ArcelorMittal construieşte “Turnul beţiv”

Organizatorii Jocurilor Olimpice de Vară din 2012 au dezvăluit noua atracţie a parcului London Olympic, o copie deformată a Turnului Eiffel creată de artistul Anish Kapoor.Cu o înălţime de 120 de metri, gigantica clădire le va permite turiştilor să se caţere pe numeroasele sale braţe de fier şi să vadă imagini spectaculoase asupra Londei.

Denumit în glumă “turnul beţiv”, datorită formei sale înclinate, construcţia a fost botezată “Orbita ArcelorMittal”, după numele celui mai mare producător de oţel care va susţine financiar proiectul.

“Acest proiect este o oportunitate incredibilă de a construi ceva cu adevărat spectaculos pentru Jocurile Olimpice din Londra”, este de părere magnatul Lakshmi Mittal.

Costurile pentru realizarea bizarei construcţii se ridică la suma de 19 milioane de lire sterline.

“Desigur că unii oameni vor spune că suntem nebuni pentru că în plină recesiune construim cea mai mare piesă de artă din Marea Britanie. Dar suntem convinşi că este o idee genială”, a declarat Boris Johnson, primarul Londrei.

Artistul Anish Kapoor a colaborat la acest proiect cu Cecil Balmond, unul dintre cei mai buni ingineri de construcţii din lume.

Aproximativ 1400 de tone de fier vor fi folosite pentru crearea Orbitei, iar construcţia va începe în curând, urmând să fie definitivată în decembrie 2011.

 

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.