Toader cere revocarea lui Lazăr. REACȚIA procurorului general!

Lazar mandat Horodniceanu
Foto Agerpres

Ziua Z pentru Augustin Lazăr. Tudorel Toader declanşează revocarea lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general: ”A deturnat activitatea Ministerului Public de la rolul său constituţional”, a menționat Toader referindu-se la activitatea procurorului-general.  Reacția lui Augustin Lazăr nu a întârziat să apară. Raportul lui Toarer privind analiza activității procurorului general a fost făcut public.

 

      RAPORTUL poate fi consultat AICI!

 

UPDATE 20:35 – Lazăr, mesaj pentru cetăţeni: Să aibă încredere în procurori, vom rămâne fideli spiritului ConstituţieI

Procurorul general Augustin Lazăr a transmis, miercuri seară, un mesaj pentru cetăţeni, în care le spune să aibă încredere în procurori şi îi asigură că ei vor rămâne fideli spiritului Constituţiei. „Constituţia nu este numai a cuiva care pretinde că o ştie foarte bine şi că toţi ceilalţi o încalcă, Constituţia este a noastră, a tuturor”, a afirmat Lazăr.

Augustin Lazăr a transmis un mesaj românilor, în declaraţia de presă susţinută, miercuri seară, după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că declanşează procedura de revocare din funcţie a procurorului general.

„Doresc să le transmit cetăţenilor României să aibă încredere în procurori şi să îi asigur că vom rămâne fideli spiritului Constituţiei. Constituţia nu este numai a cuiva care pretinde că o ştie foarte bine şi că toţi ceilalţi o încalcă, Constituţia este a noastră, a tuturor, şi dacă vrem să apărăm ordine de drept sigur că plecăm de la spiritul Constituţiei României. Vom rămâne fideli spiritului Constituţiei României în sensul de a reprezenta cu profesionalism şi imparţialitate interesele generale ale societăţii şi de a apăra ordinea de drept, precum şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor”, a spus Augustin Lazăr.

 

UPDATE 20:20 – Augustin Lazăr, cu lacrimi în ochi la finalul declaraţiei de presă

Procurorul general, Augustin Lazăr, şi-a încheiat declaraţia de presă de miercuri seară cu lacrimi în ochi şi vocea tremurândă, spunând că este emoţionat.

„Vă rog să-mi scuzaţi starea emoţională, dar nu mi-e indiferent la ceea ce vă spun eu în acest moment şi mă simt într-un moment special nu numai al carierei mele, ci într-un moment special al României. Iar făclia despre care cineva a susţinut în deşert că nu este tocmai aşa cum trebuie o să aibă surpriza să o vadă circulând de la vechea generaţie la noua generaţie şi vom avea mereu magistraţi independenţi ca stare de spirit, nu trebuie să fie tot aceiaşi, că mandatele uzează, dar vor transmite făclia demnităţii şi  independeţei magistraturii spre generaţiile următoare. Şi aşa să ne ajute Dumnezeu, precum am jurat noi când am intrat în magistratură”, a spus procurorul general Augustin Lazăr, cu lacrimi în ochi, la finalul declaraţiei de presă susţinute miercuri seară.

 

UPDATE 20:10 – Lazăr: Raportul de evaluare e modul prin care Executivul înţelege să respecte independenţa Ministerului Public

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat, miercuri seară, că raportul de evaluare a activităţii sale este modul prin care Executivul, prin ministrul justiţiei, înţelege să respecte independenţa Ministerului Public. El a spus că despre concluziile şi ”exagerările vizibile şi interesate” ale ministrului Justiţiei va vorbi punctual în zilele următoare. Lazăr a susţinut că a respectat prevederile constituţionale. El a amintit şi că în raportul de zilele trecute Comisia de la Veneţia a recomandat revizuirea prevederilor privind revocarea procurorilor de rang înalt. Augustin Lazăr şi-a început declaraţia amintind că în raportul de zilele trecute Comisia de la Veneţia a recomandat revizuirea prevederilor privind revocarea procurorilor de rang înalt.

Procurorul general a apreciat că raportul de evaluare a activităţii sale ”este răspunsul pe care Executivul, prin vocea ministrului Justiţiei înţelege să îl dea Comisiei de la Veneţia”. Lazăr a mai menţionat că mâine în toate statele UE va fi celebrată Ziua justiţiei civile, prilej de a firma că justiţia e independentă, în slujba cetăţeanului, nu a Executivului. ”Raportul este modul prin care Executivul, prin ministrul Justiţiei, înţelege să respecte independenţa Ministerului Public”, a adăugat el.

”La concluziile şi exagerările vizibile şi interesate ale ministrului Justiţiei îmi rezerv dreptul de a răspunde punctual în zilele următoare”, a spus Augustin Lazăr. Lazăr a susţinut că a respectat prevederile constituţionale în toate acţiunile sale, iar în declaraţii a respectat jurisprudenţa CEDO. El a precizat că timp de 36 de ani a primit numai calificativul ”foarte bine”. Augustin Lazăr a numit ”penibile” unele dintre constatările din raportul prezentat de către ministrul Justiţiei.

 

 UPDATE 18.20. Ministrul Justiţiei a precizat că raportul are 63 de pagini şi se structurează pe cinci părţi, astfel că va face o prezentare succintă, după care documentul va fi publicat pe pagina de internet a ministerului. El a menţionat că temeiul legal pentru redactarea acestui raport se raportează la articolul 32 din Constituţie.

”Raportul e structurat pe cinci capitole, cinci părţi. Prima se referă la baza juridică, temeiul legal, partea a doua se referă la premisele acestui raport, partea a treia la evaluarea în sine, partea a patra – concluzii, partea a cincea – propuneri. Raportul are 63 de pagini şi sunteţi de acord că nu pot să-i dau citire cuvânt cu cuvânt pentru că ne apucă noaptea aici. Voi face o scurtă sinteză a raportului, iar la sfârşit îl veţi găsi pe site-ul ministerului, în speranţa că nu se va bloca iar pagina de internet”, a spus Tudorel Toader.

Toader: Lazăr a contestat modificările legilor justiţiei, inclusiv Secţia de anchetă a magistraţilor: Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a enumerat, printre cele 20 de puncte ale evaluării procurorului general, şi faptul că Augustin Lazăr a contestat proiectele de modificare a legilor justiţiei, mai ales Secţia de anchetă a magistraţilor, declarată constituţională de Curtea Constituţională.

„Contestarea legilor de modificare a Legilor Justiţiei, utlerior controlului de constituţionalitate. Vă dau un singur exemplu, deşi am mai multe. Mult s-a discuta în spaţiul public despre acea secţie specială (Secţia de anchetă a magistraţilor -n.r.). Procurorul general şi-a exprimat punctul de vedere, dar la un moment dat Curtea Constituţională a validat soluţia ca fiind constituţională. Şi ştim că deciziile CCR sunt definitve şi obligatorii, iar tu ca procuror eşti primul chemat să respecţi legea”, a declarat Tudorel Toader.

Toader: Evaluarea cuprinde exact 20 de puncte, câte au fost şi la procurorul-şef al DNA: Ministrul a menţionat că, din 2017 până în august 2018, a înregistrat evoluţii în activitatea procurorului general pe care le-a considerat de natură a declanşa procedura de evaluare.
”Ministerul Public nu are o independenţă instituţională, iar procurorii îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiţiei. (…) Ajungem pe fond la evaluarea propriu-zisă. Vreau să vă spun că nu neapărat din motive de simetrie, dar evaluarea cuprinde exact 20 de puncte, câte au fost şi la procurorul-şef al DNA. Puteam să adaug mai multe. Când ajung la final, dacă aveţi răbdare, vă pot invoca şi alte motive, dar cred că sunt suficiente”, a afirmat ministrul Justiţiei.
Tudorel Toader a subliniat că procurorul general a susţinut vehement şi în repetate rânduri public lipsa unui temei legal pentru evaluarea procurorului-şef al DNA. ”A avansat ideea unui conflict între procuror şi ministrul Justiţiei. Convingerea mea este că a avansat această idee pentru a încerca să împiedice evaluarea şefei DNA. Procurorul general nu a dispus nicio măsură de verificare a celor apărute în spaţiul public, nu a făcut niciun demers pentru a identifica, deşi ştia, temeiul legal pentru evaluarea procurorului-şef al DNA. Procurorul general, eram la CSM, contesta legalitatea evaluării procurorului-şef al DNA, spunând că există un regulament CSM după care trebuie făcută legea. Între regulament şi lege, prioritate are legea”, a adăugat ministrul.
De ce se împotrivea Lazăr evaluării șefei DNA : ”Întrebarea e oare de ce procurorul general se împotrivea evaluării şefei DNA. Nu cred că nu ştia raportul dintre regulament şi lege. Cred că voia să preîntâmpine o eventuală evaluare a domniei sale. Procedând la evaluarea domniei sale ne punem cel puţin două semne de întrebare. Primul se referă chiar la legalitatea numirii domnului procuror general în această înaltă demnitate. 17 februarie 2016 – Ministerul Justiţiei declanşa procedura de selectare a candidatului pentru funcţia de procuror general. Criteriile şi condiţiile enunţate prevedeau printre altele şi calificativul foarte bine la ultima evaluare. 15 martie 2016 – se înregistrează candidatura domnului Augustin Lazăr. 21 aprilie 2016 – secţia de procurori a CSM avizează favorabil propunerea ministrului Justiţiei. La o săptămână după, preşedintele semnează decretul de numire. Venim în zilele noastre şi constatăm că în dosarul de candidatură de atunci nu a existat niciun document referitor la califcativul foarte bine la ultima evaluare. Lipsea calficativul evaluării pe ultima perioadă. E adevărat că avizul dat de către secţia pentru procurori nu face referire la neîndeplinirea acestei cerinţe. Am încercat să documentez acest raport, nu a fost evaluarea, a rămas la CSM.
Am transmis la CSM solicitarea de a ne pune la dispoziţie rapoartele de evaluare. Ni se răspunde: prezentul raport de evaluare a fost întocmit astăzi 20 aprilie 2017 în trei exemplare. Deci cu mult după numirea sa. Pe 28 aprilie 2016 spuneam că a fost semnat decretul. Preşedintele a semnat numirea în condiţiile în care nu exista la dosar dovada îndeplinirii cerinţelor. Din dosar rezultă cât se poate de clar că ministrul de atunci a făcut propunerea de numire în funcţia de procuror general fără îndeplinirea tuturor prevederilor legale. Preşedintele nu a verificat legalitatea procedurii. Sigur, este o decizie a CCR care invocă aceeaşi cerinţă. Din documentele pe care le avem, nu putem trage concluzia de ce ministrul a transmis propunerea cu dosar incomplet, de ce preşedintele a semnat numirea fără să verifice legalitatea numirii şi nu cred faptul că are legătură numirea fără toate documentele cu unul dintre documentele din dosarul de candidatură în care apare o rezoluţie de clasare emisă de procurorul Lazăr referitoare la preşedintele României în funcţie. Nu găsesc explicaţia”, a mai afirmat Tudorel Toader.
”Mai mult decât atât, evaluarea domnului procuror general pentru perioada 2014-2016 ne arată o chestiune greu de explicat. Şi spune că cel evaluat a luat cunoştinţă de evaluare pe data de 18 septembrie 2018, exact cu o zi înainte ca răspunsul în scris să fie emis de CSM către Ministerul Justiţiei”, a adăugat el. ”Raportul, plus propunerea de revocare, vor fi transmise în această seară către Secţia de procurori a CSM pentru studiere şi elaborarea avizului consultativ, precum şi preşedintelui României pentru a decide conform competenţelor legale”, a declarat Tudorel Toader.
Augustin Lazăr are 18 ani în funcţii de conducere
Augustin Lazăr are o vechime în funcţia de procuror de 34 de ani, dintre care 18 ani în funcţii de conducere. A fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia începând cu anul 2013, calitate în care a coordonat şi instrumentat dosare complexe, unul dintre acestea fiind urmărirea şi repatrierea tezaurelor sustrase din situl Sarmizegetusa Regia, în care a fost necesară cooperarea judiciară internaţională. Anterior, din anul 2001 până la finalul anului 2012, a ocupat funcţia de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Din 28 aprilie 2016, Augustin Lazar ocupă funcţia de procuror general al României.

ȘTIRE INIȚIALĂ.  Toader a început evaluarea lui Augustin Lazăr după ce protocolul încheiat în 2016 între Parchetul General şi SRI a fost făcut public, dar a amânat până acum concluziile.

Ministrul a făcut anunțul privind demararea evaluării pe 25 august, Facebook.

„Declanşez procedura legală pentru evaluarea activităţii manageriale desfăşurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie! Preambul: În urmă cu câteva săptămâni afirmam faptul că vine vremea când fiecare trebuie evaluat. În urmă cu câteva luni apreciam disponibilitatea procurorului general al PÎCCJ pentru desecretizarea Protocolului din 2009. Zilele acestea aflăm că în realitate a fost „desecretizat” un protocol „abrogat” încă din 2016. Aceasta deoarece, potrivit art. 27 al Protocolului din decembrie 2016, „La data intrării în vigoare a prezentului Protocol se abrogă Protocolul de cooperare între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Serviciul Român de Informaţii pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securităţii naţionale nr…..din 04.02.2009”. Folosirea sintagmei „se abrogă”, arată şi faptul că semnatarii respectivelor Protocoale au înţeles să le confere acestora valenţe normative”, se arăta în mesajul postat de către ministrul Justiţiei, pe Facebook, la acel moment.

Momentul anunțului privind rezultatul evaluării nu este unul lipsit de importanță. În ultimele zile s-au întețit zvonurile conform cărora Tudorel Toader ar putea fi remaniat, după ce a căzut în dizgrația lui Liviu Dragnea. De anunțul pe care îl va face miercuri în cazul Augustin Lazăr ar depinde scaunul de ministrul al lui Toader.

Este posibil să vedem o propunere de revocare sau „sancțiuni”, a transmis miercuri dimineață Antena 3. Postul de televiziune este cel care a anunţat că miercuri, 24 octombrie, la ora 18:00, ministrul Justiţiei Tudorel Toader va face public rezultatul evaluării.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Author

35 de Comentarii

  1. Ba, da’ are asta o mecla de tractorist, ceva de groaza ! …

    • In sfarsit, sfarsitul firesc pentru un sekuristofil, o sluga a SRIului…

  2. Ce-ati crezut voi ardelenilor ca ii faceti pe miticii de Bucuresti, 60% olteni isteti si iubareti? Numai ca, lovitura finala vine de la un moldovean adevarat cu sabia lui Stefan cel Mare in mana dreapta si cu cartea in mana stanga! Asa se explica de ce a fost ales Cuza domn la Bucuresti! Un ardelean spunea acum vreo 20 de ani ca s-a saturat de Romania, adicatelea de regateni ca sunt hoti si prosti. Dar nu a spus ca ardelenii sunt vicleni, ipocriti si tradatori de neam si tara!Dupa ce ati facut numai potlogarii prin Bucuresti mancand slana, pita si beund palinca cu bocciul in frunte, acum trebuie sa va intorceti cu coada intre picioare acasa si nu uitati ca daca nu treceau batalionele romane regatene Carpatii si acum erati sigur sub opinca ungurului bulan!

    • FELICITARI Domnule!!! Ca bine le-ati spus ardelenilor!!!BRAVO!!!Inca o data FELICITARI!!!

    • „petre”, Editat de „dreapta”, Editat, dosarul 10 august axat exclusiv pe
      Jandarmerie nu trebuia deschis!!! Pretul pe care-l puneti voi, Editat, pe statul de drept se observa cel
      mai bine pe acest subiect al rebeliunii anarhiste a bolsevicilor sörosisti, impiedicata sa ia cu asalt sediul Guvernului!!! Pentru voi, Editat secaturilor, nu au contat nici protocoalele anticonstitutionale ale Securitatii cu
      celelalte institutii de forta, in special cele din Justitie!!! Mizerabilul Tractorist General a executat rapid
      ordinul Alogenului Editat de deschidere a dosarului Jandarmeriei, in loc sa deschida un dosar al anarhistilor, fapt
      care ofera o alta dovada a existentei statului securist paralel si a suprematiei de putere a acestuia…

    • Bre, da’ unde-i Lili? O fi bine, i-o fi rau? Ii da cineva cu saruri de amoniac pe la nas? O fi luat-o SMURDU’ ori Politia Veterinara ?

  3. din cauza unui bubos slinos si slujitor al infractorilor justitia a fost pusa pe butuci , dorel de la justitie va intra pe lista neagra a istoriei

    • Bubosul slinos este membru în Comisia de la Veneția. Și nu s-a autointitulat membru în Comisia de la Veneția!
      Din două una: ori Tudorel este de porc și de porc este și Comisia de la Veneția, ori Tudorel este o voce cu autoritate precum este și Comisia de la Veneția. Între tine și Tudorel, eu am încredere în Tudorel.

    • @Pixelul albastru Tudorel a fost NUMIT automat in Comisia de la Venetia din partea Romaniei, pe baza unui algoritm. Nu are niciun merit. N-a dat niciun concurs. Nu-l baga nimeni in seama, asa cum pe Viorica Vasilica nu a intrebat-o nimeni nimic niciodata in Parlamentul Europen (nici nu ar fi putut sa raspunda). Daca am trimis noi romanii un Gigi sau o Viorica in Parlamentul European, de ce sa nu trimitem un Tudorel in Comisia de la Venetia?

    • Ce-ai fumat? Mi-e rusine de tine roman cetatean, cu fata ta de golan.

    • Cand te referi la culoarea pielii, forma obrazului si ce bube in cap are omul, sigur esti fascist in gandire. Daca ai fi un cetatean onest si cu scaun la cap, ai analiza ce spune si ce face cineva nu ce culoare au ochii!

  4. Eu zic că pentru Tractorist nu este bună alternativa la bal ori la spital, ci la balamuc ori la pușcărie.

  5. asta nici ca tractorist la colectiva nu este bun – ca nici asta nu stie sa faca. dupa cum a inceput tudorel e clar ca il da afara si il re-trimite la alba pe absolventul – cu lipsuri -de stefan gheorghiu

    • Zarzarica, sunt sigur ca nici tractor n-a condus fiindca e destul de greu sa conduci un tractor dar s-a invartit de adeverinta de la C.A.P. ca sa poata intra la drept pe locurile taranilor asa cum a facut Boc de a incurcat materiile pentru admitere si facultatile. Nu mai spun ca bocciul cu oul spart in cap de tac-su a pierdut si gastile si nici astazi nu ne-a anuntat daca le-a gasit ori le-a mancat vulpea!

  6. Mai astia de-l aparati pe soldatoiul lui Iohannis, voi ati retinut ca asta si-a depasit atributiile legale, a incalcat Constitutia cand a demarat anchetarea guvernului ptr o DECIZIE POLITICA?! Ati retinut ca a fost ilegal numit in functie?! Ati retinut ca incheiand protocoale ” îşi arogă atribuţii ale puterii legislative” ?! Pai mai iohannisti, #rezistenti prapaditi platiti cu doi bani vechi, cu statul de drept in gura, voi nu vedeti ca toata sandramaua voastra se bazeaza pe un lant de ilegalitati?!

  7. eu cred ca fondul problemei este problema raspunderii judecatorilor si procurorilor si nou infiintata sectie de control a magistratilor! domnul Tudorel Toader este autorul acestor initiative, domnul Lazar se opune raspunderii magistratilor! in fata acestei probleme, fiecare om vine cu propria constiinta! daca doreste ca magistratii sa raspunda, va sustine ideea ministrului justitiei, daca doreste ca magistratii sa nu raspunda, va fi de partea domnului Lazar! eu una cred ca magistratii trebuie sa raspunda si nu sunt interesata de jocurile politice care se fac in jurul si pe seama acestor initiative! de altfel cred ca justitia trebuie rapid depolitizata si scoasa din jocurile de culise si trasul sforilor!doar in aceasta postura, politicienii corupti si anchetati nu vor mai putea clama ca sunt victime ale sistemului!

  8. Lazar a tras numai într-o direcție – pentru statul paralel si cu o evidenta si tupeu incredibile. Mare marlan nerusinat.

  9. Maine dimneata sa-l astepte tractorul la scara. Inca nu s-a incheiat aratura de toamna.
    Ps. Amintiti-i sa nu-si uite basca si cizmele de cauciuc si cel mai important sa-și pună vreo 2 bratari dacice la gat, ca sa-i sustina capul ala gol, ca sa nu-i zboare.

  10. Din ciclul ” apogeul penibilității…” Lazăr spune ” …. ci într-un moment special al României,…” acest moment a fost creat de oameni ca el, în cazul în care că se referea la ‘directivele’ Uniunii !

  11. „Constituţia nu este numai a cuiva care pretinde că o ştie foarte bine şi că toţi ceilalţi o încalcă, Constituţia este a noastră,a tuturor” Parol!Constitu-Tantzica asta a noastra e fata buna!Ea nu e numai a alora care cica o cunoaste!Ea este a tuturor, si a alora care sigur nu o cunoaste! Pentru ca ea e fata buna! Asa ca o iei usurel pe dupa umeri,o duci la un film la mall,o pipai nitel pe sub fuste pe intuneric,ii dai sa bea un cocktail Scream sau Blue Orgasm,pe urma o sui in masina de serviciu unde o mozolesti pentru preludiu,o inghesui pe scari pana sus in garsoniera ta de militian sef de post la Vintzu de Sus,iar a doua zi o trimiti acasa cu taxiul, nepieptanata si cu ciorapii in vine,ca e de-a noastra,ce dreaqu’!Las’ ca merge si singura acasa ,doar stie drumu’si nici nu se supara!Sambata ailalta o scoti la Katanga Live sau la altceva, si din nou, de la capat !Ca e fata buna,e de-a noastra! PS: bre Gusti, cum ramane cu drepturile si libertatile cetatenesti? Cum care drepturi , bre????

  12. D-l profesor cu lucrarea „Stiinta si tehnica destituirii” puteți să obțineți și decenta. Nu a construit nimic dar demolează! De legile justitiei mutilate v-ati spălat pe mâini,lasandu-le in seama somnitatilor Jordan & comp.

    • Rectificare.
      D-l profesor cu lucrarea „Stiinta si tehnica destituirii” puteți să obțineți și docenta. Deci DOCENTA si nu decenta.
      PS. Asa face si cu studentii? Ii tine minte,ii are in colimator si la examene…pac si studentul cade…pe toamna??
      Ce vremuri,ce oameni,ce guvern!! Vai de noi!

  13. Traim vremuri ce un comic involuntar extrem. Pe cuvint, 99% din declaratiile publie sint de un penibil extrem care nu au legatura cu realitatea romneasca. Oamenii astia ori sint bolnavi si ar trebui compatimiti si tratati chiar si cu forta sau pur si simplu sint prosti si ar trebui sa ne debarasam de ei cit mi repede.

  14. lazarica nu fi trist
    spiritul tau merge inapoi,
    in partidul comunist!

  15. eu cred ca acum este un moment important pentru judecatori si procurori sa-si reevalueze statutul in societate, sa scape din stransoarea politicului, intr-un efort de recredibilizare a functiilor lor sociale! in actualul context, daca vor continua sa se opuna raspunderii pe deciziile luate, atunci lumea va putea, pe buna dreptate, sa se indoiasca de profesionalismul si onestitatea lor, si atunci toate actiunile in justitie vor fi privite cu suspiciunea legata de partizanat! iar in cazul in care politicienii corupti ajung in fata instantelor ei vor declama partizanatul politic si se vor declara victime, nu raufacatori! institutiile stau pe incredere, asta trebuie sa stie si cei care cred ca ele stau pe forta!

  16. Un idiot buburos si chel, precum Toader, ajuns ministru? E jalnic!

  17. Raportul de evaluare făcut de domnul Toader Tudorel este cel puțin ciudat ca să nu spun tendențios și realizat cu râutate feroce la ordinul infractorilor care îl comanndă. După ce în întreaga sa carieră, profesionalismul procurorului general este evaluat an de an numai cu calificativul maxim, vii tu – trompeta lui moș Livache – și spui că procurorul general nu numai că nu e bun de nimic dar mai trebuie și revocat. Înțeleg că banda mafiotă din paralament și guvern este supărată că legile menite să transforme toți infractorii în îngerași șefi nu este agreată nicăieri pe planetă, începând de la Comisia de la Veneția și până la Consiliul Europei și Whashinton (pare-se că nici măcar la Moscova) dar asta nu înseamnă că distrugi toată justiția română pe principiul „după mine potopul”. Asta denotă lipsa profesionalismul la Toader Drăgnel sau, cum se numește,că m-am încurcat, Liviu Tudorel?

  18. Rectificare.
    D-l profesor cu lucrarea „Stiinta si tehnica destituirii” puteți să obțineți și docenta. Deci DOCENTA si nu decenta.
    PS. Asa face si cu studentii? Ii tine minte,ii are in colimator si la examene…pac si studentul cade…pe toamna??
    Ce vremuri,ce oameni,ce guvern!! Vai de noi!

  19. @Adrian Papara: stimate domn! daca este adevarat ca domnul Lazar a dat nup pe dosarul presedintelui si ca aceasta decizie sa gaseste in dosarul prin care a fost numit, domnul Lazar, ca si domnul presedinte au o mare problema, anume politizarea justitiei! or justitia trebuie acum sa gaseasca resurse de a iesi din stransoarea politicului, pentru a arata ca este credibila! problema de fond este daca acceptam sau nu ideea ca magistratii sa raspunda de deciziile lor! dupa cum vad dumneavoastra sustineti actualul sistem,anume lipsa de raspundere a magistratilor! in aceasta situatie cred ca mama Omida ar cere un salariu mai mic de 12000 lei lunar pentru a da sentinte in dosare si cel putin am putea face economii la bugetul natiunii!

    • Dacă… ÎNSĂ SCRIE CLAR CĂ NU DOMNUL LAZĂR A DAT NUP CI UN ALT PROCUROR. Fiind însă tot procuror ca și domnul Lazăr, probabil că aici e ceva necurat. Când un procuror dă NUP, automat ar trebuie trași la răspundere toți procurorii pentru că s-ar putea să-l fi influențat. Iar justiția trebuie să scape de controlul politicienilor și să intre sub controlul strict al infractorilor conduși de moș Livache, tartorul și reprezentantul lor în parlament.

  20. @Oana: eu cred ca aveti un deficit la capitolul *valori*! daca este adevarata conjectura potrivit careia domnul Lazar si-a obtinut postul prin inchiderea dosarului presedintelui Iohannis, atunci ne aflam intr-o situatie extrem de jenanta din perspectiva valorilor si principiilor statului modern si nici nu indraznesc sa spun ce cuvant caracterizeaza situatia! dumneavoastra aveti deficit la acest capitol si priviti lucrurile, ca orice activista, din perspectiva jocului politic, adica a dreptului natural potrivit caruia scopul scuza mijloacele! aceasta pozitie nu va indrituieste sa produceti judecati de valoare pentru ca sunt lipsita de credibilitate!

  21. Procurul general Augustin Lazar , este o nuca tare in care vicleanul ministru T. Toader , isi va rupe dintisori sai mici ! Lazar se va apara cu dintii si cu ghearele , iar la final multi se vor trezi popiti !

  22. @Adrian Papara: sofisme? *Iar justiția trebuie să scape de controlul politicienilor și să intre sub controlul strict al infractorilor conduși de moș Livache, tartorul și reprezentantul lor în parlament.*! atata puteti spune? ma iertati, am considerat ca puteti fi un interlocutor, nu un *gornist*! stati linistit, nu o sa va mai iau in seama, nu-mi plac gornistii care atunci cand lasa goarna, produc sofisme, doar ca sa arate ca stiu sa dea si din clanta, nu doar sa scoate sunete!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.