A picat și Clujul testul!

Imaginea pe care o văd pacienții când intră în Spitalulul Clinic Județean de Urgență Cluj este dezolantă, iar lipsa de organizare și mizeria din curtea spitalului nu e o carte de vizită demnă să dea încredere celor care vin aici, spune ministrul Sănătății, Sorina Pintea duminică pe pagina sa de Facebook.

Pintea a anunțat că a continuat sâmbătă seara seria de vizite inopinate, de data aceasta la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, în Unitatea de Primiri Urgențe și Secția de ortopedie, explicând ce a descoperit.

„Seara trecută am continuat seria de vizite inopinate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, în Unitatea de Primiri Urgențe și Secția de ortopedie.

Pentru că, la Cluj, clădirea spitalului este în sistem pavilionar, la UPU erau mulți pacienți care așteptau să fie transportați cu ambulanța în secțiile în care urmau să fie investigați. Dat fiind că vorbim despre gestionarea urgențelor medicale care se prezintă în această unitate, este necesar ca spitalul să aibă o ambulanță proprie care să asigure transportul pacienților care necesită investigații în cel mai scurt timp, nu doar atunci când serviciul de ambulanță Cluj poate asigura transportul acestora într-o secție în alta.

Din păcate, am vazut că în secția de ortopedie nu se poate opera în weekend, iar cazurile care necesita intervenții chirurgicale sunt transferate în alte spitale.

De asemenea, imaginea pe care pacienții o vad când intră în acest spital este dezolantă, lipsa de organizare și mizeria din curtea spitalului nu e o carte de vizita demna să dea încredere celor care vin aici pentru a-și rezolva o problemă medicală.

Ministerul Sănătății finanțează anul acesta achiziția de aparatură medicală solicitată de SCJU Cluj, însă acest lucru nu este suficient pentru ca pacienții să beneficieze de un act medical de calitate acordat în condiții de siguranță. Este nevoie de fonduri care să asigure condițiile desfășurării actului medical, iar acestea trebuie finanțate de către Consiliul Județean, care este proprietarul clădirii in care functionează spitalul.

Este necesară o mai bună colaborare a autorităților locale și județene cu Ministerul Sănătății și am solicitat acest lucru în repetate rânduri, inclusiv pentru construcția Spitalului Regional din Cluj.

Studiul de fezabilitate și studiul pentru impactul de mediu pentru Spitalului Regional Cluj sunt pe ultima sută de metri, urmând ca după finalizarea lor să fie depusă cererea de finanțare la Comisia Europeană. Spitalul Regional Cluj va fi o unitate medicala de elita care va deservi pacienții din județele din regiunea de Nord-Vest a României”, a scris ministrul Sănătății pe pagina sa de Facebook duminică.

FOTO

 

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

12 Comentarii

  1. Saxofonistu’ nu e numa’ mandru ca bradu’ e si tare de cap ca lemnu’!

  2. D-na ministru, poze putem face și noi,pacienții dar, atât! Dvs. pe lângă poze, sunteți în măsura să luați și alte măsuri! Și nu mă refer doar la amenzi… Deci inițiativa dvs. este pe jumătate bună, mai ușor cu vorbele/pozele și mai multe fapte!

  3. Mihai, fa pozele si trimitele lui Tise. Consiliul judetean administreaza spitalul. Management PNL.

  4. Ia incercati si la Zalau. Am asteptat 6 ore si asistenta de acolo si-a batut joc de noi spunandu-ne ca ea decide cine ii bolnav si cine nu.

  5. Ce gluma buna doamna Ministru. Toate spitalele sunt praf! Acu v-ati trezit? Masuri doamna sa vedem masuri, ca vizite facea si Arafat de rupea!

  6. Felicitari Sorinei Pintea pentru curajul de a se confrunta cu realitatea cumplita din spitalele romanesti, unde mentalitatile balcanice se combina cu datele unui context economic pentru a face aproape imposibila misiunea oricarui om de buna credinta. Dansa are macar curajul de a forta un diagnostic corect al unei situatii cumplite si orice medic bun stie ca primul pas pentru vindecarea unui pacient este un diagnostic corect. Sa-i uram deci succes si puterea de a merge cat mai departe. Restul mai depinde si de noi…

  7. Stiti cat dureaza o internare la „Urgente’ la Spitalul Sfantul Ioan din Bucuresti ? Mori cu zile asteptand sa te bage in seama o asistenta plictisita pe care, daca te gandesti putin, nici nu te mai poti supara…Ca oricum n-are rost…. Am facut o nominalizare dar situatia este aceeasi in toate spitalele aflate in Sistemul Asigurarilor de Stat. Sistem la care contribuie cateva milioane de fraieri dar care este sufocat de un numar dublu de pacienti… Nici privatizarea nu este o solutie intr-o tara in care sectorul privat nu este structurat si nu functioneaza in mod natural.
    Asa ca „Fabrica Mortii” duduie (ati remarcat ce avant au luat firmele de pompe funebre ?0 iar „triajul” este organizat birocratic ca-n romanul lui Kafka. Pe principiul cine are zile – are, cine nu…altul la rand ! Bref cam asta-i „buba” pe care-si propune s-o incizeze Doamna Ministru dar tare ma tem ca-i va exploda in fata inainte de a apuca sa prezinte vreun raport / diagnostic…
    Caci carui guvern i-ar conveni ca sub conducerea sa sa se ajunga la concluzia ca nu exista solutie comoda, umanista, comunista ? Ca trebuie taiat in carne vie, fara anestezie ?
    PSD-istii, profesionisti ai aburelilor si dusului cu zaharelul in mod evident nu dar nici liberalilor postdecembristi, campioni ai iresponsabilitatii politice si manageriale !
    Asa ca misiunea Sorinei Pintea este una sinucigasa. Sa-i acordam deci respectul cuvenit pentru acest gest intr-o tara in care minciuna si iresponsabilitatea au fost si au ramas (!!!) politici de stat.

  8. Credeți că dacă complicații și nemătură curtea din prezent se mută la un modern spital reginal vor fi mai organizați și va fi mai curat în bătătură? Omul sfințește locul. Domnul profesor, domnul conferențiar, asistenta șefă erau oameni respectați și temuți și nimeni nu îndrăznea să iasă din cuvântul lor. Azi avem alte ierarhii de tip medici protestatari, Ordinul asistenților medicali etc… Alfel la Urgență dacă ai trecut pe acolo se muncește din greu și multor dezmoșteniți de soartă, care altfel nu-și permite, li se fac analize, electrocardiograme, radiografii, li alină durerea cu o petfuzie li se dau medicamente. Sunt mulți săraci și este multă suferință. Unitățile de ambulanțe și serviciul de urgență sunt singura lor șansă.

  9. cam prin toate spitalele e aceeasi delasare cronica crunta … indiferent de specific, e mai mult decat evident ca omul face locul …

  10. De fapt, asta-i situatia intregii Romanii aflata in moarte clinica ! Ar fi nevoie de un efort supraomenesc, de un miracol pentru a o scoate din aceasta stare si a o aduce pe linia de plutire. Sa-i tinem pumnii Doamnei Pintea in incercarea ei de a ne pune oglinda in fata ! Ea devine astfel inamicul nr 1 al establismentului politic dambovitean (PSD+PNL+ALDE+USR+UDMR+PMP+….) care conspira la greu pentru fardarea realitatii / ascunderea adevarului cutremurator. Era nevoie de o femeie cu nume de haiduc ca s-o faca…..

  11. Vad ca nu ati postat comentariul anterior,raman la convingerea ca, Clujul e un balon umflat artificial,de sustinatorii lui basescu ,in frunte cu boc ,rus ,coldea si dancu plus altii asemenea lor.Cat despre spitale,nu pot spune decat ca sunt vechi,infecte,neincapatoare si cu personal cu aere si slab calificat.Va spune asta unul care a trecut pe acolo si nu vrea sa mai repete experienta.Buricul pamantului ce se vrea Clujul,e doar la mintea unuia ca boc ce nu depaseste o palma de la pamant,adica pe romaneste o nulitate si lovit de tac-su cu oul in cap…..

  12. Daca doamna Pintea ar fi indraznit sa-l demita pe directorul spitalului ,,premiat” de Iohanis, toate trompetele ar fi sarit ca arse pentru a o acuza ca face jocuri politice. Doamna Pintea insa, a procedat asa cum procedeaza un manager cere se respecta, a controlat o structura din subordine ca sa se convinga de realitatea din teren si care sa o ajute sa ia decizii obiective pentru remedierea unor nereguli constatate pe timpul controlului. Ce fac ,,trompetele” in aceasta situatie? Nega utilitatea controlului ca parte importanta de corectie a sistemului.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.