Arafat: „E un semn de îngrijorare”

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat 500 de noi cazuri de îmbolnăvire reprezintă un semn de îngrijorare și că este clar că măsurile luate nu sunt respectate.

„La acest moment, faptul că avem 500 de cazuri e un semn. Avem o creștere de transmitere comunitară. Măsurile care au fost luate, dacă la început au fost respectate, e clar că acum nu mai sunt respectate. Încă n-am trecut hopul. Trebuie să fim foarte atenți. înca nu putem să ne relaxăm, că totul e perfect. Trebuie să fim foarte atenți cum aplicăm regulile. OMS vorbește despre atenție mărită, dacă se scad brusc măsurile de autoizolare există riscul revenirii epidemiei”, a spus Raed Arafat.

Acesta a precizat că analizele au arătat că un vârf al epidemiei de coronavirus se va înregistra în România după Paște.

„Analizele arată un vârf în luna aprilie, după Paști. Asta depinde de modul în care ne comportăm. Schimbările în bine sau în rau pot să modifice aceste analize. Dacă începem să scădem această atenție atunci se va schimba și calculul matematic”, a declarat secretarul de stat.

Acesta a mai precizat că necesitatea prelungirii stării de urgență este „evidentă”, dar că speră să fie „ultima lună” de stare de urgență.

„Grupul va analiza ce măsuri vor fi prelungite sau nu, este nevoie de ordonanțe. Necesitatea prelungirii stării de urgență e evidentă prin faptul că trrebuie să continuăm anumite măsuri. Fiecare măsura va fi analizată. E nevoie de ordonanță ca să continui ce ai început. E prea devreme să te relaxezi și să spui că nu mai e nevoie de ordonanță. Prelungirea e foarte bine justificată. Prin faptul că tu renunți la starea de urgență înseamnă că ai transmis un mesaj de relaxare. Eu sper să fie ultima lună de stare de urgență. Dar nimeni nu poate garanta acest lucru. Depinde cum vor evolua lucrurile. Depinde de cum va fi impactul virusului în urmatoarea perioadă”, a mai declarat Raed Arafat, la „Marius Tucă Show”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

14 Comentarii

  1. In afara de starea de urgenta militara mai stie si altceva acest domn?!Pentru ca toate tarile se mai gandesc sa faca sa mearga economia. Caci pana acum, dotarea nu este suficienta din moment ce corpul medical se infecteaza tot mai mult, iar amenzile se dau ca au nevoie de bani, dar sunt si multe abuzuri si absurditati.

  2. Este îngrijorător ca oamenii nu respectă restricțiile in totalitate. Si mai ingrijorator este ca nici autoritățile nu le respectă asa cum ne-au promis și declarat. Transporta oameni prin toata tara din zonele rosii către aeroporturi din orașe mari Cluj Iași Sibiu..Nu asigura echipamente de protecție medicilor și personalului medical,adancesc criza și așa acuta…și atunci scade și încrederea în seriozitatea și capacitatea administrației de a ne proteja real.Fiecare e pe contul și riscul personal ,multi ignoranți… la noi se refuză testarile in masa, toti ceilalti testează populatia pe rupte. Cum sa ii mai crezi ca le pasa de tine când lor de fapt le pasa doar de ei și atât.

  3. Ptr mine este o ingrijorare faptul ca dictatura asta militara prin ordonantze tinde sa devina foarte pe plac guvernantilor actuali.
    Este exact ceea ce tot incearca sa ne impuna de un mandat si ceva nazistul de la Cotroceni: dictatura de tip nazist……[Leo]

  4. Nu cumva se datorează sistemului defectuos de testare și/sau carantinarea laolaltă a persoanelor ce urmează a primi rezultatul testelor cu cele netestate, li se asigură măști și manuși persoanelor confirmate și/sau asimptomatice, ce tratamente li se administrează ?!

  5. Arafat trage „un semnal de alarma”,cum suna un cliseu media des uzitat !Vrem primar general Raed Arafat!

  6. D-le Arafat,medical e asa cum spuneti D-vs.Cum e posibil ca autoritatile statului sint primele care au incalcat ordonantele militare,nu ca aceste dispozitii ar fi fost gindite cu cap,dimpotriva?D-vs.stiti citi bine ramaneste ,pe cind ceilalti doi cocomunicatori(Despescu si Vela care echipat in geaca de piele ii mai lipsea acordeonul ,el nu intelege ca salopeta de ministru este costumul)sint de tot risul populatiei civileIn alta ordine de idei”marele ziarist”de presa online ,Bogdan Chireac la A3 o tinea sus si tare ca intii trebuie sa porneasca economia Germaniei,a Frantei,a Italiei .. si la urma economia romaneasca!Mai Bogdane ti se vad epoletii. Care-i adevarul?Eu cred asa:toata pandemia/pandalia este de laborator,cei ce au provocat-o au si antidotul medical(nu pornesti un razboi bacteorologic fara antidot ca iti infectezi-posibil-propria trupa),daca nu sa obtinut ce sa preconizat circul va fi reluat curind.Si repetir!

  7. „E un semn de îngrijorare”
    E un semn mare de ingrijorare ca tara a ajuns pe mana unor vanzatori de diverse etnii.

  8. Am fost foarte răbdător cu domnul Arafat, i-am acordat mult credit. Dar dacă se înscrie
    în „ilustra” galerie a celor care ne iau de proști, nu-mi mai convine. Este secretar de stat
    la MAI, minister ai cărui angajați, alături de cei ai Armatei, s-au făcut că plouă acum două
    nopți, când autocare cu mii de sparanghelezi zburdau pe șoselele patriei. Iar acum să vii și
    să spui nonșalant că „Trebuie să fim foarte atenți cum aplicăm regulile” este peste puterile
    mele de înțelegere. Având zeci de ani în România, cu siguranță domnul Arafat știe expresia
    românească „nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase”. Expresie care nu face parte
    dintre cele moralizatoare, ce să vezi. Păcat, domnule Arafat!

  9. Semn de ingrijorare?! De ce? Pentru ca nu poti controla orice cetatean(esec cartele praypal doar cu buletinul) incat s-a extins prevederea din constitutie privind limitarea pana la anulare a drepturilor omului, si ca nu poti sa duci la indeplinire sarcina coro-decimare rasa???! Ma mir cum de mai au incredere cetatenii in tine, sau, tableta da raspunsul necesar???! Totul e posibil?!

  10. Arafat mai bine ar explica cui folosesc aceste restrictii care nu au avut nici un efect in cazul balamucului de la Cluj. S-a dovedit ca exista doua masuri in modul cum sunt aplicate.

  11. Nu opriți Covid cu migranți liberi Cj.și bătrîni arestați și amenzi.Dezinf.medic:Fabricați 1Mil plicuri cu șervețele și 5gr spirt(sponsori și date Ģratis Brusc)Se freacă fața mîinile în magazine metrou servici stradă Repetat!

  12. Domnul Arafat nu se mai bucura de nici o incredere. Sigur ca nu dansul a facut acorduri diplomatice in afacerea sparanghelului german dar a fost instiintat. Daca voia sa-si pastreze reputatia, demnitatea si juramantul de medic trebuia sa demisioneze imediat. Sa ai neobrazarea sa vii sa spui „că este clar că măsurile luate nu sunt respectate” cand tu ai contribuit la incalcarea grosolana a regulilor este grotesc. Sunteti un om de nimic.

  13. Semnul de ingrijorare este tripleta toxica din care si el face parte. Deja este partas la omorul atator romani.

  14. Da,asa e,îngrijorarea e majora.Romanii in plină pandemie pot lucra in Germania,dar in România trebuie sa stea in casă.O fi bine,o fi rău nea Arafat,dar de la vreme una fumezi si altceva faci.Se pare ca îți place tare mult postul din MI,din moment ce te complaci in aceasta mare mizerie,mai ales ca ai scăpat porumbelul cu înțelegerea “ diplomatica”In final se naște întrebarea, romanii înseamnă ceva pentru matale, sau sunt o masa de manevra ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.