Antibiotice Iași a ajuns în SUA cu medicamente asociate COVID-19

Antibiotice Iași a ajuns în SUA cu medicamente asociate COVID-19. Pe fondul pandemiei cu virusul SARS-CoV-2, în timp ce piața spitalelor și farmaciilor din România și-a restrâns substanțial activitatea, Antibiotice identifică oportunități în consumul de medicamente prin participarea și adjudecarea de licitații în piețele internaționale precum SUA și Marea Britanie (UK).

La începutul lunii iulie, Antibiotice a făcut primele livrări pentru două medicamente antiinfecțioase injectabile folosite în tratamentul asociativ Covid-19, destinate spitalelor din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii. Aceaste prime livrări sunt avangarda unui contract încheiat cu autoritățile din aceste țări, în urma câștigării licitațiilor organizate de sistemele de sănătate britanice și americane. Vor urma și alte livrări, în total 2,5 milioane de flacoane până la finalul anului 2020. În acest moment, Antibiotice este deja înscrisă în cursa licitațiilor pentru anul 2021, compania urmărind continuarea proiectelor pe termen lung.

“Cu un portofoliu reprezentativ de antibiotice, medicamente cardiovasculare, antiinflamatoare sau dermatologice, am reușit în această perioadă dificilă pentru noi toți, cu multe restricții, să punem la dispoziție tratamente asociative Covid -19 atât pe piața internă cât și pe piețele internaționale. Livrările s-au efectuat având în vedere în primul rând acoperirea nevoii de medicamente antiinfecțioase pentru pacienții din România pe care îi tratăm de 65 de ani”, a declarat Delia Racoveanu, director Marketing și Vânzări Piața Internațională.

Accesarea pieței Marii Britanii face parte dintr-un proiect mai amplu al Antibiotice destinat piețelor europene, alături de statele scandinave, Germania, Polonia, Ungaria, Olanda. În SUA, compania este prezentă de peste 10 ani, iar odată cu pătrunderea pe piață a acestui nou produs de generație superioară, pentru care există puțini producători la nivel mondial, Antibiotice și-a întregit portofoliul de medicamente antiinfecțioase utilizate în spitalele americane.

“Faptul că Antibiotice a intrat în rândul producătorilor acceptați de sistemele de sănătate din țări puternic reglementate și concurate cum sunt cele din Uniunea Europeana, Asia sau SUA, este important pentru noi, pentru că reprezintă o recunoaștere a calității medicamentelor fabricate de Antibiotice Iași și implicit o recunoaștere a performanței industriei farmaceutice românești”, a subliniat dna Racoveanu.

Pentru ca aceste noi produse să ajungă a fi livrate pe piețele Marii Britanii și SUA, a fost necesară întocmirea dosarelor de înregistrare a produselor conform normelor și cerințelor aplicabile pe aceste piețe, obținerea autorizării de punere pe piață, participarea în licitații și identificarea partenerilor prin care să fie distribuite produsele în piață.

Antibiotice este deja prezentă cu aceste medicamente sterile injectabile și în alte sisteme de sănătate internaționale precum Serbia, Vietam și Republica Moldova.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

3 Comentarii

  1. Dar daca asa vor dispare din farmacii anumite medicamente pt ca vor merge la export? Inainte de ’89 in Romania se fabricau doua medicamente pt tiroida, unul natural si altul de sinteza, dupa ’89 nu s-au mai fabricat si de 6 luni romanii nu mai au acces nici la Euthyrox, importat din Germania. Cum se numeste o situatie de acest gen? Biofarm producea capsule cu Vitamina A+D2 si Vitamina A forte de 50.000 U , azi au disparut ca sa se cumpere „furaje” cu 5.000 U, adica iti incarci organismul cu invelisuri de capsule. Asa ca orice progres este o involutie, in dezavantajul cetateanului.

  2. @pare o realizare Medicamentele din farmacii sunt la cheremul celor care detin lantul de farmacii respectiv. Este identic cu lanturile marilor magazine din domeniul alimentar. In Romania achizitiile pentru spitalele publice (aparatura, seringi de unica folosinta, perfuzii, materiale septice, dezinfectanti, etc) inclusiv a medicamentelor se realizeaza de regula prin Unifarm si a-ti vazut cine a castigat licitatiile (si o carciuma din UZUNU, un sat din jud. Giurgiu). Cu astia vrei sa participe Antibiotice la licitatiile din tara? Daca o societate cu capital romanesc ar fi produs si livrat masti de protectie pentru praf,folosite pe santiere, drept masti de protectie pentru virusi acum ar fi fost inchisi la arestul procuraturii. Bietii destepti le-au adus din Turcia, China si de aiurea au fost cumparate de guvern sau au vandute romanilor pe bani multi.

  3. Trebuie sa se tina cont si de Sarea Iodata introdusa pe piata de guvernul Nastase, pentru a ne dezechilibra sistemul endocrin! Regret fostul sistem partial din unele puncte de vedere, intru-cat nu exista sistem perfect in aceasta lume ! Cel care a pupat undeva pe comunisti, acelasi lucru il face si in sistemul de astazi ! Cine a avut coloana vertebrala in fostul regim, are si acum ! Cine a muncit in fostul regim, munceste indiferent de regim, iar cine a chiulit, a furat, a trisat, a tradat, a facut-o si o face indiferent de sistem !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.