
Funcționarea defectuoasă a site-ului anaf.ro împiedică pe foarte mulți români să depună declarațiile unice prin mijloace electronice. Astfel, noua șefă a Fiscului, Mirela Călugăreanu, a emis un ordin prin care declarația unică se poate depune, împreună cu anexele completate, și în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire. Declaraţia se pune gratuit la dispoziţia contribuabilului. Data depunerii declaraţiei în format hârtie este data înregistrării acesteia la organul fiscal sau data depunerii la poştă, după caz. Rămâne valabilă și depunerea prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv: prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual” (SPV); pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.
Potrivit art.III din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.35/2019 pentru adoptarea unor măsuri fiscal-bugetare privind acordarea unor împrumuturi din Trezoreria Statului şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, a fost abrogat alineatul (5) al articolului 122 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare. Ca urmare, Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice nu mai este obligatoriu să se depună prin mijloace electronice de transmitere la distanță, ci se poate depune și în format hârtie, la registratura organului fiscal competent sau prin poştă, cu confirmare de primire. Întrucât stabilirea impozitului pe venit se realizează pe fiecare sursă în parte, pentru a veni în sprijinul contribuabililor care au realizat venituri din surse multiple și completează declarația unică în format hârtie, prin prezentul proiect de ordin, se propune aprobarea modelului și conținutului formularului “Anexa nr….. la Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice”. Astfel, contribuabilii care realizează venituri din mai multe surse din aceeași categorie de venit completează anexa la declarația unică care se depune împreună cu aceasta la organul fiscal competent.
Anexa la Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice cuprinde numai secțiunile repetitive referitoare la impozitul pe venit.
Declarația unică se poate depune până pe 31 iulie.
@Adrian: „O masura normala” la Anul de gartie 2019 cand micuta Estonie a DIGITALIZAT Complet TOATA Adminsitratia publica?
NU e normal deloc, e insa masura necesara ca sa poata FURA in liniste cei care POT!
„Pentru ca putem”, ne sfida Codrin Stefanescu!
Ei POT, noi nu putem sa scapam de ei, INCA!
Digitalziarea Adminsitratiei publice PERMITE ca la orice moment, orice Cheltuiala din BANII Publici sa fie DISPONIBILA Cetateanului, de exemplu sa PUTEM vedea NOI, Cetatenii, cum sunt Utilizati BANII din Imprumuturile pe care Guvernele PSDragnea le fac aproape zi de zi de 2 Ani jumate, desi #NIMIC nu construiesc, doar la Plata salariilor si a Pensiilor or fi folositi acesti Bani?
Guvernantii Romnaiei NU vor Digitalizarea Admisnitratiei publice, prefera hartia si PIXul, din acest motiv ANAF si Minsiterul de Finante au Reziliat Contractul cu Banca Mondiala care urma sa realizeze Informatizarea ANAF!
„Finanțele aruncă la coș definitiv Contractul de modernizare a ANAF cu BM: 6 ani și 18 Milioane Euro pe apa sâmbetei.”
https://cursdeguvernare.ro/finantele-arunca-la-cos-definitiv-contractul-de-modernizare-anaf-cu-bm-7-ani-si-18-de-milioane-euro-pe-apa-sambetei.html
https://cursdeguvernare.ro/haosul-financiar-de-la-finante-anaf-pregateste-returnarea-creditului-de-91-mil-de-dolari-catre-bm-pentru-o-reforma-din-care-a-facut-doar-235-nimic-pentru-it-totul-pe-consultanta.html
Socant, nu?!
FARA Digitalizare ei POT fura linistiti!
În sfârșit o măsură normală.
de ce credeţi că digitalizarea instituţiilor statului este dezastruoasă? ghici corupţie ce-i…