ATI pe stadion la Timişoara

Compartimentul ATI de la Spitalul Militar de campanie de pe stadionul CFR s-a deschis, sâmbătă, în Timișoara, suplimentându-se, astfel, cu 10 locuri capacitatea ATI în județul Timiș, anunță prefectul Zoltan Nemeth.

Prefectul județului Timiș, Zoltan Nemeth, spune că numărului crescut de pacienți cu forme medii și severe de COVID-19 au mare nevoie de tratament, iar pentru ajutorarea acestora cu oxigen medical s-a realizat instalația de oxigen pentru un număr de 54 de paturi din cadrul secției de boli infecțioase și pentru alte 10 paturi din cadrul modulul ATI/ sistemul medical modular de izolare și tratament.

„Întreaga investiție pentru construcția modulului ATI, care cuprinde: containere modulare, 10 paturi electrice, aparatură medicală de specialitate, console de gaze medicinale, mobilier, precum și racordarea acestora la stocatorul de oxigen și la compresorul de aer medicinal, au fost suportate în întregime din bugetul Ministerului Apărării Naționale. Le mulțumesc, pe această cale, colegilor noștri de la MAPN, care au depus toate eforturile necesare, pentru a pune în funcțiune acest sistem medical modular”, spune prefectul, pe pagina sa de Facebook.

Compartimentul s-a deschis sâmbătă, la ora 9.00.

Spitalele din municipiul Timișoara au detașat personalul medical necesar pentru a asigura asistența medicală necesară pentru cele 10 paturi ATI din compartimentul modular de terapie intensivă.

În prezent, „Sistemul Medical Modular de Izolare și Tratament” (SMMIT) funcționează ca secție externă de boli infecțioase a Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” din Timișoara, asigurând asistență medicală și tratament persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

3 Comentarii

  1. Pacientul trebuie sa se miste, sa nu i se inhibe sau impiedice eliminarea secretiilor, acestea trebuie facilitate dar nu excesiv…, bronhodilatatoarele sunt si ele utile…, n-am inteles cum oxigenul va salva un bolnav ai carui plamani se incarca treptat cu secretii pana cand … degeaba ii mai dai oxigen… anumite antibiotice pot avea efect de reducere a inflamatiei… hidrocortizonul la fel, incalzirea are si ea rolul ei – bunicii stateau cu spatele lipit de suprafata calda a sobelor de caramida… – se miscau, supa de pui fierbinte facea minuni… iar daca hainele se udau pe ei atunci se schimbau imediat… hainele de lana tin de cald chiar daca sunt mai ude… cele de bumbac. nu sunt de mare ajutor… La spital… nu pot asigura toate conditiile care i-ar fi de folos unui pacient… cei care ajung in spitale… au mai putine sanse de multe ori fata de cei carora li se faciliteaza administrarea tratamentului acasa…, in camere incalzite si aerisite corespunzator unde membrii familiei sunt mult mai grijulii decat pot fi cei care au grija de mai multi deodata in spitale… Pentru a reduce riscurile, STATUL SI MEDICII TREBUIAU SA OFERE IN FARMACII SETURI PENTRU TRATAMENTUL COVID… ASA CUM S-A INTAMPLAT IN ALTE TARI UNDE ACEST LUCRU A REDUS NEVOIA DE ATI…. Reducerea inflamarii aparatului pulmonar si medicamentatia corespunzatoare in faza incipienta pot face minuni… Daca un pacient tratat una, doua sau chiar trei sau mai multe saptamani in spital… ajunge la ATI…. putem spune ca initial era mult mai usor de tratat dar a fost tratat necorespunzator, starea i s-a agravat iar la ATI… riscul sa-si piarda viata este foarte mare?

  2. In România se desfășoară o „campanie de vaccinare” organizată sub coordonarea unor structuri militarizate împotriva COVID-19. Vaccinarea este voluntară;Vacciniada,nu…Statul catastrofelor,al stărilor de alertă ilegale camufleaza afaceri uriașe ale politrucilor angajați de corporațiile Pharma.Drepturile și libertățile cetățenești sunt călcate în picioare, iar micii producători sunt aduși în stare de faliment.

  3. O initiativa de toata lauda.
    Tratamentul anticovid ar trebui sa cuprinda neaparat sport, miscare fizica, conform dictonului: Sportul si cu tenisul, intareste organismul. Bolnavii internati la aceasta sectie ar trebui sa aiba un program zilnic de alergare, macar cate o tura de stadion, ca sa nu-si atrofieze muschii membrelor si plamanii. In plus sa-si mentina forma fizica la alergari, in caz ca ia foc spitalul.
    Sa speram ca nu-i ploua si pe astia in cap, cum ploua in mult laudatul spital arafatist de la Letcani.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.