Aderarea României la Schengen, pe agenda Consiliului JAI

Aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei la Spaţiul Schengen se află pe primul loc al ordinii de zi al reuniunii miniştrilor de interne şi ai justiţiei din statele membre UE, Consiliul JAI, de pe 8 decembrie.

Consiliul UE a precizat că se va discuta despre aplicarea integrală a acquis-ului Schengen în cele trei țări cu scopul adoptării unei decizii.

Miniştrii de interne şi ai justiţiei din statele membre UE vor evalua, de asemenea, starea generală a Spaţiului Schengen, ca parte a ciclului anual al Consiliului Schengen.

Sunt avute în vedere în mod special problemele legate de combaterea traficului de migranţi şi interoperabilitatea sistemelor informatice.

Discuțiile din cadul Consiliului JAI din 8 decembrie se vor axa și pe dimensiunea externă a migraţiei şi la situaţia de-a lungul principalelor rute de migraţie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

5 Comentarii

  1. Ma opun cu fermitate aderarii romaniei la prestigiosul Spatiu Schengen, din care face parte prestigioasa Imparatie a Suediei care mi-a oferit cu generozitate azil politic ca pedofil discriminat in romania.
    Huo romania!
    Sus Schengen!

  2. Schengen e o izmeneală fiindcă nu mai există.

    Astâmpărați-va cu temele false!

    Tema gravă este că ținem din banii noștri turmele de inutili NATO, UE, ONU, OMS, OMC, OSCE etc., plus Moldova pe mâncare si utilități, plus vreo 2 milioane de ucrainieni pe masă, casă, școală, bani (3500 lei/lună cap de vită ucraineană)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.