Morţii de Covid, tot de ordinul sutelor

ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.424 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 123 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Până astăzi, 31 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.648.031 cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 8.374 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.405.694 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până duminică, 47.751 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 30.10.2021 (10:00) – 31.10.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 427 de decese (202 bărbați și 225 femei), din care 33 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vâlcea și Municipiul București.

Dintre cele 427 decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 20-29 ani, 3 la categoria de vârstă 30-39 ani, 8 la categoria de vârstă 40-49 ani, 33 la categoria de vârstă 50-59 ani, 124 la categoria de vârstă 60-69 ani, 133 la categoria de vârstă 70-79 ani și 124 la categoria de vârstă peste 80 ani.

393 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 17 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 17 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Au fost raportate 33 de decese anterioare intervalului de referință, survenite în județele Bacău, Călărași, Giurgiu, Mureș, Ilfov, Prahova, Suceava, Vâlcea și Municipiul București, 1 în luna septembrie 2021 și 32 în luna octombrie 2021. În intervalul de referință au fost raportate 394 decese.

Din totalul de 427 pacienți decedați, 386 erau nevaccinați și 41 vaccinați. Cei 41 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 50-59 de ani și peste 80 de ani. 40 dintre pacienții decedați vaccinați prezentau comorbidități, iar pentru 1 pacient nu au fost raportate comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 20.005. Dintre acestea, 1.874 sunt internate la ATI. Din totalul pacienților internați, 421 sunt minori, 390 fiind internați în secții și 31 la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 10.307.196 de teste RT-PCR și 4.446.278 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 14.906 teste RT-PCR (7.446 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.460 la cerere) și 19.995 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 148.545 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 18.993 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 59.996 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 100 de persoane.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 23.768 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu SARS – CoV – 2 (coronavirus): 2.548 în Italia, 16.946 în Spania, 199 în Marea Britanie, 130 în Franța, 3.124 în Germania, 97 în Grecia, 49 în Danemarca, 37 în Ungaria, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 5 în SUA, 8 în Suedia, 145 în Austria, 22 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 75 în Elveția, 4 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 8 în Bulgaria, 26 în Cipru, 4 în India, 5 în Ucraina, 8 în Emiratele Arabe Unite, 17 în Republica Moldova, 3 în Muntenegru, 218 în Irlanda, 5 în Singapore, 5 în Tunisia, 10 în Republica Coreea, 2 în Bosnia și Herțegovina, 2 în Serbia, 6 în Croația și câte unul în Argentina, Luxemburg, Malta, Brazilia, Kazakhstan, Republica Congo, Qatar, Vatican, Portugalia, Egipt, Pakistan, Iran, Slovenia, Federația Rusă, Finlanda, Polonia, Kuweit și Nigeria. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 195 de cetățeni români aflați în străinătate, 37 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 60 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, 3 în Suedia, 5 în Irlanda, 2 în Elveția, 2 în Austria, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo, unul în Grecia, unul în Iran unul în Polonia, unul în Bulgaria și unul în Nigeria, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu infecție cu noul coronavirus, 798 au fost declarați vindecați: 677 în Germania, 90 în Grecia, 18 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg, unul în Tunisia și unul în Argentina. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

20 de Comentarii

  1. Hai ca scade obligatoriu numerotarea in crestere fortata! Deja agata un numar mare de reinfectati la numarul zilei, ma astept sa agate si vaccinati reinfectati grav zilnic! Deh, totul pentru a speria si interzice! Apropo, cica in barlad sunt sicrie si corturi in curtea spitalului si e jale! Mincinosii dracului, in curtea spitalului e foar un cort alb si unul albastru, au mutat tot in curte sa bata la ochi, cladirea de birouri din containere albe si in cealalta parte, au mai lipit cateva containere pentru alte birouri! In trecere, am intrebat si soaptele au spus ca nu e niciun barladean internat cu covid in acel spital, toti sunt din alte judete! Dar e peste 10/1000 virusati cu interziceri nevaccinatilor!

  2. Repatam pana obositi si voi ! Cate din decesele raportate au ca DIAGNOSTIC PRINCIPAL(cauza principala a decesului) Covid 19 ?!

  3. Apropo, de urletul fals al jurnalistilor, se sapa cu excavatoatele in giurgiu si barlad ca nu mai pot salahorii! Am spus atunci ca pamantul e uscat, ca nu a mai plouat de mult si cimitirele trebuie sa se extinda cu aprobare, si, pentru ca radacinile copacilor taiati pentru extinderea cimitirului sunt groase, au adus excavatoarele! Ce sa aud la tv azi, ca sunt zone exact in astea doua locatii unde nu a mai plouat de 3-4 luni de zile??! Cum naiba sa sapi la harlet o groapa adanca la 1,1,5-2 metri daca pamantul e uscat pietroi?
    Altceva, pretul combustibilului a cazut deja pe burse si va continua sa scada, cum se va mai calcula in Romania preturile?

  4. 195 de decedati din cei peste 3 milioane de romani aflati in afara granitelor.
    45500 de decedati din cei maximum 19 milioane de romani aflati in Romania.
    Procentul de decedati este semnificativ mai mare in Romania decat afara. Sa fie raportari cu cifre umflate? Sa fie genocidul pus la cale prin neasigurarea tratamentului medicamentos si prin pomparea de oxigen in exces in plamanii nefericitilor?

  5. Nu mai am încredere în aceste raportări. Amintiți-vă de faptul că înainte cu câteva zile de congresul PNL ce nr. mic de infectări zilnice se raportau. A doua zi după ce congresul s-a încheiat numărul infectărilor raportate zilnic s-au dublat. DNA ar trebui să cerceteze la ordinul cui se făceau raportările false, Nu cumva la ordinul lui Iohannis și Cîțu?

  6. Balivernele din pix sunt la ordinul lui arahat. Nu se fac necropsii sunt interzise, cum mama drqu se listează morții fara dovezi? Din mușchiul lui arahat gonflat cu euro ..nici el nu mai crede…toate datele sunt in scădere de o săptămână, unde nu scad este intervenția lui expresa…

  7. @Nicu:
    In strainatate nu exista teroarea si infricosarea din Romania! Asta e interesul javrelor criminale din Romania! Toti harburile terorizante, cred ca cetatenii romani din Romania, se imbolnavesc sau se viruseaza la comanda ori ca vor ei, si nu ca totul e din cauza terorii si spaimei care inrautatesc sanatatea si nivelul bolii din organismul omului! Prpoun ca fiecare cetatean sa gandeasca o strategie de protectie personala, prin care sa ii ignore pe acesti habauci care infricosraza cetatenii, sa ignore orice mesaj terorizant aruncat de oriunde si oricand! Sa vedeti ca propria voastra viata, va lua o alta turnura, pozitiva dar in forta! Nu o sa credeti schimbarea!

  8. Romania a cerut ajutor international pt ca nu are medicamente pe care putea sa le produca la Terapia care a si cerut aprobare, la Antibiotice Iasi sau acolo unde deja se produc, dar nu pt romani la Otopeni/Brcali, pt ca statul roman refuza sa accept chiar si donatiile domnului Becali, preferand sa vada bolnavii in stare critica fara medicament pe care nici UE si nici NATO nu s-au grabit sa ofere atat cat toti pacientii sa poata fi tratati. Ar fi tragic, daca situatia de a avea multe victime se datoreaza refuzului de a cumpara si fabrica medicamente pe acelasi principiu enuntat de Iohannis:”au trebuit sa…ca sa”. Asa se conduce Romania?

  9. Numărul ăsta de morți servește tovarășilor guvernanți ca să mai facă ceva achiziții fără strigare cu ghișeft foarte gras pentru ei. Ce vremuri erau în martie, aprilie și mai 2020… Le-o fi fost dor. „Asta e pohta ce-am pohtit!” pot striga victorioși acuma Câtzu și cu Arafat. Arbidolul nu e bun pentru că, pe lângă faptul că e foarte ieftin și eficient, nici n-are efecte secundare. Mai bune sunt Remdesivirul barbar de scump și interzis de OMS precum și excesul de oxigen. Amândouă ucid la sigur.

  10. Fără medicamente și medici competenți poți muri și de la o zgaraietura. Credeți că degeaba suntem campionii mortalității in lume? Care este distribuția populației pe vârste in România? Majoritatea bătrâni si bolnavi din „grija” statului român de 30 de ani privind sănătatea publică. Au distrus România timp de 3 decenii iar acum au găsit țapii ispășitori: nevaccinatii. Care trebuie pedepsiți exemplar: să moară de foame! Uite, voi muri de foame dar tot nu mă voi injecta! O să vă mânjiți mâinile de sânge nevinovat și veți plăti pentru aceste crime veșnic.

  11. Mai cinici si autodistructivi ca romanii rar gasesti in lume. Doar vazand conspiratii peste tot refuza sa traiasca. Prefera sa moara in numele domnului,prostiti de o scorpie pe nume Sosoaca si de un partid cu nume rromanesc,AUR. Inapoierea in gandire a acestui popor se datoreaza lipsei educatie. Lipsa bunului simt . Mor oameni in jurul lor,dar tot incrancenati raman. De parca asta le e gena, sa se autodistruga. Sau eventual sa moara toti din jur, numai prostia sa ramana .Praful si pulberea aleaga-se de BOR care va tine in tulburare si sminteala. Crapa sistemul sanitar,tristete in familii,dar voi nu si nu. Stai si ascultati pe toti neavenitii” specialisti” sputnik. Mergeti viermilor prin spitale sa vedeti cu ochii vostri. Fie ca mor de covid sau de alte boli nu tot morti sunt ? Acest virus ataca oamenii vulnerabili, dar si sanatosi. Mor de covid in interiorul unei familii si nici atunci nu cred. Cred tot ce spun popii. E si trist,dar si morbid cum gandesc acea parte needucata,dar crestina ortodoxa.

  12. 427 decese la 7424 de infectați ??
    Asta înseamnă o mortalitate de 5.75%.
    Daca luam total decedați în Diaspora, 195 persoane de la începutul pandemiei, conform datelor din acest articol, raportat la total infectați 23768, tot conform celor din prezentul articol, ne iese o mortalitate de 0.82%, adică de 7 (șapte) ori mai mică. Ca sa mai dau o șansă, poate a fost o zi proasta, iau și datele de cu o zi în urma, 413 decese la 12126 infectării, rezultând o mortalitate de 3,4%, ceea ce înseamnă de 4,14 ori mortalitate mai mare în spitalele din România fata de cele din alte tari. .
    Asta poate sa însemne două lucruri: fie autoritățile din România mint de 7 ori mai mult, ca să teririzeze cu intenție populația sa se ducă la vaccinat, fie sistemul nostru sanitar e praf și pulbere, de 7 ori mai slab decât în Diaspora, fără medicamente, fără medici bine pregătiți și dedicați meseriei. Cine a fost internat în ultimul an și jumătate a putut constata o dezumanizare a personalului medical. La adăpostul ușilor încuiate și accesului interzis se petrec lucruri de neconceput în urma cu 2 ani.

  13. Liniste ,inca nu a vorbit pretenul rad de prosti.Ma mir ca nu ati fost cenzurati astia care sunteti contra regimului probabil ati prins momentul cand dl autor se odihnea.

  14. @ rad de slugi: Oligofrenul care posteaza sub numele rad de prosti a postat deja sub alt alias, costi. El de obicei posteaza sub 7-8 nickuri (tudor, vaccinatu, mihnea, etc) ca sa lase falsa impresie ca vaxxinistii ar fi majoritari. Cotidianul e o publicatie foarte impartiala unde orice opinie e acceptata. Tocmai de-aia oligofrenul cu 10 nickuri vine aici si posteaza cu disperare propaganda lui vaxxinista pentru a distrage atentia de la comentariile care contin datele reale.

    @Bugetarul: Deja nu mai poti lua de buna ce spun „autoritatile” pentru ca au mintit de prea multe ori. Am verificat numarul de decese din primele 8 luni ale anului 2019 si, ce sa vezi, era mai mare decat cel din aceiasi perioada pentru 2020. Cu alte cuvinte, in primele 6-7 luni de pandemie au murit MAI PUTINI oameni decat in prima jumatate a anului anterior. Evident, prostituatele de la TV nu au vorbit despre asta.

  15. 19.290.000 impartit la 80 si impartit din nou la 365 da in jur de 640.
    Deci zilnic in Romania mor in medie 640 de oameni. Majoritatea de batranete.
    Inca nu am vazut pe nici un post tv/site/etc socoteala asta. Doar medici si jurnalisti isterici cu sute de morti zilnic..
    Asta ca sa avem totusi un reper si sa stim cand sa ne ingrijoram.
    Din perspectiva lui 640: 400 de morti din care 380 cu comorbiditati este o minciuna premeditata cusuta cu ata alba.
    Pai comorbiditati inseamna 99% batrani ca tre sa mori de ceva.

  16. Foarte corect! Mai mult, media de varsta a celor decedati e de 70+ de ani iar speranta de viata in Romania e pe undeva la 75.

    Si mai mult, daca verifici numarul de decese din primele 8 luni ale lui 2019 vei vedea ca e mai mare decat cel pentru aceiasi perioada din 2020. Altfel spus, in primul val de pandemie s-a murit mai putin decat inainte de pandemie. Uimitor, nu?

    Faptul ca se vorbeste despre vaccinarea copiilor si a persoanelor tinere si sanatoase cand media de varsta a celor decedati de covid e de 70+ de ani e intr-adevar o minciune jegoasa si infecta pe care numai bolnavii mintal din speta #rezist o pot crede.

  17. @Alexandru Si varstnici fiind, nu conteaza pentru tine ca mor ? Dar mor si tineri ba zaludule. Mor si din dacii liberi Sunteti mai rai decat talibanii. Voi astia ortodocsi sosocari si a(i)uriti

  18. Tinerii care mor de fapt mor de alte boli grave si cronice, nu de covid. Covidul e in cel mai rau caz o pneumonie severa care „ucide” numai pe cei care au deja un sistem imunitar slabit de alte boli.

    Daca ti-ar pasa de oamenii varstnici le-ai mari pensiile si le-ai oferi medicamente pe gratis. In schimb, ori de cate ori cineva propune sa li se mareasca pensiile cu 50-100 de lei, tu faci spume la gura si zbieri ca nu se poate. Inainte de pandemie voi #hashtagistii injurati oamenii batrani pe strada pentru ca ei votau cu PSD. Acum cica voua va pasa de soarta lor.

    Ceea ce imbecilii USR-isti ca tine nu pricep e ca un tanar sanatos de 25 de ani, care a trecut deja prin boala si nu a patit nimic, nu are nevoie de vaccin. Concentreaza-ti atentia si resursele asupra celor vulnerabili la covid si lasa-i pe ceilalti sa isi vada de viata lor. Dar nu vrei sa faci asa pentru ca logica si bunul simt reprezinta pentru tine ceea ce usturoiul reprezinta pentru un vampir.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.