Alt efect al revoltei din SUA

IBM nu va mai oferi, dezvolta sau cerceta tehnologiile bazate pe recunoaştere facială. Decizia a venit pe fondul protestelor masive care au scindat SUA. Compania se opune puternic utilizării propriului sistem pentru supravegherea în masă a populaţiei pe criterii rasiale.

Compania americană IBM se opune puternic utilizării propriei tehnologii de recunoaştere facială pentru supravegherea în masă a populaţiei şi profilarea indivizilor pe criterii rasiale deoarece încalcă drepturile fundamentale ale omului şi libertatea personală. Tehnologia brevetată de IBM a intrat în ultimii ani în dotarea forţelor de ordine.

În încercarea de a produce o reformă a justiţiei din Statele Unite, IBM nu va mai produce, cerceta şi oferi propriul sistem de recunoaştere facială.

Studiile arată că recunoaşterea facială a dus la selectarea disproporţionată a oamenilor pe criterii rasiale şi în acelaşi timp a încălcat viaţa privată a indivizilor.

Pe fondul protestelor George Floyd, criticii au denunţat recunoaşterea facială ca fiind cea mai periculoasă tehnologie de supraveghere dezvoltată vreodată. Protestele au mutat atenţia lumii către utilizarea inechitabilă a tehnologiei aflate în dotarea poliţiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

4 Comentarii

  1. De unde si pana unde sistemele de recunoastere faciala au substrat rasial?!E o prostie „hastag”, si o minciuna, in acelasi timp!Un sistem de recunosatre faciala nu imparte subiectii in albi si negri, ci identifica caracteristicile unei anumite persoane, indiferent de rasa!IBM „opreste” dezvoltarea acestor sisteme pentru ca, pur si simplu, au fost depasiti cu mult de chinezi si de alte companii!

  2. Alte firme vestice dezvolta software pentru interceptarea in masa a comunicatiilor, hacking, survailance de orice fel nu se sinchiseste nimeni sa-i traga la raspundere. Aia lucreaza cu dicaturi acredidate ca fiind dictaturi. Daca nu era treaba ca Politia sa-i urmareasca pe stangistii de la BLM, Antifa si alti extremisti anarhisti, nici ca-i interesa pe corporatistii lu Peshte prajit. Daca erau urmariti KKK sau suprematia alba, ar fi zis ca IBM e de mare ajutor, teroristii BLM sunt mai putin teroristi chiar daca incendiaza case cu oameni inauntru si blocheaza autoritatile sa intervina sa salveze victimele. Marile corporatii hitech sunt fatish mana-n mana cu teroristii. Teroristi musulmani renumiti au fost indepartati cu greu de pe retelel sociale, dupa lungi proteste. Suprematia alba imediat. Legaturile invizibile Partidul Democrat, ONG-uri, teroristii musulmani si nemusulmani de stanga, tot mai simtibile.
    La dezvoltarea tehnologiilor de supraveghere chinezesti si-au adus aportul si Sillicon Walley, protestele au fost mai mult de la Casa Alba locuita de Trump.

  3. Imbecilitatea in stare pura : HBO e decis retragerea de la difuzare a filmului „Pe aripile vintului” pe motiv ca „propaga idei rasiale” !!! Probabil ca urmeaza arderea in piata publica a romanului „Rosu si negru” al lui Stendhal, pe motiv ca sint culorile miscarilor anarhiste sau interzicerea in cartile pentru copii si gradinite a povestii „Scufita Rosie”, „basm care proslaveste culoarea drapelelor comuniste” !! (ps : daca idiotii astia o tin tot asa, vor fi scosi din cartile de istorie majoritatea presedintilor americani sau ale altor figuri importante ale istoriei americane, pe motiv ca multi au fost „proprietari” de sclavi, nu ?)

  4. @Stefan
    „IBM „opreste” dezvoltarea acestor sisteme pentru ca, pur si simplu, au fost depasiti cu mult de chinezi si de alte companii!”
    Nu mi-a trecut prin cap ! Explicatia ta e plauzibila . Acelasi circ cu 5 G .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.