AUR încă nu alunecă la Parchet

Scriam în urmă cu patru luni că afirmația lui George Simion este o dumă, o zisă total neinspirată. Vă cer scuze că repet un fragment din articolul „Iohannis și frații Muraru nu se lasă”, publicat în 6 ianuarie 2022 în Cotidianul.

George Simion, în elanurile sale adesea pline de patinări și răbufniri, de tirade goale și de dorințe de vizibilitate, a zis că istoria Holocaustului este o „temă minoră”. Luat de val, omul a scăpat o dumă. L-a luat valul discursului politic și a vrut să pară ironic, superior, deștept, cu gîndul la alte priorități. Și a scăpat o negîndită! Este suficient să te întrebi încă o dată „oare ce-am zis?” și să te miri, să te sperii și să dai înapoi. Mă și mir că după ce-a ajuns acasă nu și-a dat seama să facă drum întors spre locul în care a zis și să încerce să-și ia înapoi cuvintele scăpate.
Este istoria Holocaustului o „temă minoră”? Răspund categoric, nu!

Din fericire, în România, în momentul comiterii acestei afirmații neinspirate cu posibile trimiteri nefericite, nu era în discuție istoria Holocaustului cu toate secvențele sale tragice. Se vorbea despre o idee a președintelui Klaus Iohannis, dacă nu mă înșel, la un moment dat, chiar o promisiune făcută într-o vizită în Israel. Cu aceeași ocazie președintele României a promis un centru est-european de cercetare a Holocaustului și un muzeu (devenit peste noapte, după mintea lui Iohannis și Ghinea, Muzeu Național de Istorie a Holocaustului, pentru care România să cheltuie din PNRR 40 de milioane de euro).

Declarația AUR era în contextul discuțiilor despre predarea istoriei Holocaustului în școlile din România ca materie independentă. Ceea ce este puțin altceva.

Zănaticul de George Simion nu se referea deci la toată istoria Holocaustului, ci la trecerea tragediei dintr-un capitol din manualul de istorie într-o disciplină istorică separată. Ca subiect și capitol distinct în manualele de istorie, Holocaustul există încă de pe vremea ministeriatului lui Andrei Marga. Ca materie independentă, cu teză și medie anuală, nu. Și nu există ca disciplină separată în aproape nici o țară dintre cele pe care le cunosc.
Introducerea istoriei Holocaustului ca disciplină separată în școlile din România este o idee mai nouă, o ambiție a lui Klaus Iohannis și, după el, a fraților Muraru, trompeții de bază ai acestuia în materie de combaterea antisemitismului”.

După patru luni, n-aș schimba mai nimic. Toate sunt valabile. Pentru că George Simion i-a deranjat cumplit pe marii vînători de antisemiți, aceștia au sărit ca arși și au apăsat pe butonul care a alarmat presa slugarnică. Și a ieșit un tărăboi și o vîlvătaie de parcă ar fi luat foc depozitul de aur al democrației românești. Pălălaia ideologică (stîrnită din interes) a mobilizat ONG-uri, lătrăi, politicieni și jurnaliști. Și în plină vîlvîtaie, hop și Parchetul. Cum să nu se autosesizeze la o așa amenințare la adresa gîndirii biblice a președintelui Iohannis, mai ales că scheunatul ideologic al fratelui Muraru era menit să se audă și peste munți și peste granițe.

Dosarul AUR – Mult zgomot, ca apoi să ajungă la clasare

Cu toții au început să tragă din toate părțile, convinși fiind că a venit vremea să mai taie din coarnele și elanul, tupeul și creșterea celor de la AUR.

Și după patru luni de cercetări, de citit cărți despre antisemitism și Holocaust, după ce s-au scărpinat pînă în mijlocul creierului, procurorii noștri au ajuns la o concluzie catastrofală pentru ei. Și care îi cam descalifică:

„Cu referire la solicitarea adresată instituţiei noastre, vă comunicăm că, în dosarul care face obiectul cererii dumneavoastră, prin Ordonanţa din 18 aprilie 2022, a fost dispusă soluţia clasării în considerarea faptelor, respectiv in rem, sub aspectul infracţiunii prev. de art.6 alin.1 din OUG nr. 31/2002, constatându-se incidenţa cazului care împiedică punerea în mişcare sau exercitarea acţiunii penale prevăzut la art.16 alin.1 lit.a) Cod de procedură penală (fapta nu există)” (Agerpres).

Au făcut scandal, au stîrnit procurorii, au alarmat străinătatea, au făcut din AUR un pericol pentru democrație iar acum „fapta nu există”.

Concluzii simple:

  • Fapta nu există;
  • Scandalul a fost stîrnit și gonflat la comandă;
  • Parchetul este folosit la nevoie, inclusiv pentru șifonarea adversarilor politici:
  • AUR se împiedică prostește în tot soiul de încercări de a cîștiga susținători și cauze;
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 32

41 de Comentarii

  1. Ieri, in gara PLoiesti, a sosit trenul regal, Majestatea Sa Margareta si Alteta Sa Principele Radu fiind intampinati de mai marii orasului si de o ceata de ” baieti cu ochi albastri „. N-am inteles, insa, ce cauta acolo A. Muraru, ca doar sarbatoream Ziua Independentei Romaniei, nu comemoram holocaustul. Individul e de-adreptul impertinent sa-si vare mutra in poze. Si AUR are dreptate! Una e sa se faca la istorie 2-3 lectii despre ce s-a intamplat in lagarele naziste, conduse de Himmler si Eichmann si alta e sa terorizezi copiii cu chestia asta. Atunci sa se faca si materie cu lagarele comuniste, conduse de evreii veniti pe tancurile rusesti.

  2. -propunem trasformarea teatrului evreiieesc(de Stat) in muzeu,
    maya imprashtie aiurea invitatii si subventii,
    nu are spectatori platitori.

  3. daca e o problema intre yedish(de ieri) si ivrit(din itzrael)
    e problema LOR,
    sa si-o rezolve.

  4. …eu m-as fi sesizat la fraza”niste evrei”, mult mai grava in context si dpdv al personajului cu greu rostitor si mult mai greu ganditor-umbla vba prin targ cum ca bunicu a fost in ss…

  5. Cum adică procurorul se autosesizează și apoi dispune clasare? Eu pot să sesizez o eventuală încălcare a legi, nu sunt specialist. Dar nu vede nimeni enormitatea acțiunii? Procurorul se autosesizează la neliniști sau dacă sunt indicii temeinice de încălcare a legii? Normal ar fi ca cei care au semnat actul de „autosesizare” să părăsească meseria de procuror.

  6. AUR este un partid obligatoriu in Romania vandutilor de azi. Dar fara George Simion ca capetenie. Adaptandu-se din mers la metodele „politice’ moderne omul devine un circar useristo-hastagist cu fiecare zi care trece. Fratii Muraru sunt adevarati intelectuali comparativ cu el.

  7. Despre ce nu se poate vorbi trebuie să se tacă.

    Despre ce nu se poate vorbi decât în termenii și în limitele prevăzute de lege trebuie – cu atât mai mult – să se tacă. Și trebuie să se tacă ASURZITOR în acest caz. OSTENTATIV. Și OR-GA-NI-ZAT. Indiferent daca crezi că legea e bună sau proastă.

    Dar se pare că noi, românii, nici măcar în tăcere nu putem fi solidari.

    Dacă nu suntem capabili să ne organizăm DEFENSIV nici măcar la un nivel atât de elementar și total lipsit de riscuri în apărarea libertății de exprimare, înseamnă că facem umbră pământului degeaba și că mai e doar o chestiune de timp până când vom fi scoși din istorie pe ușa din dos de orice grupuscul UNIT, ORGANIZAT și care ȘTIE CE VREA.

  8. Excepțional în progresie geometrică articolul! Jos pălăria! Frații Muraru= Două pumnale otrăvite in Sufletul și Bunătatea spiritului Românesc! Nu știi ce să urăști mai mult la gunoaiele astea sociale! Fizicul sau urâciunea spiritului… Doi vânzători de țară și de neam în care deratizarea înseamnă Tribunalul Militar și Pușcăria pe viață? Există România ca cel mai antisemit popor din Europa? Există în Bărăganul pustiit de Sărăcie, depopulare, Viscol antisemiți români? Dar exista dobândă la împrumuturi făcute de România pe 10(zece) ani cu 8% cea mai mare de pe planetă? Frații Muraru aici au rol determinant! Frații Muraru Scuipă pe drapelul României, scuipă pe Ortodoxism, scuipă pe Mormintele soldaților de la Oarba de Mureș? Scuipă! Sunt plătiți cu 20 000 de Euro lunar de la buget fiecare? Sunt! Unu Ambasador la 39 de Ani și altu’ Ion Ramaru al antisemiților români de 86 de ani de la biserica din Bârlad? Sunt… Tragic Este că dl Nistorescu Are Dreptate și mai tragic Este că viperele astea 2 (doua) distrug România din Interior zi de zi, plătiți regește cu sume astronomice luate de la gura amărâților plătiți cu minim minimum pe Economie! Dulce ca Mierea este glonțul patriei! Asta in Israel, China, America…In România bere, mici, industrie vândută, Petrom la Viena și Bomboanel la Cornu… Examene pe funcții!? Pensii Necontributive extirpate? Bogdan Aurescu pușcărie pe viață cu război contra Rusiei și Plutoniu Militar Rusesc la 100 de Milioane de Grade deasupra României? Cine Este „atent” la nuanțe? Bogdan Aurescu? B’nai B’rith îți salvează sufletul tau împuțit după ce mori sau Iisus Hristos, Ortodoxia și faptele bune? Vânzătorule de Neam și de Țară! Rușine Adrian Severin! Du suina asta Transpirată înapoi în coteț…

  9. Pensiile speciale si AUR trebuie sa dispară dupa victoria Ucrainei împotriva regimului Putin , a democrației fata de un regim imperialist autoritar găunos , ros de corupție si militarism demodat. Dupa cum a declarat cancelarul federal al Germaniei dl . Olaf Schltz : dupa război nimic nu va mai fi la fel. Numai la noi tovarășul Ciolan , fantosa comunistilor din spatele sau, arunca in ,,dezbatere “ modificarea Constituției comuniste, si așa plină de ,,chichițe ” împotriva romanilor , opera celor care au gandit ,,revolutia”. Si ce vor tovărășia lor ? Vor o Republica parlamentara cu un președinte inexistent, in care premierul sa nu fie puternic ci la dispoziția baronilor Rosii , adică a parlamentarilor. Iar rolul cetățeanului va fi de a spectator . Tovarășii s- au gândit dinainte la aceasta mișcare , modificând si legile referendumului , cvorumul de participanți fiind mai ușor de atins , in cazul când romanii cer referendum . In loc ca Tov. Ciolan sa vina cu schimbări de esența , intr- o țara tarata de comunism si corupție , care sa ridice România de la coada UE , tovărășia lui se crede in anii ‘90 când ,,cortina de fier “ cu surdina , exista inca la noi. A mai încercat Dragnea- pușcărie in 2017 sa dinamiteze statul de drept dar romanii au reacționat.

  10. Bla Bla Bla PeeSeeDee Bla Bla Bla corupti Bla Bla Bla guwernul meu PeeSeeDee

  11. Faci Facultatea de Istorie la Iași, Istoria unui popor amărât, profund ortodox și profund naiv, NUMAI ca să îi cunoști „slăbiciunile” și să îl distrugi din Interior? Din limbaj „verbal”, din limbaj „nonverbal” vezi cum Frații Muraru se închină la „iesle străină”! Cum mama Masii a văzut frații Muraru antisemiți români de 86 de ani cu proteza dentara coclită în gură în buserica Ortodoxă din Bârlad? Cum să vinzi România la Mezat? Cum să îi calci in picioare valorile, religia, bunătatea TO-TUL? Notă 9.94 la Istorie nu face nici cât o notă de 5(Cinci) la Medicină, Cibernetică, Automatică…Doi ratați sociali, doi Sociopați care au păcălit Forumul Mondial Evreiesc și Departamentul de Stat al Americii! Binomul Neoplasmic PSD-PNL ține in cârcă Binomul Neoplasmic Frații Muraru și „rătăcitul” in NATO Bogdan Aurescu! România stat”profund” xenofob, antisemit și tu adică frații Muraru te umpli de bani ești Ambasador, vezi Lumea pe banii prostimii și huzurești ca șeicii din Kuweit? Judecați singuri dragi cititori cine vă reprezintă (?) in America și la vârful MAE….

  12. Bugetul Romaniei este secat de 32 ani – si nu se mai termina, de profitorii cu Legea „rivolutionarilor”, care, din 200-300 persoane in 1989-1990, au ajuns in 2022, la 2-3 milioane, cu patalamale daruite de Secretariatul cu „rivolutionarii”, in fiecare an de 32 ani, unor cetateni, astfel: membri din partide, frati, surori, amante, secretare, amici de pahar, cuscri, nasi, fini, ex-militieni, criteriul de acordare a patalamalelor fiind „recunoasterea reciproca ca ai fost la Revolutie” – de tot rasul. Frauda cu patalamale de „rivolutionar” imbogateste pe primitori, cu : pensii nemuncite niciodata, gratuitati de-ti sta mintea-n loc, terenuri, spatii comerciale, locuinte. Nici in Rusia lu’ Putin, nici in Coreea de Nord, nu exista asemenea Lege care a creat o sleahta de milioane profitori din banii publici, si se tot umfla. Parlamentul trebuie sa modifice Legea cu „rivolutionarii”, sa fie rasplatiti numai urmasii directi ai celor ucisi in 89′, vom vedea ca raman cateva sute. UE cunoaste frauda asta, transmite mereu Guvernului Roamniei sa abroge afacerea cu „rivolutionarii”, dar, Parlamentul roman se preface ca nu ….

  13. @ Rasvan
    Dă o tura pe la Cernăuți, prin Piața Centrală, unde era până mai ieri panoul cu Pravila lui Alexandru cel Bun, de înființare a orașului.
    Vorbim pe urmă despre DEMOCRAȚIA din Ucraina.

  14. Daca traiam in libertate as fi zis si eu ceva…De cand visez sa traiesc in libertate…

  15. Daca nu au venit Tank urile la comanda tov.Ilici, pretin cu tov.Gorby, acesta shi-a continuat activismul lui bolshevic, creind sinecura impostorului WeiSSel, khazar hungur, activist shi el al lui Bella Khun, dornic de razbunare contra lui Antonescu, care a intrat deja in istorie, precum Romania a fost prima tzara care a luptat shi desfintzat bolshevismul lui Pomponel Lenin. Ca Antonescu a fost adus de Rege, ca sa salveze cit de cit Romania, tzara NEUTRA, atacata din toate directziile, el militar fiind, acesta nu a intuit ca s-a produs o kacialma de Poker Mondial, cu invingatori stabilitzi secret din start la Yalta, Teheran, etc., cu toate ca a oferit solutzia Unica, nu Finala, de salvare a allo!geniilor noshtri, shi s-a urmarit de acesti bolshevici care nici macar nu au fost pe front, maturind strada, ca noi am produs HO cel cu gazarea. Deci inca tov.Ilici este la butoane, asha ca WeiSSel, ca shi Ninel (citeshte Lenin) Morgenstern, samd, ashteapta sa vina Rushii ca sa ne faca aia=denazeficarea. Shmecherashii ca WeiSSler, Lanka Banga Serenga shi altzii, de abia ashteapta, ca altfel nu justifica malaiul, mai ales ca Bugetul Romaniei plateshte gras aceshti gushteri ca brothers Morariu. Avem deja prea multe cozi de Topor> ca R.Moldova, ca putem sa ne ashteptam la o noua LOVITURA DE STAT=avantaz Putin. Solutzia, este interzicerea acestor sinecuri, desfitzarea legilor antinatzionale shi venirea Regalitazii, care poate sa puna capat statului Mafiot, asha cum a desfintzat pe vremuri chibutzului PCR, ce vroia dezmembrarea tzarii.
    Oligarhii=spuma comunismului, trebuie controlatzi la furaciuni, shi sa raspunda prin o Justitzie dreapta shi adevarata.
    O zi buna.
    Con
    P.S. Atentzie!!!=Tzara sfinta din lipsa de Colon ishti, accepta acumm pe oricine sa fie Alles Bulla es, iar boul de Aur este in agonie!

  16. Nimeni nu comenteaza chestia cu „rivolutionarii” 2-3 milioane, cuplati gras la Bugetul Statului, restul sunt vrajeli, cu regalitatea, Ilici bla, bla, comunismul. Escrocii cu patalamale acordate ieri si alaltaieri, cu pensii si gratuitati, unul este chiar Vela ala PNL, tacere ca mortii, se ascund dupa lozinci ruginite, bai, oameni buni traim in Capitalism – banii conteaza, castigati cu munca grea, nu smecheriile cu „merite deosebite la rivolutie”.

  17. AUR are acum mai mulți votanți. Asta s-a dorit.
    Treaba cu anti-semitismul nu este nevinovată. Da fapt cu astfel de legi anticonstituționale, prostești de-a binelea, vor să ațițe o parte a oamenilor. La fel trebuie văzută declarația lu Lavrov ce, să nu ne-mbătăm cu apă rece, este un biet actor politic legat de sforile păpușarilor ce conduc lumea.
    În Franța cei mai mulți s-au deșteptat după legea cu anti-semitismul de la-nceput de ani 1990. I-au făcut curioși și-au văzut că totul este cusut cu ață albă rău de tot. Toți așa ziși „negaționiști”, în frunte cu Faurisson sînt opoziție controlată.
    Citiți „Historical revisionism was a creation of the elite” pe blogul „world-war-3-explained.blogspot”.

  18. Persoana din spatele pseudonimului 1(unu). Cel mai adevărat comentariu EVER scris la Adresa Justiției din România! Aprob pozitiv! Prostituata Venerică… Oricum pe România, pe cetățenii ei, pe Politicul ei, nu mai dau o ceapă degerată! România a devenit o țară compusa din Clanuri Geografice, clanuri Politice, Clanuri Administrative… Ești în Moldova și Oltenia, ești sub papucul PSD ului de 33 de Ani! Adică involuție, hoție, cancerizare a Societății.. Ești in Bucuresti, Muntenia, ești sub papucul PNL ului!
    Adică cancer generalizat, involuție, hoție…Un perpetuum mobile al distrugerii de Țară… Alfred Simons de 36 de Ani Lider PSD la Senat? Un Ratat Social , o Putoare Umană cu facultate particulară de Drept numită Tibiscum, Tibiscus? In ce Veceu Public a mai studiat și ăsta? PSD= Un aspirator gigantic de deșeuri umane în care Studiile la facultăți de Stat cu „Examene” pe bune sunt inexistente! La ăștia predomina prostia, hoția necinstea, băgarea în posturi bănoase, publice, a rudelor la fel de proaste la fel de hoațe, de necinstite, de analfabete! Cine se aseamănă, se adună..

  19. Uite cine vorbeste! Corect, esti din Ardeal votezi la greu Petrov si securistii tradatori mafioti din PD iar mai nou vanzatorii de tara din USR-ul securisto-sorosist!

  20. AUR un partid care merita respect si nu sint servitorii Diavolului ,PNL ,PSD si USR au vindut RO la drogati si travestiti

  21. buna tuturor!
    Ai nostri decidenti sunt lasi,oportunisti,lingai,lipsti de personalitate si viziune. Ei doar YES,YES,YES. Niste caricaturi in lumea politica de afara.
    Toti din Occident ii stiu si ii tin de fraieri si corupti care si-au distrus tara!
    Holocaustul a fost o mare,mare crima!
    Cu privire la holocaust se exagereaza cu angajarea Romaniei in tot felul de actiuni care umilesc statul roman.
    Nici Germania nu face ce facem noi cu atata zel,zel de pigmei in politica.

  22. Intr-o tara in care cel mai dodolotz partid vine si spune ca voturile sint furate de sts ( fara a aduce probe clare-procesele verbale din sectii ) , sa imi explice cineva cum aur a reusit sa obtina acest rezultat . Nu cumva este o facatura a cuiva pentru a insela inca odata ( dupe prm , pp-dd ) multimile necajite ? Cite legi au reusit sa treaca prin parlament in favoarea celor multi si amariti , acesti parlamentari aur ?

  23. Frații Muraru sunt niste dihori. Și nimic mai mult. Te uiți în ochii ăluia cu Editat și nu vezi altceva decât fundul iadului, locul destinat marilor trădătiri.

  24. Buna ziua,
    Sincer nu am vazut nimic dar absolut nimic la acei frati Muraru de care sa ma faca mandru ca ma reprezinta pe mine, si implicit pe acest popor roman, am crezut sincer – fara sa-i cunosc ca provin din zona de pepiniera de cadre a PNL promovate de presedintele Ludovic Orban sub atenta monitorizare a lui Klaus, insa ca sa vezi este tocmai invers.
    Am asteptat explicatii pertinente in legatura cu alegatiile acetor frati Muraru despre antisemitismul din Romania, si nimic absolut nimic.

  25. Vor veni vremuri mai grele, cum se spune la Biblie, ne vom dori singuri sa ne sapam groapa, ca sa nu mai suferim.
    Exemplu cel mai clar este Covidul (Cyclonel reinventat), care mai are putzin shi o sa dureze >WW1 sau 2. Deocmdata a facut >16 milioane de mortzi, cum s-ar spune a intrecut toate cifrele de HO, ultima strigare zice-au ca erau 6 milioane, in ciuda opozitziei unor state precum Polonia shi altele. Acolo la Yad, se tzin evidentze pe care totzi se grabesc sa le prea mareasca, acolo folosind shi Zidul lor, unde spre imbunare dau din cap, sau chiar se dantzuieshte. Ca vor muri oamenii nevinovatzi>ca in trecut, nu-shi pune problema WeiSSel, de teama ca le vor strica socotelile, el refuzind realitatzile omenirii de azi, ce sufera de racile nerezolvate shi create in trecutul bolshevic. Ar trebui ca shi restul de tzari, belite de aceshti bolshevici, sa aibe cite un cercetator a crimelor facute de aceshtia, precum acolo sunt reprezentate toate religiile, shi asta pe banii lor cu legile de rigoare ca la noi. Adunate aceste crime se va dovedi ca se depasheste shi cifra de Covid. Ca asha este in democratzie (nu originala ca la noi), altfel acolo cum spune Biblia nu va mai ramane piatra pe piatra. Ar trebui sa gindeasca ca totushi este un Dumnezeu pentru fiecare, shi nu numai goimi.
    O zi buna.
    Con

  26. D-le Nistorescu, hai sa dam cartile pe fata privind zele, occi si europa, mai precis capii care depind de „estul=rusica si vesticul estic=ucraina” global. Zele prin tot ce scoate pe gura, daca citesti printre randuri, da de inteles sub forma de ‘santaj’ ca stie tot ce misca si complicitatile sunt uriase(daca nu ajutati, dau pe goarna sau retrag afacerile/conturile grase). Putina atentie in mai multe randuri cand e revoltat zele si vorbeste live, o sa observati exact ce spun. Se intelege clar „coruptia, furaciunile, conturi grase, afaceri cu orice in ucraina” sunt si au legaturi cu toti capii care urla si latra despre coruptie, hotie plus restul escrocheriilor!

  27. Heii….,mai analizati si „patriotismul” UDMR-ului ,d-le Nistorescu.Sau subiectul asta e tabu ? E deadreptul penibil si revoltator cum „maestrii” ziaristi ocolesc acest subiect.De aici si atitudinea de dispret afisata de udmr-isti fata de „intelighentia” mioritica.

  28. Sa spui AUR si sa nu te gandesti la tradarea lor imediat ce au ocazia in favoarea Rusiei trebuie sa fii dobitoc si sa te faci ca nu vezi. Cat despre patriotismul lor…Daca tot votantii AUR se cred patrioti, sda puna mana la munca sau sa se duca naibii la scoala. Ca de prosti a fost votat acest asa zis partid.Toti frustratii si nerealizatii care au devenit asa deodata si ortodocsi dar si nationalisti.

  29. Atata a mai ramas din opozitia parlamentara, AUR, domnul Goarna-psd si acum, mai nou, doamna Gabriela Cretu de la psd.
    Credeti, ca i bine sa i gasim pe ei vinovati de ce se petrece?

  30. Nu cred că e greu de observat,.A.U.R. sunt oportuniști politici,. Odată intați in parlament, chiar de li se scufundă luntrea ei vor migra spre alte partide și vor rămâne de fapt in parlament, fotoliul dorit n-o lasă, evident nici leafa de bugetar și năravurile de mahalagiu,.Că ce au făcut sau ce vor face nu cred că mai interesează pe cineva, Ei incă dau din plisc și se infig,.Dar apusul e previzibil,. la fel ca aur anterior celălalt, sau ca prm, sau alde, sau alții,.

  31. In perioada cand eram o tara libera, independenta si suverana puteam pronunta cuvantul jadan fara ca nimeni sa se supere…de holocaust nici nu putea fi vorba…

  32. Doamne, mare e gradina lui Dumnezeu si multi nebuni au sarit gardul.
    „Oblio”, in asta statea fericirea si libertatea ta?

  33. Nea Cornel a alunecat din nou pe topogan la aceasta conditie si pe buna dreptate, are pretentia absurda ca Semeon sa-si inteleaga DERAPAJELE INTENTIONATE, cand dansul insusi persista pe o interpretare absurda de
    acum patru luni, asa-zisa „scapare neinspirat-necontrolata” a flacaului legendat sa fure procente de la PSD pentru a se asigura FRAUDAREA IN PARLAMENT a rezultatului electoral care daduse castigator clar PSD-ul!!!
    Dar pentru aceasta deductie logica trebuie sa ai nu numai buna-vointa, ci si fler…Cum adica, il ghicesti
    lui Semeon tambalaul patriotard, precum cu peste o suta de ani in urma IDOLUL lui de sorgine bolsevica sub acoperire, identica si in acest caz brizant de declaratie VOIT-IRESPONSABILA ii acorzi circumstante chiar daca recunosti ca nu s-a dezis imediat si convingator? Cumva pozitia actuala prosovietic-prorasputinoida a impricinatului sa-l fi facut tolerant pe nea Cornel? Si sunt nevoit sa repet atat Semeon, cat si Shoshoika
    aplica aceeasi maha patriotarda urlata peste tot, demascandu-se prosovietici, dar numai Shoshoika se bucura din partea lui nea Cornel de intoleranta…Clientii lui nea Cornel au ramas aceiasi, in ordine: „Varanul”, raspopitul Gade, Dragnea, Fierea si consortul intrucat nu a inteles jocul Securitatii, primul fiind driblat
    de tandemul Raspopitul-Fierea dupa ce a tradat Cauza declansand doua proceduri de suspendare a Mongolului Ceacar…Nea Cornel nu-si da nici acum seama ca ANATEMIZANDU-L pe Voiculescu se situeaza in tabara acelora care l-au IDOL LATRAIZAT pe dusmanul securisto-kaghebist al Romaniei!!! Intr-o tara condusa de securici nu avem alta sansa decat daca securicii se incaiera, iar intre securicii foarte rai si securicii rai nu exista
    decat o singura alegere!!! Soarta ROMANILOR si a Romaniei ESTE PECETLUITA PE VECIE-COMINTERNUL/SECURITATEA
    fiind ETERNE!!! S-a vazut in 1989 cand multi dintre LATRAII de azi au combatut la LOVITURA DE STAT pentru CONSERVAREA IDEOLOGIEI SI A MATERIALULUI SUBUMAN…

  34. Doamne Iisuse Hristoase, daca ai cobori acum pe pamant, unii ar fi capabili sa te crucifice iarasi, de data asta pentru ca esti evreu sau j… cum spun ei.

    • Gizăs este un personaj fictiv, un fel de semizeu din mitologia greacă, adică rezultat din fecundarea unei pământene de un zeu, în cazul de față Domnul-Zeu.

  35. Cate inscenari de dosare mai trebuie sa insceneze Secu/binomu PROPRIILOR OFITERI DEPLIN CONSPIRATI, dosare
    ulterior clasate sau respinse de instante ca sa inteleaga si nea Cornel ce s-a intamplat cu Semeon, crearea impresiei false ca Del Pontzii si Tartaricenii NU AR FI AGENTII Securitatii staliniste? Tovarasa humoroida Oana rastalmaceste realitatea ca in Germania nici astazi dupa peste 80 de ani de la HOLOCAUST nu inceteaza sa se autoblameze ca popor si tara, cu toate ca CRIMELE CONTRA UMANITATII le-a comis CLICA HITLERISTA DE BOLSEVICI SUB ACOPERIRE care a tinut intr-o TEROARE identica TERORII BOLSEVICE tara si poporul german!
    Nea Cornel se face ca nu vede URA viscerala a majoritatii forumistilor fatza de evrei, URA care i-a facut SA CONTESTE HOLOCAUSTUL pe care actualii ILEGALI BOLSEVICI legendati in Teutonia il comemoreaza an de an
    deturnand miliarde si acum, dupa ce statul post-MACEL BOLSEVIC MONDIAL a platit trilioane URSS, tarilor europene, SUA si unor grupuri si persoane particulare!

  36. OBLIO Cand palaria calului ai fost tu suveran si liber ? Sub rusi si sub ceasca? Hai ca furi curent .

  37. Boris UK l-a comparaat pe Allo!geniul Zelea cu Churchill. Adevar care nu a fost explicat. Eu cred ca rostul acestui razboi este o facatura, pentru a se crea o noua Cortina de Fier, cu scopul de a tzine imperiul rus la distantza asha cum a mai fost, convenient oligarhilor, spuma comunishtilor, de a exploata la blana bogatziile ruse, dar shi pe goimii rusnaci. Pina la urma oligarhii din vest cit shi est se vor intzelege, ca doar au aceiashi esentza Talmudiky, iar luptele continua atita timp cit vor fi omoritzi cit mai multzi creshtini, shi daca se poate citzi > ortodoxi care refuza spalarea de creirashe de catre Gloabeleshti. Marele Macel WW2 Pobeda a facut aceleashi crime cu creshtinii, care au fost minatzi spre comunism in zbor, datorita mirosului de salam cu Zoia, tinichele shi parvenitism parazitaar, samd. Deasemenea luptele continua pina se ajunge la noul hotar al Cortinei de Fier, cind Gloabeleshtii vor beli hotarele Ukrainei, care va suferii contractziile inevitabile ale distrugerilor provocate. Asta ca sa nu se mai emita pretentzii shi despagubiri de la fratzii lor mai mari, punindu-se punct shi la cei care mai au intentzia de a cere despagubiriile provocate de Rushii in WW2 shi chiar WW1,ex.Polonezii, poporul Alles!Bulles, samd. Jocurile se fac deasupra natziunilor implicate, care nu trebuie sa simta, exact ceea ce face shi Taxarea in toate tzarile. Altfel Boul lor de Aur va sucomba odata cu ei. Oricum Imperiul Rus nu va mai fi cea fost shi el, pentru ca securitatea lor amnintzata nu este Europa, ci Asia, care este shi va fi tavalugul Omennirii. Era corect de la inceput ca rushii sa fie aliatzi Occidentului, dar se pare ca Intelighentzia lor ca shi la noi a fost terminata la Canal, Gulag, lagare, etc…
    O zi buna.
    Con
    P.S. Procesul este controlat 100%, nu mai poate scapa de sub control (=sigurantza actorilor in lupta) shi dureaza mult pentru atingerea tuturor obiectivelor lor. Hitler a fost copil mic…Acum avem Covit=Cyclonel reinventat, samd.

  38. Tot evreii sunt vinovații de serviciu. Nimic nou sub soare. Slava Rumunia!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.