Nu cumva Klaus Iohannis este ”ciuma roșie”?

Întîi de toate, vă propun să vedem împreună de unde vine ”ciuma roșie/ciuma neagră”?

”Moartea Neagră sau Ciuma Neagră a fost o pandemie de ciumă bubonică care a apărut în Afro-Eurasia în perioada 1346-1353. Este pandemia care a înregistrat cele mai multe decese din istoria omenirii, ducând la moartea a 75-200 de milioane de oameni în Eurasia și Africa de Nord, atingând vârful în Europa între 1347 și 1351. Ciuma bubonică este cauzată de bacteria Yersinia pestis, care putea cauza, de asemenea, ciuma septicemică sau ciuma pneumonică”. (Wikipedia)

Semnificația politică a fost conturată de Institutul Elie Wiesel:

”Institutul „Elie Wiesel” consideră că formula „ciuma roșie” și perechea sa „ciuma brună” fac parte din formulele propagandei ideologice utilizate în perioada interbelică și în timpul celui de al Doilea Război Mondial. Ele desemnau, pe de o parte regimul stalinist de la Moscova și partidele comuniste europene, iar, pe de altă parte, regimurile fasciste din Italia și Germania precum și alte partide fasciste din Europa”. (Ciuma roșie/ciuma brună-formule de propagandă ideologică- site-ul INSHR)

”De fapt, expresia „ciuma roşie“ nu este decît traducerea din germană a expresiei „Die Rote Pest“, care a fost chiar titlul articolului semnat de Fritz Reinhardt, cunoscut ca „una dintre eminențele cenușii ale economiei naziste“ scrie Ion Spânu în Cotidianul.

În presa română, expresia ”ciuma roșie” a fost introdusă de poetesa zăltată Florica Mitroi într-un articol cu același titlu publicat în revista ”România Mare” a lui Corneliu Vadim Tudor.

Cine a fost ”ciuma roșie” în România? În ultimii ani, ciuma roșie a fost expresia lipită de propagandă pe fruntea pesediștilor. Ștampila pusă de Florica Mitroi pe imaginea comuniștilor a fost ”lipită” și pe funtea celor socotiți moștenitorii politici ai acestora.

În fapt, cine a fost cu adevărat ”ciuma roșie” în țara noastră?

Cine a forțat scoaterea unui partid politic, cîștigător de alegeri, în afara jocului democratic? Cine a instigat la ură și dezbinare? Cine a ratat toate proiectele majore cu care a cîștigat susținere populară? Cine a ratat toate proiectele sale electorale, de la proiectul de țară, la ”România normală” și ”România educată”, inclusiv la scoaterea PSD-ului din scena politică? Cine a ignorat total istoria țării pe care o conduce (măcar simbolic) și s-a dedicat doar ștampilării Romaniei ca țară antisemită? Tot el și ceata lui restrînsă se ocupă de înființarea unui Muzeu Național de Istorie a Holocaustului în România, de studierea tragediei evreiești în școli, în vreme ce istoria țării noastre este minimalizată și monumentele istorice se dărăpănează?

Nu cumva sub conducerea sa aservită, România este pe cale să devină un spațiu politic, economic și social de experimente politice progresiste? Nu sub cumva în regimul Iohannis România pierde pas cu pas din identitatea culturală, politică, istorică și economică?

Nu cumva cel ales de populație să fie mediatorul scenei politice și publice din țară a îmbrăcat haina roșie spre a declanșa operațiunea de dezbinare a societății? Pentru a ascunde că în noaptea tragediei de la Colectiv se afla în pat, la Sibiu, el s-a întors în grabă, a îmbrăcat haina de ciumă roșie și a pornit în fruntea demonstranților pentru a dărîma guvernul? Pentru operațiunea aceasta ”a trebuit să moară oameni”.

Cine a amplificat dezbinarea populației din România în prima jumătate a anului 1990? Aunci a fost vorba de o diversiune a fostei Securități. Demența mineriadelor a fost relansată de Traian Băsescu și, mai apoi, menținută ca tehnică de comunicare a mono-mentalului președinte Klaus Iohannis. Mai toate discursurile sale din 2019 conțin un asemenea mesaj dezbinator, formulat pe o singură coardă. Cea a urii și a dezbinării!

Ce a zis Klaus Iohannis în anii săi de regim, cînd isteric la adresa adversarilor politici, cînd adormit atunci cînd era vorba de interesele României și ale populației? Am preluat cîteva din declarațiile sale reunite într-un documentar publicat de News.ro:

”10 OCTOMBRIE: „Căderea guvernului PSD este rezultatul firesc al reacției întregii societăți față de abuzurile și incompetența acestui guvern. Succesul moțiunii de cenzură confirmă un proces care a început cu ceva vreme în urmă, odată cu votul din 26 mai de la referendum și europarlamentare. Acest proces se numește intrarea în istorie a PSD.”

11 OCTOMBRIE: „PSD a confirmat că nu a înțeles nimic din evoluția politică și din dorința românilor. Este nevoie de un guvern urgent care vine și repară greșelile făcute de PSD în economie. Nu voi desemna pesediști pentru guvernare!”

15 OCTOMBRIE: „Acum puține zile a trecut moțiunea de cenzură și a căzut guvernul pesedist și este foarte bine așa, fiindcă PSD, din 2017 încoace, a avut trei guverne care au dăunat grav României. PSD a inhibat efectiv dezvoltarea României și ne-a ținut pe toți pe loc.” (NEWSROMANIA.NET)

Tot Klaus Iohannis avea să declare în 5 noiembrie:

„S-a terminat aseară guvernarea PSD-istă eșuată și iresponsabilă. Diletanți pesediști și oameni care au văzut doar interesul propriu și a găștii de partid pe care au creat-o au vrut să pună mâna pe toate marile sisteme din România și dumneavoastră toți ați fost o țintă predilectă pentru pesediști. Acele trei guverne eșuate pesediste au încercat constant să-și înșurubeze prietenii, neamurile, în cele mai importante poziții din stat.”(NEWSROMANIA.NET)

Același Klaus Iohannis avea să afirme în 2020:

5 FEBRUARIE: „PSD nu vrea reforme. PSD vrea înapoi la putere. Baronii roșii vor înapoi la banul public. După părerea mea, este inadmisibil să pierdem timpul și nervii pentru că avem în continuare un PSD care nu dorește reforme!”.

24 FEBRUARIE: „PSD continuă să demonstreze că este un partid iresponsabil care se joacă cu destinul României. Ceea ce face PSD este o sfidare fără precedent la adresa oamenilor, cu atât mai mult în aceste zile în care România are nevoie de acțiune politică responsabilă și nu de politicieni care să o ducă mai adânc în criză și în instabilitate.”( NEWSROMANIA.NET)

Vîrful isteriei lui Klaus Iohannis avea să fie atins în 29 APRILIE 2020:

„Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! În timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor. Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orbán, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor.”( NEWSROMANIA.NET)

Tot președintele Klaus Iohannis avea să afirme în luna august, 2020:

„PSD nu are nicio treabă cu România, cu românii și cu bugetul public, PSD are treabă cu propriile manevre electoralist-populiste.”

19 AUGUST: „PSD nu are soluții pentru români. PSD caută, probabil, soluții pentru baronii care se simt deconectați de resursele publice și probabil suferă.”( NEWSROMANIA.NET)

Nu cumva incoerența cumplită și nepăsarea de bolovan ascund altceva? Nu cumva ”ciuma roșie” a României este chiar președintele Klaus Iohannis?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 80

130 de Comentarii

  1. Ciuma ? sau galbena sau verzui- cafenie ..
    Tot același lucru ..
    Acum cu atâta ciuma ? in suflet și simțire și- a asigurat terminarea mandatului ..
    Ce nu face omul pt binele familiei!?

  2. Iresponsabilului de la Cotroceni n-ai ce sa-i ceri. S-a vazut cat il duce mintea mai deunazi, cand a fost nevoit sa apeleze la PSD ptr a-i scoate guvernarea incapabila din buda in care el o bagase.
    Pe nazist ar trebui sa-l numim Ciuma Imbracata in Rosu. Nu doar cucuvelele sunt vopsite in Rromanistanul postdecembrist, chiar si presedintii.

  3. Nu sunt sigur, dar mi se pare că Eminescu folosește în cel puțin un articol expresia „ciuma roșie” cu referire la Partidul Liberal (pentru conservatori, liberalii erau „roșiii”).

    Iar Werner este, nu-i așa?, „liberal” ?

  4. Ati omis sa spuneti ca sintagma ” ciuma rosie ” era preferata lui Goebels,a lui Hitler si a altor nazisti hitleristi,cand isi latrau ura,dezbinarea oamenilor,ii atatau pe unii impotriva altora la fel cum face si Esuatul nostru care a impins Tara in dezastru.Are o moaca ce musteste ura,ura ce zace in el fata de romanii oropsiti de el,de guvernul meu si SoCatzu cel cu ” reformele „.

  5. Norocul nostru că avem încă iubitori de țară. Dl Nistorescu tot ce se întâmplă spune și a spus. Inexplicabila pasivitatea noastră !

  6. In clipa asta, la o televiziune de pubela, se plange de mila Ceausestilor, cu imagini de la executia lor. Ma gandesc, insa, ca la zidul ala i-ar sta bine si ” ciumei ” in geaca rosie. Si cred ca nu l-ar plange nimeni, in afara de ” elivizei „, murari si pralongi.

  7. Nu cred ca cineva sanatos la cap poate sa-l asocieze pe Johannis cu psd-ul.Dar banuiesc ca stim toti aritmetica si putem sa adunam pnl+usr+udmr sa vezi ca nu obtii 243de voturi pentru a avea un guvern.Ceea ce avem acum este o majoritate stanga-dreapta care are voturile necesare pentru un guvern TRANZITORIU sau TEMPORAR pana la anticipate.Cei care vor sa invinga psd-ul la alegeri trebuie sa faca coalitie nu sa-si scoata ochii pe orgolii personale.divide et impera (dezbina si stapaneste)ce bine functioneaza cu arogantii si frustratii care acum au ramas in opozitie.De ce-l faceti pe Johannis raspunzator de numarul insuficient de voturi?Trebuia cand ati fost la guvernare sa atrageti o majoritate solida nu sa va bateti pe ciolane.Creati o coalitie,puneti mai multi lideri ca sa nu va mai certati si faceti anticipate.Eu asa vad rezolvarea

  8. plauzibila. Daca mai corelam si cu alte articole in care se mentiona ca se considera mostenitorul unui grup…poate ca aparenta pasivitate in procesul de ruinare a Romaniei prin credite la dobanzi mai mari decat in tarile UE facute de ”pupila” sa Citu poate fi chiar intentionata…

  9. Toate partidele sau reprezentantii partidelor ce au lalait la stuna progresista a lui Iohannis s-au pulverizat sau sunt pe cale sa se duca pe ulita pustiului.
    PMP-ul lui Petrov, l-a alintat pe omul cu pufoaica rosie, si a ajuns in uitare.
    Ponta si gloata securicilor din Pro Romania, dupa ce a sabotat PSD-ul s-a alaturat propagandei falmentare promvate de securicii lui Iohannis, iar toti pontacii au ajuns in ghena.
    Fatarnicul Vozganian impreuna cu alti neica-nimeni din ALDE, au dat din cap ca m aimutele la aberatiile lui Iohannis, iar acum stau in fundul gropii ce si-au sapat-o, asteapta poate pica o banana.
    USR+ a rumegat toate ineptiile promovate de Iohannis, dar ineptiile i-au prins din urma si au rumegat intreg USR-ul.
    PNL prin Lucovid si ceilalti circari de taraba, clamau genialitatea iohannisului, iar acum geniul „ciumei rosii” si al prostiei a adus partidul spre dezintegrare.
    Nu-i de mirare faptul ca in zilele acestea conducerea PSD-ului a decis sa-l salveze pe Iohannis, intrucat toti securicii ce au preluat partidul, prin actiunile ce le inteprind conduc spre fractionarea PSD-ului.
    Toata aceasta relatie complexa intretinuta de Iohannis cu partidele ce au fost dispuse sa-i aplaude ineptiile, poate fi privita ca o veritabila pandemie a ciumei ce a rapus politrucii-securici aciuati prin cotloanele partidelor.

    Romania este un Stat esuat, in agonie, si datorita faptului ca in majoritate asa numitele partide plitice sunt intr-o continua disonanta sociala, partidele fiind lipsite de identitate, impanate cu programe conjuncturale ce vizeaza jefuirea tarii, niciecum prosperitatea cetatenilor.
    Ciuma lui Iohannis este mult mai nociva decat ciuma lui Caragea!

  10. România o țară antisemită fără cetățeni antisemiți? Se nasc mai mulți copii afară decât în Românica o țară extrem, extrem de săracă, înapoiată tehnologic, social și medical, situată cumva „stingher” la periferia Europei civilizate… Frații Muraru cu dl Johannis nu trebuie cumva ca să înființeze patrule de căutători ANTISEMIȚI in Madrid, Barcelona, Napoli, Roma? Că acolo Este români și nu în Cobadin, Slava Rusă, Slava Cercheză, Babadag… Dle Nistorescu! Cu antisemitul român „inexistent” Frații Muraru este milionari in Euro, ei mictioneaza pa drapelul României și România nu mai este „credibilă”, se împrumută mult mai scump pe piețele externe! Frații Muraru in loc că să fie în fața Plutonului de Execuție, râd copios de Români și de România și țara suferă, suferă, suferă… Jos cu România și cu Ortodoxismul sus CU Frații Muraru, sus vânzătorii de neam, țară, Ortodoxism… Ce e aia iubire de țară? Un moft….

  11. Cel despre care se face vorbire a fost protejat,propulsat ,împins de la spate toată viața lui .Insul asta ascunde ceva ,aparține cuiva ,ceva nu-i clar cu el.Cum dracu să reușești să faci numai rău pentru români și pentru tara ta ?Enigmă mare-i aici! Ori e o nulitate totala și atunci se folosesc de el care cum apuca ,ori e conștient de ce face și are un scop.Pentu noi nu e bine deloc.

  12. Joianul Plavanis este reprezentantul tuturor ciumelor ! Cel mai timpit neamt din istoria rrrrominilor .rromini care-si merita soarta si disptetul !

  13. Johanis este BOLSEVICUL NR 1 al Romaniei. Dupa cati s-au adunat in jurul lui cand calca in picioare constitutia, bag seama ca sunt cam multi bolsevici pe aici. Bolsevicii, se stie, nu respectau legile si promovau internationalismul.

  14. Eu nu pricep nici să mă tai cu lama! Toată lumea e împotriva lui, majoritatea parlamentului, la fel, serviciile, la fel… atunci cine ține panarama în frunte? Germania? Să-l dăm pe răzătoare!

  15. Aceste detalii ADEVARATE .ar trebui insomnii pentru noi!Trezirea oamenilor,altfel va fi prea tarziu!

  16. Eu mai degraba m-as intreba daca vin sau nu rusii prin Ucraina, cu urmarile aferente.
    De data asta nu-s rusi rosii, ci sunt d-aia „albi”, capitalisti.Si sunt cam infometati.

    Sau m-as mai intreba daca ne ia dracu de la noua varianta de rahatenie de virus, vaccinati sau nevaccinati, mai ales dupa intoarcerea diasporei si/sau dupa ce turismul extern, aferent sarbatorilor, incepe in mod consistent.Sau daca, dupa lock-down( e foarte probabil), vine si un black-out, de suprasarcina, cu niscaiva falimente in economia care inca mai gafaie.

    E mai putin relevant ce se mai intampla politic prin Romania, macar vreo cateva luni.

    Cred ca e mai importanta guvernarea in sine, daca se face si cum se face, din punctul meu de vedere, si pe fiecare domeniu in parte.

    Guvernul PNL-PSD e un guvern conservator pana la urma, iar alegerile(pentru cei care vor supravietui valurilor epidemice) sunt abia in 2024.
    Nu va fi nicio suspendare, nu vor fi nici anticipate.

  17. are cineva o lista a decidentilor, ceva cu hannah rabinsohn parca – care au venit si preluat puterea in Romania odata cu tancurile rusesti si care au ucis miseleste si intentionat sute de mii de romani? eli vizel nu e cel care a fost demascat ca fiind un impostor de un fost detinut din lagar? adica impostor el, impostor iohanis… buna citarea institutului…

  18. Misto banc, mai degraba spre SF!:))Pe cati i-a situat ciuma rosie foarte bine si astazi vin sa ne invete „democratie”,nu am eu par in cap, iar ei nu mai recunosc decat in familie

  19. „Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi – 25 nov. 2021, decretul pentru promulgarea Legii privind unele măsuri pentru studierea istoriei evreilor şi a Holocaustului.

    Legea prevede introducerea disciplinei şcolare „Istoria Evreilor. Holocaustul” în planurile-cadru ale învăţământului liceal şi profesional, precum şi instituirea şi acordarea premiului „Constantin Karadja”.

    Actul normativ stipulează că această disciplină şcolară se include în planurile-cadru ale învăţământului liceal şi profesional ca parte a trunchiului comun începând cu anul şcolar 2023-2024.

    „Cadrele didactice care predau disciplina ‘Istoria Evreilor. Holocaustul’ pot beneficia de pregătire profesională şi cursuri de perfecţionare de specialitate, în ţară sau în străinătate”, mai prevede legea.

  20. Acest NEONAZIST,numit KLAUS WERNER IOHANNIS,nu a facut nimic bun pentru aceasta tara.Este un VENETIC,care s-a interesat numai de el si familia lui.Si-a insusit case prin acte false(nu din meditatii),a facilitat vanzarea de copii ROMANI, nu de ai lui (ca translator si sofer)a reactivat,devenind succesorul celei mai mari organizatii naziste din ROMANIA,Deutsche Volksgruppe prin FDGR-ul condus la nivel national de el,a recuperat pentru aceasta organizatie etnica o avere imobiliara considerabila in JUDETUL SIBIU si nu numai,care a fost plasta sub aripa ocrotitoare a GERMANIEI „democrate”.Acest NEONAZIST,este idreptatit sa dea lectii de democratie cuiva,cand el cand conducea FDGR-ul succesor al GEC,adica partidul NAZIST al sasilor din TRANSILVANIA,condus de Andreas Schimidt,fost OBERGRUPPENFIIHRER SS?Ba mai mult unii voluntari care au facut parte din trupele SS au fost facuti „ceta teni de onoare”ai municipiului SIBIU.Da aceasta expresie folosita in nenumarate ori de el a fost folosita si de GHEOBLES.

  21. Nu ,dle Nistorescu,Johannis nu e ciuma rosie este,la fel ca Ceausescu, o victima amagita cu iluzia puterii fara limite aruncata in oceanul cu rechini.Daca e sa ma intebati ,un simplu cetatean al tarii asteia,ciuma Romaniei este presa chiar daca o sa va suparati pe mine.Din ziua in care jurnalismul a trecut de la ziarul vandut cititorului la chiosc la site-ul care se vinde celui care da mai mult se cheama ca presa s-a transformat intr-o oficina de propaganda.Despre televiziuni nici nu vreau sa mai vorbesc ,astea au trecut demult la politica felinarului rosu.Stiu ca va ascundeti in spatele politicienilor si va spun cu respect:ciuma a devenit un trinom incolor adica un sistem ticalosit presa-politica-neomarxism care a pornit sa ne distruga originile si credinta la ordine primite de la celalat capat al lumii.Sarbatori fericite .

  22. Versetul 36, Psalm 103: „Piară păcătoşii de pe pământ şi cei fără de lege, ca să nu mai fie. Binecuvintează, suflete al meu, pe Domnul.” actualizat la Sfanta Noastra Romanie acesta suna asa: Piară securistii păcătoşi scarta-scarta pe hartie de pe pământul Sfantei Noastre Romanii şi cei fără de lege din conducerea statului, justitie si din partidele politice, ca sa nu mai fie. Incepand de la cel mai mare pana la cel mai mic in grad sau functie. Toti care au facut rau si continua sa faca rau noua romanilor ca popor, neam si ca tara. Si ei dar si stapanii lor din afara tarii. Binecuvintati sufletele ale romanilor, pe Domnul. Amin.

  23. „Testele de salivă au ajuns în școli, însă au venit și cu o surpriză: ele sunt livrate neasamblate. Acest aspect nu a fost cunoscut de foarte multe persoane, iar ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține că nici el nu a știut acest detaliu”
    Potrivit declarației lui Sorin Cîmpeanu, profesorii ar urma să asambleze testele, însă nici ministrul nu a știut că aceste teste vin pe componente, fiind informat de Raed Arafat că așa s-ar proceda în școlile din întreaga lume.
    Bai oameni buni situatia este asa: testele cumparate au venit la vrac, este nevoie de oameni pentru a sorta betisorul + capăcelele + placuta cu substanta activă.
    Intreb si eu, ce se intampla daca un profesor scapa pe jos un betisor si apoi il sufla de praf (proful poate sa fie pozitiv sau negativ) sau il scapa in mizerie sau nu s-a spalat pe maini de la „toaleta”???
    In plus profesorii sunt platiti cu ore suplimentare pentru aceasta activitate.
    Băi oameni buni, bai structuri, ANAF , DNA in ce tara traim?
    Meritati toti rîurile de scuipat al elevilor

  24. Dle Nistorescu! Pavel Corut răposatul zicea că oamenii Este programați ca să trăiască 125 de ani! Pe dansul l-a luat Popa militar la 71 de ani! Ghinion in noaptea nunții! Eu vă doresc CA să atingeți 126 de ani! Prea scrieți frumos, prea cu verv, prea spumos! Heroină aveți în penel, kerosen.. Sunteți dibaci in scris, dibaci tare… vă pupă pe suflet unu din Bărăgan! Și pe Condurateanu care avea ochelari de culoarea cămășii l-a luat Popa militar! Și el vroia ca să atingă 125 de ani că Pavel Corut! De ce nu 124 de ani? Un an face diferența? Toți vrem să trăim 125 de ani că să facem ce? Bășini și râgâituri de te fac sa nu mănânci o săptămână? Pamperși plini cu proteine digerate? Floare bășină de porc sau spirit?…

  25. Spune cine,cine,cine te iubeste mai mult decat mine.
    ‘Cine, cine,cine? ‘, spune ‘Cine, cine,cine? ‘
    Cine,cine,cine te iubeste mai mult decat mine.
    (Pepe de la ziar)
    O mentiune, ca sunt femeie serioasa si nu imi plac minciunile aruncate aiurea:
    Prima a fost Firea a vrut sa deschida un Muzeu al Holocaustului langa BNR
    A doua cotofana a fost Dancila a vrut sa deschida un Muzeu Holocausto langa Antipa
    pana aici e clar ca exista o decizie de stat a Cupolei
    Al treilea ciocarlan cine stie ce mai vrea si presedintele gemenilor Muraru din crescatoria de gaini pentru pene Fenechiu -Iasi

  26. Are dreptate colegul de pagina Traian , DACA SE VEDE CA DE SAPTE ANI ACEST INDIVID IOHANIS ,PUS IN FUNCTII DE ALTII DIN EXTERIOR, NU A FACUT NIMIC BUN PENTRU ROMANI SI ROMANIA SI SERVESTE INTERESE STRAINE , DE CE ROMANII STAU PASIVI(culmea si unii saraci cu duhul il si sustin ) CAND VAD CA TARA ESTE DISTRUSA SI IMPINSA IN SARACIE CRUNTA FARA NICI O PERSPECTIVA !!!!!

  27. este ciuma varanului! La um miliard ciordit, vorba lui Ilici, poti cumpara orice. Si noi speram ca neamtul este un alt Ferdinand..

  28. Exista deci o suspectabilitate rezonabila in privința moralității și a bunelor intenții in cel privește pe Klaus Yohaniis. ceea ce-l face extrem de suspendabil.
    Sa căutam Listele Suspendării și sa le semnam.

  29. Frații Muraru și antisemiții români! Cum nu te înroșești că macul când bagi cardul și scoți purcoaie, purcoaie, purcoaie de bani munciți de amărâți cu 1500 de lei lunar și bonuri de masă? Unde este antisemiții români? Garduri putrezite,garduri căzute,sărăcie, sărăcie, un cocoș pe bătătură și șase găini! Saracie, umilință și dl Bogdan Aurescu în vălătuci de trabuc Cubanez, picior peste picior, reclamă că Marea Neagră este lac Rusesc și vrea Armament American din anii 60-70 de 38 de miliarde de Dolari; și amărâta de la Cobadin trăiește cu 1 cocoș și 6 găini! Dle Rene! In Românica se moare de foame și Vrânceanu Pandele Firea e multimilionara in Euro… Una este să mănânci ce ouă 6 păsări și alta este să stai în Viena pe 2300 de Euro pe noapte? Ce ziceți dle Rene? Vranceanu Pandele vs 6 ouă????

  30. Ce se intampla cu oamenii?folosim cuvantul „nazist” in2021 cand Europa e plina de romani goniti de regimul de dupa89? Aveti ambasador pe Emil Hurezeanu de la Europa Libera.chiar asa uitam de unde am plecat in 1989?studentii erau toti niste „fascisti drogati” ca asa spuneau „emanatii”.vai de tine popor mintit cu televizorul.

  31. Si totusi, tinind seama de „zestrea” genetica, aia care a mai ramas dupa sute de ani de la sosirea pe aceste meleaguri a unor populatii germanice aflate la ani lumina de Trîntorul National, cit si de metodele brutale, inepte si anticonstitutionale de imixtiune in viata politica Romaneasca ale acestuia, cred ca mai degraba este vorba de o varianta „secolul XXI” a ciumei brune !

  32. Se pare ca ” holo ” n-a fost suficient. I-au uitat pe murari, florieni si pralongi. Cat despre bivolul nazist, iubitor de jidani, solutia este tot cea finala. Vizionati ” Anthropoid „.

  33. Johanus este produsul ciumei globaliste europene. Ciuma globalusta care a infiltrat partial si unele servicii romanesti cu scopul destramarii statului unitar national Romania.

  34. Bolsevicul de Johannis, duce tara de rapa, acesta criza a fots opera sa, Citu, premeirul fara creier, executantul perfect, tot sustinut de domnia sa

  35. Matahala saseasca e implantata la presedentie de Germania. Uniunea europeana e un proiect nazist dus la bun capat de nazistii anilor 40 ca si operatia paperclip in America. Propaganda nazista e in floare. Johannis e pentru masonii lui din Germania. Fara acei masoni masonul iohannis era un nimeni. Asa e Romania furata de civilizatorii vestici. Acestia sint cancerul lumii. Si ar trebui sa stim cine a finantat comunismul si de asemenea capitalismul. Bancile americane jidovesti. Trebuie studiata familia Rothschild incepind cu 1760 in Frankfurt. Asa s au extins askenazi aia cu tentaculele financiare. Mayer Rothschild a fost ucenic la alt bancher askenazi – Oppenheimer. Prostia suprema o face printul Wilhelm 9 care l a pus pe mayer amstel Rothschild la colectarea taxelor. Bani multi au fost furati de acesti criminali. Urmeaza defrisari de oameni care nu au voie sa traiasca. In acest peisaj banca centrala europeana emite un euro care avantajeaza banca centrala in dauna tarilor ca Romania. Acel euro e hirtie tiparita mai iute decit se face produsul domestic brut. Adica traim din datorii si datori. Speranta mea e sa pice dolarul si euro la nivelul la care piata il evalueaza nu politicienii sau bancile care il imprumuta. In sfirsit ceapa asta are mai multe straturi din care logic germanii sint slugile askenazilor si noi slugile germanilor. 1 plus 1 johannis face treaba buna pentru stapini si face rau pentru noi.

  36. @Mario: bine punctat!:))Pro-Dancilistii anti-Iohanisti nu sunt hotariti intre ‘ciuma neagra’ si ‘ciuma rosie’,acum ca au explicatiile, dupa alte articole recente tip bazaconii,au si pus mana pe carte pentru documentare…
    Dar ,vorba aia :Gura lumii numai Covidul o astupa”(si cenzura:)

  37. Este!Acest personaj este cel care a transformat Romania în colonie!Cine l-a ajutat ,cine l-a sprijinit niciun mai contează,”meritul și gloria” este a lui.Petrov a pus bazele acestei transformări iar Iohanis a pus crucea.

  38. @Simpel Maind

    ca verificat statistic
    real-PROFET
    te contrazic
    La anu’ uiti tot ce-ai declarat, de uimire, la ce va fi !

    REMEMBER THIS !

    (asteapta 24 Martie si-ai sa vezi schimbari de IDEOLOGIE de nu-ti poti imagina fara IQ>145 acum :* ! Puup !)

  39. Am citit un comment inteligent la Dantheman-felicitari.Euro si dolarul sunt din aceeasi tiparnita si daca nu se schimba nimic toti politicienii vor fi la fel de slugi globaliste.Dar numai Dumnezeu poate sa schimbe asemenea sistem diabolic sau vreo forta de tip galactic.Dar noi oamenii oare meritam aceasta libertate asa pe gratis din ceruri?Cine va face asa ceva pentru noi va trebui sa fie de facto liderul absolut,un fel de zeu viu al omenirii cum era in trecut Deceneu,Hermes sau Apollo.Sau Thor in mitologia nordica si Lord Raiden in mitologia asiatica.Sincer sa fiu mi-ar place un zeu viu la conducere dar din pacate nu stim de unde sa-l aducem.Sau poate este deja printre noi si ne studiaza?

  40. omu lucreaza numa cu roma-nii lui. Pa plan international sa declare „romania educata”, „lucru binefacut”, „roma-nia normala” etc etc. Tradator acoperit, ca nai voie sa ajungi prasadinte din 7% fara sa fi acoperit.

  41. romania 44 la suta analfabeti …domnule nistorescu incepi sa te desprinzi de pluton ….lasitatea si nepasarea sint ce determina o societate sa se autodistruga …in 93 in urma acordurilor de la oslo israelul facea pace cu palestinienii care recunosteau dreptul israelului la existenta si reveneau in israel sa …negocieze …depuneau armele ca legionarii in 45 si asteptau…in urmatorii ani al quaida ataca si arunca in aer ambasadele sua in africa si ataca uss cole in 2000 …in 2001 pe 11 sept turnurile gemene erau aruncate in aer de …al quaida …pe 24 iulie 2019 dept de pompieri din nyc declara ca au dovezi ca israelul si aliatii americani cia au plasat exploziv inaintea asazisuluii atac terorist din 11 sept 2001 …cereau us congress o noua ancheta 9`11..imediaqt incepea pandemia in china iran si italia …acum ..fostii imperialisti aliatii nostri in nato ne sperie cu invazia ucrainei care e condusa de un jidan care si el spune de lovituri de stat rusesti in pregatire ,boris are informatii exacte si poze cu armata rusa pregatita de invazie …varianta omicron face ravagii …peste o luna …delir general ….isus cristos invie …palestinienii credeau ca jidanii le vor da dreptul la existenta …cum ziceai elevii nostrui vor fi spalati pe creier cu istoria jidanilor …..

  42. Noi facem Muzeul Holocaustului, îl predăm în școli, permitem construirea celei mai mari sinagogi din Europa pentru o populație infimă ca număr ( nu și ca influență, din păcate, și nu prea pozitivă pentru noi )avem niște legi ce pedepsesc crunt orice poziție antisemitică, dar în schimb nu avem un Muzeu al Crimelor Comunismului, nu avem o Lege care să pedepsească toate crimele comise în România de rudele și înaintașii celor pe care noi îi tratăm atât de condescendent făcându-ne părtași la suferințele îndurate de neamul lor, dar ei se vede că rămân impasibili la ale noastre. Altfel nu se explică de ce nu avem o lege care să pedepsească pe cei vinovați de crimele comuniste în care peste tot, în aparatul politic, în aparatul represiv, cel economic, dar și cel cultural era plin de ei. Noi le plătim pensii speciale și despăgubiri, chiar și un soi de pensii speciale celor care au avut de suferit de pe urma comunismului, cu toate că cei care tăiau și spânzurau atunci, uneori chiar la propriu, erau corelegionari de-ai lor, aflați în funcții de conducere peste tot:activiști, executiv,legislativ, securitate, miliție,justiție , armată, finanțe, comerț,presă, educație, artă, cenzură, propagandă .
    Așa că dacă e să se facă dreptate, să se facă, dar și pentru ai mei, nu doar pentru ei !

  43. Faptul că forurile evreiești, atât de atente la orice încercare de lezare a lor, au închis ochii la cele întâmplate cu averile lor cedate odată Statului Român și a doua oară germanilor lui Johanus, „niște evrei” fiind evident escrocați de cel aflat atunci în dubla funcție de primar și kapo al FDGR, acum și al României, dovedește că îl folosesc acum pentru foloase mult mai consistente, că doar de data asta sasul nu dă de la el, sau de la ai lui, ci de la români !

  44. Dragnea, cică România din umbră este condusă de către servicii.
    Cu președinte neamț, de care servicii, românești? După interese sigur nu românești.

  45. Asta e mai mult decit „ciuma rosie ” ,asta e si Volksgruppe in Romanien ai carui neamuri impreuna cu ai lui Horthy Miklos au trimis evreii si tziganii n lagarele de concentrare .Dar pentru astea ,tot noi , suntem vinovatii ,nu ai lor Acum pentru a le spala pacatele vrea Muzeul Holocaustului in Romania . Sau respectivul muzeu va ilustra si anii in care a fost el”il Prezidente „? Nu vedeti ca are apucaturi de kapo ( nici macar ss-ist ,ci de sluga a lor ).Iar din intelectul lui „domnu profesor de fizica , plimbaret „n-a putut iesidecit sintagma altei rude de ale sale Joseph Goebbles , cea cu „ciuma rosie „. Acea sintagma a fost folosita pentru a interzice SPD in Germania in 1938 . Deh ,istoria se invata greu .

  46. Sa nu uitam, domnule Nistorescu ca pesta neagra a facut,in cel mai rau an al istoriei terestre, peste 50 de milioane de morti! Adica,in 536, cu aproape 800 de ani mai devreme de izbucnirea pandemiei despre care vorbiti!. In plus jumatate de planeta a fost in ,,ceata ” provocata de cenusa a doi vulcani care au erupt in acelasi timp in Iondonezia si San Salvador de azi. Asta a facut ca planeta sa se ,,intunericeasca” aproape 18 luni! Pe vremea aia imperator era Justinan! Asta stapanea de la Roma pana la Constantinopol multe popoare insa,barbarii din nordul Europei,l-au silit sa le plateasca tribut in aur. Chestia asta seamana azi cu un fel de UE al estului marelui imperiu roman! Iata ca Iohannis,cu sobolanii sai politici,infestati de pureci, au venit cu un alt fel de ciuma peste o populatie care a fost candva parte Imperiului roman de rasarit! Si pe vremea lui Justinian ,care platea tribut barbarilor, si pe vremea lui Iohannis ,cand platim de asemenea tribut barbarilor UE, asteptand sa ne ramburseze,,dobanda” la tribut -prin asa-zisul PNRR- face ca supusii sa scrasneasca din dinti si sa faca revolutii! Intre imperatorii Justinian si pesta lui neagra si Iohannis ,cu ciuma lui rosie, este o prapastie de 1485 de ani!In plus barbarul de la Cotroceni,cu origini vandale, mai are si Covidul americano-canadiano- franco- australiano-chinez pe frunte!
    P.S. Azi la biserica ortodoxa romana din Québec,,Sfintii Apostoli Petru si Pavel” am sarbatorit ,,Ziua Nationala a Romaniei”! Romanii de aici nu vor avea minivacanta pe 1 decembrie, asa ca am anticipat sarbatorirea a 103 ani de la Marea Unire a romanilor.Si ne-am rugat ca Dumnezeu sa le dea intelepciune,,stapanitorilor”poporului nostru!Vandalul de la Cotroceni nu e ortodox ,iar biserica lui nu se roaga pentru poporul pe care il asupreste!Si totusi… ,,noblesse oblige”!

  47. d-ule Presedinte
    v am votat dar .. de stiam ca tin o,, vipera rosie la sin,,
    din toate actiunile d-voastra indreptate impotriva P.S.D
    -colectiv
    -miting august
    -reducerea nr. ciocoi (senatului si parlamentului)
    -o tara mai culta ???
    -revolutia 1989
    nimic din toate promisiunile electorale enuntate de d-voastra nu ati rezolvat nimic -dar mai rau ati intetit ura si razbunarea asupra poporului roman (cand eram in val 4 -d-voastra ati facut aranjamente politice si mureau 600 de romani )sa va fie rusine

  48. Aseară, a fost ajunul sărbătorii de Hanuca pentru evrei. Așa cum copiii ortodocși așteaptă Crăciunul, așa copiii evrei, așteaptă Sărbătoarea luminii. Așa cum mamele ortodoxe se roagă la Dumnezeu pentru sănătatea copiilor lor, așa mamele evreice se roagă la același Dumnezeu pentru sănătatea copiilor lor.
    În cele șapte zile care vor urma, se va aprinde câte o lumânare în sfeșnicul cu opt brațe, al optulea reprezentând lumina lui Dumnezeu.

    „(…) Hanuca – sărbătoare foarte simplă în aparenţă, care trimite la ideea pe care evreii şi-o fac despre Dumnezeu (o lumină) şi la utopia majoră a tuturor oamenilor (libertatea)”. Lelia Munteanu

    Oameni, oameni, să ne bucurăm de sărbători!

  49. În urma cu 103 ani evrei din Bucovina n-au semnat actul de unire a acestei provincii cu tara muna. PS. Cum e posibil ca o minoritate sa-ti dicteze, in propria tara, cine merita elogiat și cine nu. Cine merita ridicat pe soclu și cine trebuie coborât. Cine trebuie șters din istorie și cine nu. Oare fac acelașiucru si-n Germani, Ungaria, Italia, Croația, Bulgaria, etc? Păcat ca un popor de găini accepta orice minoritar să ne terfeleasca istoria, personalitățile culturale și sa fac din prezent un bâlci al deșertăciunilor, care cu mândrie îl numesc parcurs European.

  50. Este mai mult decat evident ca la consultarea PSD-PNL care a livrat guvernul Ciuca, individul de la Cotroceni a fost spectator. Securitatea i-a dat peste mana. L-a lasat sa se manifeste doar atat pentru ca fraierii sa creada ca el este la butoane.

  51. marius Sa-ti traduc eu. Moldova o ducea bine fara miticii din Muntenia. La fel si cu unirea lui Cuza,Moldova a pierdut. Si acum este izolata. De asta.

  52. Enigma ati fi lamurit-o daca urmareati afirmatiile unui sau unor analisti care-l indicau pe Dancu drept sustinatorul lui Iohannis. Profesorul este de la Cluj, de unde in ’90 canta Sabin Gherma o opereta comic tragica si care nu s-a oprit, este dureros mai ales pt jertfa eroilor pt intregire. Ati uitat indemnul lui Boc de a-si lua tara inapoi cu ani in urma eu nu uit, asa cum nu uit locul in care m-am nascut si stramosii care s-au jertfit pt unii ca Boc, Dancu, Ciolos, Blaga si care au suparat pe cei din neamul lui Iohannis invatati sa jefuiasca si sa ucida pt a-si arata muschii. Traim o lunga drama aranjata de Boc si urmasii lui Traian. Criza de bila poate duce la un iter mecanic fatal…

  53. „După prăbușirea monarhiei austro-ungare respectiv dezmembrarea imperiului în state naționale, Consiliul Național al Bucovinei (C.N.B.), întrunit la 28 noiembrie 1918, a hotărât în majoritate Unirea cu România. Voturile majoritare au venit din partea românilor, germanilor, evreilor și polonezilor, iar cele împotrivă doar din partea minorității ucrainene. Ca urmare a hotărârii „C.N.B.”, trupele române au intrat în teritoriu, sub comanda generalului Iacob Zadik, consfințind actul și zădărnicind manevrele militare ale Republicii Populare a Ucrainei Occidentale. Unirea Bucovinei cu România este recunoscută oficial, în 1919, prin tratatul de pace de la Saint-Germain-en-Laye încheiat cu Austria la data de 10 septembrie 1919.” wikipedia

  54. „anti PSD”, după cum spune wikipedia, singura minoritate care s-a opus Unirii, a fost cea ucraineană.
    Oricum, „cineva” trebuie că a furat nickul „marius” sub care apăreau comentarii inteligente. Mizerii.

  55. foarte multe pareri si foarte putine fapte reale. hu se rezolva nimic in tara asta daca nu se trece la masuri radicale . propun un referendum pentru demiterea presedintelui care nu mai serveste interesele tarii. .

  56. Core- vezi procesul verbal încheiat în 15/28 noiembrie, cu ocazia semnării actului de unire cu tara muma.
    1.COMITETUL NAȚIONAL ROMAN- 74 DEPUTATI
    2.COMUNITATEA POLONEZILOR- 6 DEPUTATI
    3. COMUNITATEA GERMANOR- 7 DEPUTATI
    4. COMUNITATEA RUTENILOR
    PLUS INVITATII
    Wikipedia???

  57. Mitica este diminutivul numelui DUMITRU , DIMITRIE, din limba greaca Dimitrios, si scita MITRA. Probabil nume adus de calugarii greci dar si de domnitorii fanarioti. Mitra o zeitate preluata in imperiul roman de acum 2 mii ani. Johanis are in spatele sau ciuma globalista securista SOROSH e cu ei. Sorosh a adus pe Basescu, Sorosh pe Iliescu, Sorosh pe Constantinescu, Monica Makavei Brucan, Roman, Barladeanu, si alti juddei.

  58. Nu mai prididesc trolii sa ne spuna , cu gura plina , ca vinovatii de vinzarea Romaniei sunt Vestul , U E , N A T O , evreii , lacu si dracu . In realitate , vinovatii de nenorocirea Romaniei sunt linga noi , conduc si azi Romania : PSD , PNL , UDMR , toti presedintii , toti ministri si parlamentari lor sunt responsabili – fara ei nu se putea vinde nimic din tarisoara noastra . Luati-le averile la puricat , lor si neamurilor lor , copii , parinti , bunici , si ve-ti gasi pretul vinzarii . Ei sunt vinovati , au fost lupi pt. biata Romanie , si lupi sunt si acum .

  59. Ce mai pot zice: il aprob suta la suta pe dl Nistorescu! Acest sas, grof de ev mediu tarziu transilvan, intruchiparea fizica a Unio Trium Nationum, este pe scurt Klaunus Kaizer Kiolhanis-KKK sau Klaunus Magnus Stupidus!
    Ura lui atavica impotriva social democratiei, este si ura impotriva unei parti a poporului roman! El crede si acum ca politica unei tari poate fi condusa de partide minoritare( ca vot), asa cum Transilvania a fost condusa de Unio Trium Nationum , aproape 500 de ani, impotriva romanilor ardeleni! Acum, pentru KKK, romanii ardeleni au fost romanii pesedisti! Fiti fara grije, participarea PSD la guvernare, se va termina repede, cu reluarea atacurilor de catre KKK si clica liberala( plus USR)!

  60. A reinviat boita bolsevica de la Scanteia Tineretului. Va dati seama, daca Ciuma Rosie are din nou acces la sacul cu bani, o parte o sa se rataceasca si la aceasta mumie comunista.

  61. Gresit. Demetros (Demetreios) vine de la Demeter, zeita fertilitatii („oamenii lui Demeter”). Nici o legatura cu Mithra. V. Jane Ellen Harrison, Themis.

  62. „În ziua de 12/25 noiembrie 1918 a avut loc o nouă întrunire a Consiliului Naţional care a reluat în dezbatere soarta Moldovei de Sus10 şi a hotărât convocarea pe baze plebiscitare a Congresului Bucovinei, pentru a exercita în numele poporului dreptul la autodeterminare. Cu acest prilej s-au făcut cunoscute membrilor Consiliului Naţional, discuţiile separate, în spirit democratic purtate cu reprezentanţii polonezilor, germanilor şi evreilor în legătură cu atitudinea lor faţă de hotărârea de unire a Bucovinei cu Regatul României. S-a precizat că, răspunsurile exponenţilor acestor populaţii a fost afirmative, că ei au aprobat unirea fără condiţii, sub garanţia dezvoltării libere în domeniul învăţământului.” dacoromânia-alba. ro

  63. Va rog nu jigniti vandalii, pe nedrept au fost considerati rai. In Nordul Africii unde s-au stabilit au dezvoltat o cultura, au adunat o biblioteca din care au ”imprumutat” catolicii fara sa restituie documentele, aceeasi urmasi ai Romei care au distrus/ars si biblioteca din Alexandria si chiar Roma nu Nero, placandu-le ignoranta si fanatismul, iar apoi o parte din documente le-au compilat dupa bunul plac. Asa se face si cu rotatia Pamantului in jurul soarelui enuntata pe la 200 iHr. si pt care Inchizitia a ars pe rug. Ba mai mult nici Calvin n-a fost mai bun si el a sacrificat oameni de stiinta ca sa-si tina fanatismul in floare. Mai bine spuneti-i saxon, o ramura sangeroasa care a decimat celtii din Britania, singurii care au supravietuit au fost cei din Irlanda si care au inca niste asemanari cu plaiurile noastre pt ca ei au trait si in bazinul Dunarii pe care l-au numit Danubius, ei au stapanit sute de ani Roma, iar inaintea lor etruscii un popor enigmatic, dar…sa nu fim lacomi, desi am senzatia ca termenul de celt se aseamana cu celalat, adica unul agricultor, altul pastor si ceilalti mineri si metalurgisti…

  64. Din pacate ciuma noastra rosie a fost raspindita de un vierme, nu de o bacterie

  65. „Conform recensământului din 1910, populația Bucovinei era 800.198 locuitori, dintre care 38,88% ruteni, 34,38% români, 21,24% germani (inclusiv 12,86% evrei), 4,55% polonezi, 1,31% maghiari, 0,12% alții.[12] În 1918 a devenit una din regiunile dezvoltate ale Regatului Român și totodată regiunea cu cea mai mare populație urbană , respectiv 28,6%.[13][14] wikipedia

    Fragmentul redat de mine la 8.42 este din capitolul „Unirea Bucovinei cu România” de pe wikipedia . După cum văd din recensământ, evreii erau incluși in germani.

  66. Tica, vad ca nu te lasi, „cruciada” impotriva lui Piedone, Firea Pandele continua! Cu aceleasi baliverne pe care le-ai putea spune si despre Falca, Flutur, Boc, etc! Dar tu le ai cu astia de „stanga”!! Esti tot un Klaunus, dar de Calarasi, urasti o parte in romani, sub masca bogatiei sau saraciei!

  67. Te salut cu respect, core!
    Apreciez finețea comentariului despre Hanuka, Sărbătoarea Luminii la evrei.
    O postare în spiritul gândirii tale sincere, exprimate fără echivoc.
    Îi desfid pe acei ce sunt pe contrasensul bunului simț, încercând să irite, să sfideze și să umbrească o Sărbătoare Unică, a unui Popor Unic.
    Din ignoranță sau cu intenție bolnăvicioasă.
    Fiind vorba de o Sărbătoare cu o simbolistică limpede și sacră, voi aminti un episod întâmplat în 1914, în plin război mondial: aflate pe baricade și luptând uneori la baionetă, trupele germane, franceze și engleze au ieșit din tranșee, sărbătorind împreună apropierea Crăciunului, într-un armistițiu spontan și fără precedent.
    Au ieșit din tranșee, au stat de vorbă și chiar și-au urat ”sărbători fericite”, sfidând starea de beligeranță dintre statele lor: în spatele armelor, se găseau oameni cu suflet, familii, amintiri și speranțe.
    În unele zone, militarii au schimbat între ei alimente și suveniruri, au participat la ceremonii funerarii comune și au inițiat schimburi de prizonieri.
    Erau oameni care tânjeau după pace, normalitate și un viitor pașnic.
    Îi deplâng pe cei pentru care un ”armistițiu” pe perioada Sfintelor Sărbători, este inacceptabil, i-ar lipsi de motivația unei beligeranțe personale devenită a doua natură.
    Absolut nimic nu poate justifica atacurile la istoria și sufletul oricărui popor din lumea asta.
    Motiv pentru care, draga mea core, închei sperând că vei reuși să miști sufletul comentatorilor războinici care nu sunt evrei, nu au în familie ”foști” sau ”actuali” evrei.
    Să ne bucurăm în pace, fiecare separat și toți împreună, de Sfintele Sărbători!
    Chiar de Sărbătorile altor neamuri, căci asta face diferența între o minte liberă și una veșnic prizonieră!
    ”Hag hanuka sameach!”

  68. Am atâtea informații despre corupție, mizerie, animalitate, beție, desfrâu, prostie politică și vânzare de țară de nu știu cum o iau razna… Românii sunt actorii principali și nu evreii! Dincă care a ucis cu mâinile goale doua suflete de paișpe ani și le-a ars ca pe cărbuni in butoi de 209 litri este român și nu evreu, a ucis doi copii nevinovați.. Persoană de la 112 care a răspuns la Alexandra Macesanu și a râs de ea este româncă și nu evreică! Procurorul de caz care „abia” după doișpe ore a intervenit, in timp ce Dincă spinteca trupuri tinere, este român și nu evreu! Când văz peturi de plastic cam 10 miliarde de sticle, la baraj la Vidraru nu evreii le-au aruncat ci românii! Ce spirite românești populează această țară minunată, mă închin, mă închin.. Noi meritam ca să trăim în deșertul Subsaharian asta meritam… România? O țară eșuată…

  69. Toata lumea se vaita, tipa, miauna, (inclusiv dl Nistorescu), dar nimeni nu isi pune o intrebare simpla: oare cum a ajuns Werner presedinte? Oare cine si cati l-au votat? Si asta nu este tot! Nimeni nu garanteaza ca in eventualitatea repetarii unei situatii asemanatoare, multi dintre noi vor vota iar cu kurul si nu cu capul! Frati romani, nu ar strica, cel putin din cand in cand, sa ne mai uitam si in oglinda!! NOI si numai NOI suntem vinovati pentru ceea ce ni se intampla!! Pentru ca nu stim nici sa ne folosim capul, nici sa punem mana pe par, atunci cand trebuie! (chestia cu parul am aflat-o, dintr-o emisiune televizata, de la Lucovid Organ, alta „poama” care……).

  70. Mulțumesc, rene! Citindu-te, mi-au venit în minte versurile lui Aurelian Andreescu:
    „Oameni, oameni, semănați…
    Cu iubire, cărările…
    Oameni, voi oameni
    Semănați cu iubire, câmpia din voi.
    Ooo, oameni… Oameni, oameni…”
    După mine, sentimentul de prietenie ar trebui să fie peste neînțelegerile umane și normale căci prieteni nu înseamnă identici ci că ai în comun ceva important așa că, eu consider greu de acceptat când îți este „atacat” un prieten.

  71. @Tică, draghe, tu lucrezi la stat, mă?
    Ți-a dat statu-palmă-barbă-cot liber o săptămână?
    Patronii lucrează, patronii muncesc, patronii produc. tu nu?
    Am înțeles, nu ești patron, ești POLTRON!
    Ai fost invitat la Ateneu de Hanuca, sau acolo au fost doar Oameni, nu godaci?

  72. O mică observație: am pretenția că cei care scriem pe aici suntem oameni maturi care nu mai gândim în termeni de „gagicăreală”. Cãnd cineva îmi mulțumește pentru că i-am amintit un cântec vechi, o iau ca atare. Când cineva are cuvinte de apreciere asupra autorului articolului sau asupra autorului unui comentariu, trebuie luat ca atare. Dacă suntem maturi, o apreciere nu o confundăm cu o declarație de „love”. Este în orice religie porunca de a fi bun, de a împrăștia iubire și nu ură și prin iubire se înțelege și apreciere și respect și ajutor și încurajare… De multe ori, o vorbă bună îi luminează ziua cuiva trist. Să fim oameni buni!

  73. Mda.Acest,,Imotep de Români6 case,luate prin fals și uz de fals,care se aseamănă prin ,atitudine,comportament,apucături de,,derbedeu,cu ,,USR+ȘI AUR.ȘTIȚI CE NU SUPORTĂ NAVETISTU,Să nu îi copieze nimeni apucăturile.Șică bețivu pus în funcție de ,,,GENERALU.,Io copiat apucăturile,nu că Șică ar fii o somitate,îi dar în prostie.Răutatea,prostia merg mână,n mână.Așa ceva nu nu se învață,se dobândește din tată,n fiu Așa și la orbeții din.,Palatul Cotroceni acesta fiind ,,Tutancamutu,dar și gașca.,PNDL,USR+VINE CU COMPLETARE,,AUR+ȘOȘOACĂ.NU ESTE M AI UȘOR SĂ DEMONIZĂM UN PARTID CARE FACE CÂT DE CÂT CEVA PENTRU ȚARĂ,ASTA DACĂ ESTE LĂSAT,DACĂ NU ,M AI BINE FACEM MITING,DEMONIZĂM PARTIDUL ȘI DUPĂ,VENIM NOI,GAȘCA IOHANISTĂ,DUPĂ MERGEM LA TV,ANUMITE,NU LA TOATE,UNDE SE MĂNÂNCĂ DIN BELȘUG RAHAT ,URÂT MIROSITOR,UNDE ȘI CE SCOT JAVRDLE OE GURĂ CRED ȘI SI CE SCOT.ȘTIȚI DE CE? PEN.CĂ LI SE PERMITE NU O SĂ VEDEȚI VRE UN MODERATOR SĂ PUNĂ GĂȘTII IOHANISTE O ÎNTREBARE INCOMODĂ,NICI O DATĂ.DE AIA SÂNTEM UNDE SÂNTEM.

  74. Complexul de inferioritate ii face pe multi sa vada in alte neamuri ceea ce nu poate vedea in neamul sau. Mai este si orgoliul, mai bine sluga la un strain decat la un vecin. Toate au si un dram de ignoranta si incapacitate de a rationa, desi au facut scoala au vazut filme din al II lea razboi, nu vad si partea mai putin favorabila a germanilor.

  75. core + rene = love . luati-va baaa , o camera . este un hotel ieftin si cochet pe b.dul dacia , litovoi se numeste . – cind o tii langa ,dragul meu si draga mea , ce naiba vreti sa zica lumea ?

  76. Iohannis nu afost pus de altii, ci a fost votat de romani. Nu cu 51%, ci cu 66%. Este sustinut de romanii cu scaun la cap. Intradevar, in spitale oamenii MOR PENTRU CA NU SUNT APARATE SI ECHIPAMENTE LA ATI , de ce nu sunt ? pentru ca pededeii au furat tot ce era de furat. Tot ce e necesar pentru spitale, a fost comandat de guvernul PNL inca din primavera, s-au facut contracte in strainatate si acum trebuie sa vina toate aparatele. Nu intra pe fenta mincinosilor, guvernul PNL nu are nici o vina.

  77. Nu îți port ură omule! Nu te urăsc, nu te urăsc! Ești și tu’ unu ca și mine care ai ieșit dintr-un uter de de femeie pe care ii zici Mamă, pe care o respecți și o iubești, e normal, și te duci că și mine la 2 metri sub nivelul mării! Eu spre deosebire de matale nu tiu cu Firea Pandele, cu cancerul generalizat, cu corupția, cu prostia, cu șpagă la ghișeu,. Cu plicul in buzunar la funcționarul public! Eu vreau EXAMEN PE FUNCTII PUBLICE… stimată persoană din spatele pseudonimului Rene! Ați făcut o obsesie la adresa mea! Vă doresc CA atunci cănd vă îmbolnăviți de ceva rău să fiți tratat și dvs și familia dvs de medici de TALIE MONDIALĂ cu N examene, cu N examene și nu că la PSD unde cancerul, puroiul, prostia și analfabetismul domină! Rene ! Îți place Foaia Matricolă a lu’ Radu Cristescu? Nu faci trei infarcturi și 9 accidente vasculare??? Îți place de PSD!??? STIU ASTA.. cum mai poți dormi noaptea zău dacă mai pricep, zău.. Și o mai tii un brațe pe Vrânceanu Firea Pandele Gunoi! Vezi că are mainile de 8 metri! De pe veceul de serviciu schimbă programele de pe telecomanda din sufragerie!Nu te pune cu ea Rene! Când te îmbrățișează își înfășoară mâinile de unșpe ori în jurul tău! Zici că este Anaconda, Piton.. Cu reptila asta vrea Rene să își trăiască existența? Ba Rene, ba Rene; Taică ai auzit în viața lu’ matale de „Examen pe funcții publice?”.. Dacă matale te duceai la Doctorul Ciomu pentru apendicita și te pomeneai după anestezie cu penisul lu’ matale tăiat în trei și pus la colțul patului? Rene! După ce o ai așa mică să mai fie și tăiată???

  78. „nas de cununie” după minte și după stil cred că-ți mai spui din cand în când și „Conu Jorj”. Când KWI spune dragi români sau când spune „dragii mei”, crezi că este „love” de care te duce pe tine mintea neterminată? Când un doctor ìți spune dragul meu, te topești? Când o profesoară îți spune dragul meu vino la toamnă crezi că te cheamă pentru altceva decât o restanță? Formula „dragul meu” sau „draga mea” are si alte sensuri și sensul depinde de tonul pe care-l rostești și de vârsta celui care vorbește… Ai vârsta să înțelegi sau când o doamnă îți spune dragul meu, fă-mi loc să trec pe tine te iau emoțiile? Și, in sfârșit, dragul meu, ai înțeles ce-am vrut să spun?

  79. Sunt cel mai rafinat comentator al forumului, pentru ca livrez cele mai pertinente comentarii cu subiect si predicat. De aceea sunt contestat de CUIB ul secu rene/core/marius. Acesti TICA losi legendati roboti defecti ai SECU nu suporta elocinta, corectitudinea si consecventa care ma caracterizeaza. Sarmana „core” a luat-o razna de-a binelea, „rene”, poetul ratat a ajuns in ceatza scizoida a fanatismului ei…”Muma lui Stefan cel Mare”!?!?!? Deci, Stefan cel Mare intruchipeaza „DUSMANII” ce bat la poarta „Mumei-Ciumei…ROSII rene” care tace cu acest pseudonim dejectand cu celelalte…Muma-Ciuma „rene” e dusa pe Siret cu pluta sa…IMPARTA PERSONAL MII DE MORTI, ca la Lovitura de Stat-Comintern, daca „fiul ei” nu a fost capabil…Muma Securitatii de pe forum e in mod dovedit…”rene”!!! Veriga slaba de pe Centura a cedat…Sincer, mi-e mila de aceasta „core” inhaitata cu cine nu trebuie…Vreu sa spun, inhaitata cu „dusmanii Romaniei” ce sunt mai periculosi decat ALOGENII, caci ii perpetueaza!

  80. Inca din 2017 (pardon 1917) el era DRAPAT, pe la mitinguri, in rosu !
    Premonitie ??? Redescoperirea ISTORIEI lumii ???

  81. In Romania lui Cuza, anul 1866, aveam doar vreo 134.000 de calatori.
    OARE … intre 1775-1918 … care natie adusese in Bukovina vreo 250.000 de calatori … pentru a depopula regiunea de „romani”… ukrainienii cei sustinuti de austro-germani ???
    OARE … intre 1812-1918 … care natie adusese in Basarabia vreo 250.000 de calatori … pentru a depopula regiunea de „romani”… ukrainienii cei sustinuti de rusi ???
    Oare de ce/poate de aceea … la recensamantul din 1030 din Romania Mare (ce includea Bukovina si Basarabia, cele ukrainiene) era mentionata o populatie de 728.115 de calatori?
    OARE de ce … dupa Diktatul de la Viena, recensamantul din aprilie 1941, de pe teritoriul romanesc deja trunchiat, vorbeste de doar 356.237 de calatori ??? Restul, unde disparusera oare (inainte de holocaustul din WWII) ???
    Oare de ce … in anul 1956 aveam iarasi 146.264 calatori … ca pe vremea lui Cuza (1866) ???
    Oare de ce … dupa 1990 … populatia de calatori „s-a evaporat” treptat … ajungand doar la 3721 in 2011 ???

    HOLOCAUST … sau doar … POLITICA ANTIROMANEASCA … in Bukovina si Basarabia anilor 1775-1918, 1941+ ???

    ATENTIE popor ROMANESC … cand vorbim de „interesele politice” a unor neamuri VECINE !!!
    RECTE … neamul ukrainian ! Si POLITICA de antiromanism promovat de acesta intre 1775-1918 in Buvovina si Basarabia !
    POLITICA AFLATA in acele TIMPURI sub obladuirea austro-germanilor si rusilor !

  82. Pentru că am amintit de Sărbătoarea Luminii la evrei și pentru că rene a răspuns cu „Hag hanuka sameach!”, autointitulatul „rafinatul charlie” comentează:
    Sarmana „core” a luat-o razna de-a binelea, „rene”, poetul ratat a ajuns in ceatza scizoida a fanatismului ei…”…. Ești normal, omule???

    La „europa fm” s-a pus în discuție taxa de intrare la târgul de Crăciun, pusă de Nicușor Dan. Ascultătorilor postului, li se părea o taxă modică. Ce este 5 lei? Daca sunteți 4, este 20 de lei și asta pentru o vizită. Mama, tatăl care câștigă salariul minim pe economie își permit? Se adâncește o prăpastie plină de egoism, nepăsare, răutate între oameni.

  83. Eu sunt convins ca e prea tarziu, si oricum nu este decat o lupta ineluctabila, la granita de bivuac a mercantilismului gregar…

  84. Ba da. El este ciuma. Galbena as spune e liberal da-l dreaq. Trebuie arestat, judecat si bagat la puscarie pentru ce a facut pina acum in defavoare Romaniei.

  85. Rețeaua Moscovei și BARONII ROȘII ai lui Cîțu: Comănescu și Chițac, amiralul eșuat ca o balenă direct în bancul fondurilor de miliarde de euro ale PNNR. Vor pune PSD și DNA harpoanele pe ei?
    activenews.ro/stiri-dezvaluiri/Reteaua-Moscovei-si-BARONII-ROSII-ai-lui-Citu-Comanescu-si-Chitac-amiralul-esuat-ca-o-balena-direct-in-bancul-fondurilor-de-miliarde-de-euro-ale-PNNR.-Vor-pune-PSD-si-DNA-harpoanele-pe-ei-170918
    Demisul premier Florin Cîțu și-a asigurat un loc călduț, la Senat, în baza trocului PNL-PSD, ca numărul doi în statul român, în fotoliul pe care altă dată a stat însuși Nicolae Iorga. Nu degeaba s-a bătut din răsputeri Cîțu în perioada asta ca să rămână la butoane. Pe lângă imensul orgoliu personal al unui om de nimic, pe post de broasca din fața boului din cunoscuta fabulă, miza mai puțin discutată sunt banii.

  86. @Tică, draghe,
    tu lucrezi la stat, măi?
    Ori ți-a dat statu-n-labă-barbă-cot liber o săptămână?
    Patronii lucrează non stop!
    patronii muncesc!
    patronii produc,
    tu nu?
    Am înțeles, nu ești patron,
    ești POLTRON!
    Nu ai fost invitat la Ateneu de Hanuka,
    sau godacii pitici de grădină,
    nu sunt cusher la chermeze?
    Omuleții verzulii din războiul hibrid împotriva României, au nevoie de Certifirahat Verde la recepții, ori s-ar fi deconspirat?

    @Tică draghe, am aflat de ce cobori nivelul discuțiilor: ești pitic, ai gura mare și mereu nesatisfăcut că rene are ceva mai mic decât poate gura ta.

    @Draghe domnule Tică, nu înțeleg rostul avalanșei dumitale de bălmăjeli, mereu aceleași.
    Te întreb: soluții ai?
    Ce plusvaloare aduci acestei țări?
    Doar vaiete, insulte, scoți în evidență doar nenorociri, nimic bun?
    Nimic nu e prea bun pentru gușa matale?
    Am înțeles că ești gras și pitic, ai sârmă în rât și-ți place zavera: ești cumva bady-ngard de crâșmă, plătit cu vidanje de tulburel demidulce?
    Ai luat în considerare că ești defect?
    Există tratamente, case de odihnă, locuri izolate iertate de Dumnezeu pentru cei cu mintea varză ori cu boii plecați de acasă, mergi omule undeva să te refaci.
    Poate am înțeles greșit că ești evreu, dar nu poți tu singur și de capul tău, să denigrezi un întreg popor, să-l iei prizonier și să ocupi o țară.
    Apropo, ești un evreu conspirat, că nu am citit nici-o urare pentru prietenii tăi din Tsahal care te-au instruit.
    De ce ataci fără pauză de respirat acest popor, porcușor-omuleț-verde?
    Interesele cui le reprezinți, ce scopuri ascunse ai?
    Săgeata cui ești ?

    Ești suflet pereche cu Charlie? Cu Radu?
    Sunteți organizați într-o ”triadă”, căci e vizibilă ”distribuția” voastră pe ”roluri”, ”trei, Doamne și toți trei”, Trei comici pe forum pe un subiect sensibil…

  87. Ce mai propune Nicușor Dan apropo de taxa de vizitare a târgului de Crăciun?
    La un consum mediu, de 1 gigacalorie pe cameră, factura crește astfel:

    o garsonieră – consum de 1 gigacalorie, factura crește de la 164 la 280 lei;
    un apartament de două camere – la consum de două gigacalorii, factura crește de la 328 la 560 lei;
    un apartament de trei camere – la un consum de 3 gigacalorii, factura crește la 492 lei la 840 lei;

    Sigur, ascultătorilor „Europa fm”, li se par sume modice.

  88. Rene să pupi pragul ușii că nu te-am dat pe mâna avocaților ISRAELIENI! Praful și pulberea se alegea de averea lu’ matale, praful și pulberea .. Eu nu mănânc bani nemunciți…Ți-a trecut glonțul pe la Ureche.. Eu nu am scos o vorbuliță de familia dvs, de copii dvs, de soția dvs… M-ati făcut pe mine și Familia mea albie de porci… Stimate domn! Atât vă spui! Dl Israel Deckel vă așteaptă la primul semnal! Ați jignit ISRAELUL și veți plăti însutit, însutit veți plăti! Să știți că eu nu v&am iertat! Nici Israelul nu v&a uitat! Dormiți bine pe pernă?

  89. Ce aveți domnule scriitor, crede-ti că, dacă vă considerați elită și sunteți?!
    Hai, întâi trebuie să nu mai citim că „ce bine am scris noi elitele 30 de ani” și cât bine ne-ați adus! Nevinovaților…

  90. Am o banuiala ca Dinca nu a ars pe nimeni. Fetele au fost duse la reteaua de prostitutie condusa de securisti si oameni politici. Acum e secret militar. Nu se va afla nimic sa nu supere aliatul strategic. Fostul ambasador a vrut sa spuna si a spus voalat dar globalustii din securitate au pus batista pe tzambal.

  91. Johannis este Ciumu Rosu, un om care a aratat unei natii, ca a fi zevzec este lucru mare neamule

  92. Serios, eu cred că vă „încercuiți” in spirala care vă convine:elitaăaa rene, core, elitaăaa, ia-ne, noi suntem!
    Pentru ce?
    Ce știți să faceți?

  93. Nu este nicio ciumă, e ceea ce ați picurat voi cu ei, presa plătită!
    Nu vă înțeleg, trebuia să fi-ti imparțiali!
    Dacă nu ești sigur de ceea ce scrii, te oprești. Simplu. Și nu numeri morții.
    Doar de un bun simț: Câte kg are Doamna Core?

  94. Asist la o serie de atacuri asupra lui rene:
    Pe 28 noe la 20.19
    Pe 29 noe la 9.12
    Pe 29 noe la 10.53
    Pe 29 noe la 12.19
    Pe 29 noe la 18.05
    Mi-a scăpst vreun atac? Ce să fie?

  95. IQ-55, ești indiscret!
    55 sunt kile, ori cm masurați la umeri, sau talie?
    Înălțimea?

  96. @55kg, caută cum se despart cuvintele în silabe, găsești pe Googăl.
    ai postat așa: ”Dacă nu ești sigur de ceea ce scrii, oprește-te.Simplu.”, dar tu ești suspect de sigur. Suspect de agramat. Domnișorule!

  97. 55kg, când faci un bine cuiva, nu contează kilogramele și eu ți-am făcut un bine pentru că ai fi așteptat „PNNR-ul” mult și bine. Dar te felicit pentru greutatea ta.

  98. Core- pe principul: în stânga dușmani, în dreapta dușmani, în spate dușmani, înainte tovarăși, zic și eu. Fiecare rau își are albia sa. Când cineva deranjează prin ceea ce lansează în spațiul public cu putere de coagulare, devine inevitabil o reduta care trebuie distrusa. Ei zic, sa-l lăsăm pe rene ca să curgă liniștit în spațiul nostru. Are albia și apa sa dătătoare de sens și spiritualitate. Chiar dacă unii vor continua ca sa-i atace malurile si izvoarele, rene va rămâne aceeași albia pe malurile căruia noi, cei mulți ne vom găsi umbra care ne astâmpăra sufletele și dorul de naționalism.

  99. Dna Core! Să nu îl căinati pe Rene șeful dvs, căruia îi faceți de mâncare și îi cărați gunoiul la tomberon! Căinati pe cei 5,5 milioane de români care au emigrat și copilașii bolnavi de Cancer de la Marie Curie.. șeful lu’ matale Rene este sănătos că un taur și are șorici dă porc pe față! Nu ii mai cărați oliță de noapte în public că îmi faci scârbă, scârbă îmi faci! Am crezut că ești o femeie în duh și adevăr! Ei aș, ei aș! Râde lumea de voi doi pe net Core +Rene egal Love, îmi vine ca să vomit, să vomit… La voi doi este ridicolul suprem! El șef, tu Core slugă, slugă, slugă! Tu mai ai demnitate ca om? Demnitate? Cât este de urât să te târăști pe jos ca o reptila, că un vierme… Cum Core te mai poți uita in ochii copiilor tai?

  100. Core- sunt câteva amănunte pe care nu pot ca sa le descifrez. Rene este un tip onorabil. Onorabil și nu extremist. Ca atare nu înțeleg nultitudinea atacurilor la adresa sa. Cred ca ceva este putred în Dabemarca. Putred și fără un sens anume. Chiar nu înțeleg excesiva focalizarea pe el. O înțeleg, uneori pe Charlie, dar pe rene pentru mine rămâne un mister. Repet. Rene e ok, dar nu un extremistul care sa atace la jugulara neomarxisnul și pe zerodoctul națiunii. Misterele Parisului

  101. Vezi Fekete tulipan că se vede de unde vii. Ai repetat postarea de cu zile în urmă, cu aceleași inepții. Guvernul pnl, pe care îl faci inocent, nu mai este. Ai uitat că ai mai pus exact această postare cu multe zile în urmă. Te-ai trădat doar – misiunea este misiune.

  102. marius, nici eu nu înțeleg ceva.
    Nu-mi pot explica de unde vin oamenii aceștia atât de sălbatici și înrăiți și nu înțeleg ce vor.

  103. Bismarck spunea că nu există nație care să se sacrifice de dragul unei alianțe, iar cineva spunea că prietenii pot deveni dușmani, dar dușmanii niciodată prieteni…..

  104. Mulțumesc Marius, mi-ai făcut seara bună, este deja a doua oară!
    Este așa cum spui, dar nu dezvolt, nu ești singurul care a înțeles cu ce ne confruntăm pe forum.
    O seară bună și ție, Marius!

  105. domnule Nistorescu , omul nostru nu era capabil sa afle despre sursa veche a expresiei „ciuma” , ii cereti prea mult ; expresia „ciuma … ” a fost folosita tot de un ins care avea ca limba materna limba germana dar nascut in Austria , cel mai odios criminal al timpurilor moderne :adolf hitler in Mein Kampf -Lupta mea !!care o folosea la adresa adversarilor politici asa cum face si personajul in discutie :k.w. iohannis , cu deosebirea ca a schimbat culoarea : din „ciuma neagra ” a schimbat in „ciuma rosie ” dar timpul sa intors impotriva sa : rosu este culoarea „faimoasei geci ” si purtatorul a devenit o adevarata „ciuma rosie „pentru poporul roman , avand in vedere ca acum a lins acolo unde a scupat si s-a ‘ „unit ” cu „ciuma rosie „!!

  106. Tica- când am afirmat ca nu cred ca intrchipezi modelul sfântului Pavel, am avut convingerile mele. Sincer, atacul la core e misogin și lipsit de sens. Vrei sa dovedești ce? Ca ai susținut un zerodoct pana-n pânzele negre? Ca ai susținut aducerea la butoane a unui navetist și a unei batistute parfumate, apoi te-ai reprofilat pe atacuri la adresa lor. Ai imbratisat-o pe core ca acum s-o repudiezi. Ai aceeași plaja de acțiune ca și Charlie. Te pretinzi un mare om de afaceri te consideri stindardul sectorul privat. Te pretinzi ca să ataci bugetarii. Semeni discordie, apoi chemi la conciliere pe palierul pe care ai semănat cândva discordie, ca acum sa insanantezi o noua forma de discordie. Am tot respectul pentru Radu Humor, dar mi se pare ca uneori complotati la desăvârșirea discordiei, pri atașamentul fata de domnia ta și valorile pe care le promovezi la modul absolut dintr-o barca în alta. Nu doresc ca să dau verdicte capitale, dar între sufletul deschis și conciliant a lui core și atitudinea ta de balansoar prompterist, înclin spre core. E dreptul tău sa afirmi ce dorești și mai ales sa ataci pe cine dorești. Dar unei persoane care ti-a întins mana, scotandu-si mănușă în semn de respect pentru cuvintele și reformularile tale, e lipsit de fair play sa te manifești în acest mod. O viata fără frumusețea conciliant a unui suflet suav are foarte puține șanse ca să genereze adevărul smereniei. Zic și eu: nu mai posta sub impulsul primului născut. Știm, ai toate drepturile oferite de acest statut, dar puneți bata între mâini, privește spre oile tale și cugeta. Iar dacă nu vrei ca să cugete, taci. Tăcerea e un semn de mare înțelepciune.

  107. Radu H, in intelesul meu a ceea ce consider eu prietenie, nu pot spune că doi prieteni pot deveni dușmani dar pot spune ca se pot distanța și totuși, dacă prietenul care te-a supărat foarte tare, are un necaz și tu poți să-l ajuți, o faci. Dacă ceea ce leagă doi prieteni, este mai puternic decât ceea ce îi desparte, punțile nu sunt rupte definitiv.
    Între oameni puternici, cu experiențe de viață diferite, cu concepții diferite bine fixate se pot găsi puncte comune dar pot fi și diferențe greu de depășit. Ceea ce ne leagă pe noi este stilul civilizat și înțelegerea că suntem oameni liberi să gândim independent.

  108. Pe loc repaus ! Mars in Unitate derbedeilor portocalii !
    Ordinul primit de la Marele sef, arata ca-l doare-n cur de Romania, asa ca in pat cu voi haimanalelor

  109. 50%+1 inseamna 465:2+1=234 PSD are 157, USR are 80, UDMR are 29 AUR are 43 minoritati 18, iar PNL asa si asa doua sau trei aripioare Aritmetica spune ca PSD putea face guvern minoritar cu UDMR sustinut de AUR si minoritati 157+43+29+18=247 Daca AUR nu era impotriva Romaniei si Iohannis un promotor al esuarii puteam avea o situatie mai buna economic in Romania. AUR a jucat opera calomniei pt a castiga increderea visatorilor. Azi vinovati de dezastru sunt Iohannis care a vrut sa fie un tiran ca si inaintasul sau Hit…PNL si USR pe care fiind de dreapta ii intereseaza doar buzunarul lor, poporul care a crezut minciunile de campanie PNL/USR cu inflatia de 15% care le ”mananca” cresterea de 60% a pensii si 100% a salariu minime, cand nici azi in criza inflatia nu a atins 10%. Din pacate acum suntem martori unei incercari de a carpi sacul sa nu mai curga si sa ne strecuram printre cele doua trei valuri/an planificate de „Dasteptii” lumii care se cred Zei pana ii vor ajunge coasa. Cum Rafila nu crede in tratarea bolii si nici in antivirale se va continua cu succes procesul de decimare popilatiei in spitale pt ca PSD-ul de frica, trebuie sa sustina afacerea Ursulei de miliarde doze de vaccin, desi tot mai multi afirma chiar si OMS ca variantele nu sunt speriate de vaccin sau injectia numita vaccin…

  110. Cita vreme gugustuci se cearta necontenit , mie-mi convine . Caci in acest fel , nimeni nu se mai intereseaza de pensiile speciale , asa ca a mea , si suntem multi , multi . Cu cit se cearta mai mult cu atit nu vor lua nici o masura de eliminare sau macar de reducere . Pe acest site avem oamenii nostri care se ocupa de creierele voastre . HE,HE ,HE

  111. Este pur si simplu CIUMA SAU CIUMA NAZISTA AMERICANA (NU GERMANA)…….

  112. „Efectul razelor gama asupra amemonelor”: postacii agresivi rup ușile la birturi în drumul spre Cetatea Bălgrad, loc de sărbătoare pentru românii de pretutindeni si comemorare pentru cârtitele ce sapă la integritatea României, stat unitar si indivizibil.
    Invitat de George Simion la Sărbătoarea Marii Uniri din Cetatea Albei Iulia, Iohannis va lipsi, îl orbește AUR-ul, Soarele și ranchiuna că va comemora în cadru restrâns înfrângerile cotropitorilor în spielhozeni imperiali la Oituz, Mărăști si Mărășești.
    Acum un an, Iohannis si-a făcut un selfie cu Arcul de Trimf, pentru a comemora infrangerile neamului său.
    A fost clipa de jalnică glorie a mandatelor sale.
    Banca Națională sfidează boicotarea Centenarului Marii Uniri de președintele Iohannis, prin punerea in circulații a unei bancnote omagiale, având tipărit chipul Ecaterinei Teodoroiu, eroina care luptat cu arma în mână împotriva taților de viitori naziști, bunici de viitor destituiti președinți.
    Propun să fie tipărită o bancnotă cu moaca lui Iohannis conform denumirii monedei nationale din Botswana si lansată în Croația, în orașul cu nume obscen: să știe lumea ce yasman președinte are România, valoare nominală „zerodoct barat”.
    Dacă vedeți doi măgari trăgând o vidanjă cu demidulce, nu dați năvală, au îndoit vinul cu apa si mint prin omisiune.
    Trăiască România Dodoloata!
    Hai liberare!

  113. Sabaki laiut , medvedi prahodit ! /// Alcibiade/Pentru românii de pretutindeni, pace vouă! , bienvenu parmi nous ! Inviat din morti , ca Lazar ! Unde ai fost , taica , la studii postuniversitare ? Sau ai terminat facultatea ca sa iti vina mai usor liceul ?

  114. Din fericire pentru Johanis si nefericire pentru voi,parerea voastra nu conteaza.Stiti de ce, pentru ca este impertinenta,nu argumentata.Ce ati fascut voi in pandemie ? Alooo…gaspadinii de la Sputnik…de unde ati „racolat” ceata asta de postaci care au ramas „setati” tot pe „Cursul scurt de manipulare/dezinforemare a KGB” din timpul lu’iosif vissiaronovici?!Cu acesti postaci cu un IQ sub 30%, ciumarosie ajunge >10%

  115. De unde ati aparut mai ganganiilor ? Din rahatul lui iohanis sau a lui arafat ? Uscati-va ma, mai intai…treceti pe la casierie…

  116. Astea sun masurile bune luate de guvernul meu. Asta e lucrul bine facut in Romania Normala. Sa iei pesedisti corupti si penali si sa-i pui la masa liberala, ca sa poti sa ramai la butoane.
    Sa nu faci nimic din ceea ce ai promis si sa explici ca esti impotent din cauza coruptilor comunisti
    Si culmea, sa iesi si sa spui ca faci toate astea in interesul catateanului.
    Xanax.

  117. Scopul scuza mijloacele. Conteaza rezultatele, restul se va uita. Memoria colectiva este extrem de scurta. Daca metoda Putin il face pe d-ul Iohannis presedinte sau Premier-presedinte pe viata, asa cum merita cel mai mare om politic al omenirii din toate timpurile, atunci metoda Putin sa fie. O rebrenduim noi in asa fel incat sa fie de neacceptat in cazul Putin dar sa fie noua normalitate democratico-iohannista in Romania.
    15:41, Constat ca te-am fript bine de tot ! Mai ai putin si dai in apoplexie ! Nici nu-ti imaginezi ce placere mi-ai facut ! Parol ! Dupa comentariile pe care le-ai facut , mi-ai intarit o convingere : PSD – partid de golani care au ramas cu educatia intre maidanul din spatele blocului si curtea scolii cu cascatoare in trei pari ! Nu-i de mirare , de-aia va si voteaza golanimea din Romania ! Ii reprezentati stralucit pe toti golanii , hotii , escrocii , puturosii , nespalatii , urdurosii , slinosii , …. ! Ce sa faci si tu , mananci o paine ! Acra , dar totusi e paine ! Cu ceva stevie murata la borcan nu te culci cu burta goala ! P.S.: Maine ploua la Tiraspol ?

  118. Aceeasi mancatori de … na’ ca-mi scapa , da’ in orice caz era ceva urat mirositor ! Sub alte pesolonime ! Da’ ce credeati ca-s asa prosti ? Sunt numai prosti partial ! Parol !

  119. Dle presedinte, uitate si mata cum da „miroiu” in gropi, angajeazama pe mine ca sunt mult mai valoros decit el nentelegem noi la bani. Crusin

  120. Culmea apocalipsei s-a întâmplat într-o zi de joi.
    De când cu recesiunea mondială,cererea de belciuge scăzuse drastic,dar cetăţenii erau obligaţi să le poarte,prin legea Certificatelor Verzi a Belciugelor.
    Belciugele erau de fapt nişte cipuri,al căror rost şi secret îl ştiau şefii de stat,de servicii secrete,Arafat,Tică,Big Pharma,Charlie,Iohannis, Miroiu,Oculta Mondială și Wasp.
    La un impuls primit prin Reţeaua Vibratorie Globală,bobinele induceau în ADN-ul persoanei,frecvenţe ce-i modificau comportamentul.
    Astfel,grupuri masive de oameni sărmani munceau cu bună voie, erau sedați cu manele,dormeau cu anii,levitau peste probleme şi votau ce voiau cei ce scriau codurile de programare lingvistică şi control a instinctele primare.
    La un semn,Tică,Charlie,Miroiu și Wasp se apucau de comis cu veselie malpraxis asupra bunului simț.
    Implanturile colectau date despre chimismul fiecărui organ şi, funcţie de vârsta biologică, CEI ALEȘI erau reciclaţi prin Sistemul Galactic al Băncii de Organe,afară de Charlie,uzat mie la sută.
    Dezmembrat de rene,Tică încă așteaptă piese de schimb comandate la un service de pe Centura Căii Lactee, Comanda e pe vine.
    Indivizii erau depuşi în nişe codate după criterii şi parametrii fiziologici stabiliţi prin normele specifice Sistemului,ca parte al Planului de RK destinat Păpuşarilor din Umbră de Grad Înalt.
    Generaţiile noi de Belciuge-GPS,aveau senzori de greutate,ca necesitate de a-l urmări pe Tică și pe Inspectorii Fiscali,porniţi de cu dimineaţă cu Detectorul de Conturi la subsioară,la vânătoare de Haiduci Evazivi cu Fiscul.
    Șepcile amploaiaților la stat,mascau senzori care trimiteau la Centru date despre starea emoţională,gândurile ascunse și alcoolemia,dacă se înfiripa ideea de a deturna controale în folos personal,ori se îngrășau ca porcii și le mirosea urât PSD-ul în general și România în particular.

  121. „rene” . Vulgaritate este in capul tau. Cand esti inchis cu argumente o dai in balarii tataie. Stai linistit ca nu au nici o influienta voorbele tale. Banuiesc ca te-ai astepta sa inspiri ce? Inteligenta? Ha ha ha. Pot fi si ironic, nefolosnd diminutive precum netale. Insa mi-e mila de tine. Stii de ce? Pentru ca pari vulnerabil, iei totul personal. Ceea ce duce cu gandul ca esti usor influientabil.

  122. rene, la voi politrucii marxisti/CORPORATISTI multiplicarile/DEDUBLARILE LA CUB is la ordinea zilei si a ordinului! Cultura de internet. Pacatos secu, anarhismul e o ramura din ARBORELE MARXIST, bazele lui ideologice de acoperire a TERORISMULUI MARXIST le-a pus Bakunin/Engels impreuna cu Tolstoi si Printul Kropotkin si e, IMBECIL AGRAMAT, DE EXTREMA STANGA, marxista!Marx a comis atat cu mana sa conspirativ si cu a lui Bakunin pe fatza TOATE CRIMELE contra umanitatii, la fel cum tot Marx s-a folosit de Plehanov/Dobrogeanu Gherea pt a desavarsi cealalta CRACA ideologica, NARODNICISMUL, cu care a comis atentatele teroriste incununate cu asasinarea lui Alexandru al II-lea, cel mai reformator Tzar dupa Petru cel Mare care a civilizat Rusia!Corporatismul a fost creat de COMINTERN pt controlul monopolurilor si a imprima capitalistilor nemarxisti ideile si a le trasa directiile dorite, contrare intereselor lor. Capitalismul salbatic e al milionarilor marxisti deveniti miliardari bolsevici fiind identic CAPITALISMULUI SECU ROMAN/COMINTERNIST RASPUTINIST! Capitalistii pionieri au fost inventatori de tehnici si tehnologii, MUNCITORII SUPERCALIFICATI si bine platiti, nu cum vi s-a deratizat tzeasta la invatamantul politico-ideologic. Preturile produselor erau astfel stabilite incat sa acopere cheltuielile de productie si sa aduca un PROFIT, dar sa asigure si VANDABILITATEA tuturor produselor, cele nevandute fiind pierderi ale producatorilor. Stii, „producatorii de bunuri materiale si spirituale”.
    rene, te autodemasti cu sloganul postat cu alt pseudonim cand vorbeai de… „directia gresita”. Te faci de… fecale recunoscand ca ai devenit marxist dupa 1989, adica dupa Lovitura de Stat-Comintern(Internationala MARXIST/
    Bolsevica!). Cum ar veni, inainte fusei marxist care nu-l citise pe Marx si noroc cu marxistii ca l-ai citit!? Ce ti se intampla e o tragedie si nu esti singurul, PCR/Secu ocupandu-se in continuare de voi prin SALBATICIA CAPITALISMULUI SECU.

  123. @zmeulele, dacă vrei să te bag în seamă, te bag: mamei tale n-o să-i placă.
    Și nu te băga peste rând, că nu alăptezi, sunt alții la rând.
    Sau mai știi, poate alăptezi?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.