Augustin Lazăr și-a spus oful Comisiei de la Veneția

Procurorul general Augustin Lazăr s-a întâlnit luni cu delegaţia Comisiei de la Veneţia, discuţiile având ca temă legile justiţiei. Administraţia Prezidenţială a anunţat luni că preşedintele Klaus Iohannis va primi delegaţia Comisiei de la Veneţia marţi la ora 12.00.

„În cursul zilei de astăzi, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr, a avut o întâlnire, la sediul instituţiei, cu o delegaţie a Comisiei de la Veneţia, din care au făcut parte doamna Hanna Suchocka (Polonia), preşedinte de onoare al Comisiei de la Veneţia, domnul director Thomas Markert, secretar al Comisiei de la Veneţia, doamna Artemiza-Tatiana Chisca, şefa Diviziei Instituţii Democratice şi Drepturi Fundamentale a Comisiei de la Veneţia, domnul Kaarlo Tuori, membru al Comisiei de la Veneţia (Finlanda), domnul Nicolae Esanu, membru supleant al Comisiei de la Veneţia (Republica Moldova), domnul Jean-Claude Scholsem, membru supleant al Comisiei de la Veneţia (Belgia)”, anunţă inistituţia.

Potrivit news.ro, din partea Ministerului Public, la întâlnire au mai participat prim-adjunctul procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Laura Oprean, consilierii procurorului general ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, respectiv Ovidiu Predescu, Ionel Senteş şi Cornelia-Adriana Şandru, precum şi Irina Kuglay, din cadrul Secţiei judiciare a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

„În cadrul întâlnirii au fost abordate aspecte referitoare la modificările şi completările recente aduse legilor justiţiei, discuţiile vizând independenţa procurorilor, statutul acestora şi răspunderea magistraţilor”, precizează Parchetul ICCJ.

Delegaţia Comisiei de la Veneţia a venit luni la Bucureşti într-o vizită de două zile având ca temă modificările la legile Justiţiei. Programul delegaţiei include întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, cu ministrul Justiţiei, cu reprezentanţi ai DNA, Parchetului General, CSM, ICCJ, dar şi cu parlamentari din Comisia Iordache şi cu organizaţiile magistraţilor. Delegaţia Comisiei de la Veneţia se va afla la Bucureşti luni şi marţi.

Lui dimineaţă, membrii delegaţiei s-au întâlnit cu ministrul Justiţiei Tudorel Toader, Ministerul Justiţiei anunţând că aceştia au discutat despre parcursul legilor justiţiei şi stadiul lor actual, precum şi despre modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală. Toader a prezentat în cadrul întâlnirii detalii despre procesul de modificare a legilor, despre obligaţia părţilor implicate în acest proces, răspunzând apoi la întrebările delegaţiei.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

6 Comentarii

  1. Gusti, sper ca le-ai spus despre ilegalitatile sinistrului ministru TT, care sustine abuziv ca o Lege poate bate regulamentul CSM , Sectia Porcusori de Guineea. Pai unde traim? In Korea de Nord? Am vrea noi ,procurorii, dar…tempi passati, lontano da te …

    • Nu, le-a spus ca sistemul judiciar este plin de fructe exotice care nu au nimic comun cu drepturile omului in inhatarea cetatenilor nevinovati pana la o sentinta definitiva.

    • Lili ce matinala esti. Le faci cumva revista presei m’nealor.

  2. Le va fi povestit despre aventurile procurorilor negulescu, onea, eva, man, kovesy etc…

  3. Si-a spus oful tractoristul, dar fara efect! Regulile Comisiei de la Venetia, sunt clare! Ea da „consultatii”, nu ea decide in legislatia nationala a tarilor UE! Nu poate veni Comisia de la Venetia sa recomande drepturi mai mari pentru procurorii romani! Asta sa inteleaga toti procurorii nostrii!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.