A fost aprobat un nou tratament

Compania farmaceutică AstraZeneca a anunţat marţi că tratamentul său Evusheld, bazat pe o combinaţie de anticorpi cu acţiune îndelungată împotriva COVID-19, a fost aprobat în Uniunea Europeană pentru persoanele cu vârste de peste 12 ani.

Aprobarea emisă de Comisia Europeană s-a bazat pe rezultatele furnizate de un studiu clinic de fază 3 ce a vizat tratamentul Evusheld, au anunţat reprezentanţii companiei britanico-suedeze.

Rezultatele au arătat că o doză de Evusheld oferă o protecţie semnificativă din punct de vedere clinic şi statistic împotriva riscului de agravare a maladiei COVID-19 până la o formă gravă, precum şi împotriva riscului de deces la adulţii nespitalizaţi care prezintă simptome uşoare sau moderate pentru cel mult şapte zile.

Evusheld primise deja încă din luna martie 2022 autorizaţia de comercializare pe piaţă în Uniunea Europeană, însă decizia anunţată atunci de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) viza folosirea acestui cocktail de anticorpi doar ca o terapie preventivă de pre-expunere împotriva COVID-19 pentru adulţii şi adolescenţii de peste 12 ani ale căror sisteme imunitare erau prea slăbite pentru a răspunde la vaccinare. Evusheld este deja disponibil în majoritatea ţărilor din Europa.

Cocktailul terapeutic Evusheld combină două tipuri de anticorpi de sinteză (Tixagevimab şi Cilgavimab) şi se administrează sub forma a două injecţii intramusculare. Tratamentul este considerat eficient împotriva variantei Omicron a noului coronavirus.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. ,,Deoarece există o experiență limitată cu această combinație, pot apărea evenimente adverse grave neașteptate. În acest moment sunt disponibile doar informații limitate din studiile clinice pentru a sprijini utilizarea tixagevimabului și a cilgavimabului injectabil pentru prevenirea COVID-19. Sunt necesare mai multe informații pentru a cunoaște cât de bine funcționează combinația de tixagevimab și cilgavimab pentru prevenirea COVID-19 și posibilele evenimente adverse de la acesta. Injecția de tixagevimab și cilgavimab nu a fost supusă revizuirii standard pentru a fi aprobată de FDA pentru utilizare. Cu toate acestea, FDA a aprobat o autorizație de utilizare de urgență (EUA) pentru a permite anumitor adulți și copii cu vârsta de 12 ani și peste, să primească tixagevimab și cilgavimab pentru prevenirea COVID-19. Tixagevimab și cilgavimab pot provoca reacții severe sau care pun viața în pericol. Combinația prezintă un risc de reacții de hipersensibilitate și necesită prudență atunci când se administrează la pacienții cu trombocitopenie sau tulburări de coagulare, cu factori de risc cardiac sau cu antecedente de boli cardiovasculare.”

    E minunat sa il iei dupa un vaccin care iti provoaca tulburari de coagulare si probleme cardiace, doua din efectele secundare in topul problemelor provocate de toate vaccinurile Covid conform Eudravigilance si VAERS, doua baze de date unde se pot raporta efectelor adverse vaccinale din tarile UE/non-UE si SUA.

  2. Si un mar stricat de pe jos din gradina care e gratis e mai bun ca porcaria asta de medicament. Cine mai pune botu’ la tepele astea cu covrigu’ ?

  3. Trebuie sa fii chiar cretin sa mai pui botu’ la rahaturile bigpharma

  4. Recomand cu caldura (30 de grade) acest tratament revolutionar!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.