza si cu stapanii lor!

  21. @ Savamar
    Stimate anonim Savamar,
    Mă bucur sincer că printre români mai sunt și oameni lucizi ca dvs.
    Vă asigur că nu numai eu, ci și alți mulți, foarte mulți români / vechi – adevărați liberali, care nu l-au admirat niciodată pe dl Dragnea, și-au dat – ulterior – seama că – de fapt – acesta a fost „UN DEȚINUT POLITIC”, un român întemnițat pentru că a apărat cu înverșunare interesele românilor, deranjând astfel intențiile / preocupările forțelor politice românești dispuse – slugarnic – să joace pe ruinătoarele melodii ale cercurilor financiaro-economice străine (multinaționale, bănci, explorarea și exploatarea zăcămintelor de petrol și gaze din Marea Neagră etc., etc.) preocupate vital să li se asigure – în România – liniștea / garanția necesară continuării jefuirii nestânjenite a bogățiilor țării noastre.

  22. Si care sint „limitele libertatii de exprimare”, madam Chis? Cine le stabileste? Tu si comanda unitatii din care faci parte? Ce mai cauti in CSM cind poti scoate o asemenea enormitate pe gaura vorbirii?

  23. De ce le este frica de Dragnea … lui Stelica … usr- … #k.k.. ???
    Si doar de ACESTA ???
    Ce STIE Dragnea … care baga FRICA in OASELE … lui Stelica … usr- … #k.k.. ???

  24. Mama cate aberatii aici. Auzi, Dragnea erou national? Haaaa ha ha ha ha ha ha. Cata prostie. Dar na,romanul crestin,dac liber si patriot trebuie sa traiasca in iluzii. De 2000 de ani asta fac, nu? Traiesc dupa propaganda. Sunt cei mai tari din lume,toti le vor raul,insusi Dumnezeu e impotriva Romaniei.

  25. se uita cineva de aici la um0024 ? Cu texte de marga, severin si comentarii de secui sifilitic etilic s-a facut praf ziarul taranistului. Bravo Nistorescule !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.