Antonescu, discuţii cu premierul Olandei despre aderarea României la Schengen

Preşedintele Senatului Crin Antonescu a discutat cu premierul olandez Mark Rutte despre problematica aderării României la Schengen şi MCV, Antonescu prezentându-i lui Rutte progresele României privind aderarea la Schengen şi primind asigurări că Olanda va face evaluarea lor obiectivă, se arată într-un comunicat al PNL.

Antonescu a participat, luni, împreună cu ministrul delegat pentru Românii de Pretutindeni, Cristian David , la Reuniunea Liderilor Liberali Europeni, care a avut loc la Amsterdam. Reuniunea a avut loc la invitaţia premierului olandez, Mark Rutte, participând vicepremierul britanic şi vicecancelarul german, comisari europeni şi miniştri liberali, se arată în comunicatul transmis de PNL.

În context, liderul PNL a avut întâlniri bilaterale cu premierul Olandei, Mark Rutte – preşedintele Partidului Popular pentru Libertate şi Democraţie, vicepremierul britanic Nick Clegg – preşedintele Partidului Liberal-Democrat din Marea Britanie şi Artur Mas i Gavarró, preşedintele Guvernului Cataluniei.

Crin Antonescu a avut o întrevedere şi cu preşedintele Băncii Europene de Investiţii (BEI) Werner Hoyer.

„Preşedintele PNL a discutat cu premierul olandez, Mark Rutte, despre problematica aderării României la Spaţiul Schengen şi Mecanismul de Cooperare şi Verificare. În acest context, Antonescu i-a prezentat lui Rutte progresele înregistrate de România în ceea ce priveşte aderarea la Schengen, primind de la oficialul olandez asigurări că Olanda va face evaluarea obiectivă a acestor progrese”, se menţionează în comunicat.

De asemenea, Crin Antonescu a vorbit cu vicepremierul britanic Nick Clegg despre problema prezenţei românilor în Marea Britanie şi întărirea cooperării bilaterale. „Nick Clegg a dat asigurări că nu vor fi măsuri îndreptate împotriva românilor şi a salutat propunerea privind adâncirea relaţiilor bilaterale”, se mai arată în comunicatul PNL.

La întâlnirea cu preşedintele Werner Hoyer au fost prezentate intenţia României de a asigura un grad cât mai înalt de utilizare a fondurilor structurale europene, continuarea proiectelor de infrastructură, precum şi susţinerea proiectelor cu un grad mare de multiplicare în domeniile cercetării şi inovării.

Conform sursei citate, la întâlnirea bilaterală cu Artur Mas i Gavarró, Antonescu a abordat, împreună cu ministrul Cristian David, problematica românilor din Spania, în regiunea Catalunia, pornind de la aspectele pozitive ale prezenţei acestora în Regatul Spaniol. Potrivit comunicatului, în urma acestei discuţii, oficialii au convenit întărirea dialogului politic şi guvernamental în vederea asigurării unei integrări cât mai bune a românilor în Spania. În acest sens, s-a decis continuarea dialogului în următoarele luni, prin organizarea unei reuniuni la Barcelona, menţionează sursa citată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.