Concert la TNB

Aurelian Temișan, tribut marelui artist Aurelian Andreescu

Marți, 5 martie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național București, Aurelian Temișan aduce un nou suflu șlagărelor românești în concertul-eveniment „Oameni – Tribut Aurelian Andreescu”, organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB.

Celebrând existența și vocea marelui artist Aurelian Andreescu, concertul va cuprinde numeroase melodii ascultate cu plăcere atât de generațiile mai în vârstă cât și de generațiile tinere, precum: „Oameni” compusă de Marius Țeicu, „Copacul” de Szolt Kerestely, „Tu ești primăvara mea” de Florin Bogardo, „Fluierând pe stradă” de Vasile Veselovschi, „Dorul” de Vasile Vasilache, „Cântec de leagăn” de Horia Moculescu, „Ar fi de-ajuns” de Ion Cristinoiu, „Și plouă” de Radu Șerban sau „De ieri, până azi” de Laurențiu Profeta.

„Eram mic. Aveam acasă, la Craiova, pick up. Printre discurile mele de suflet, pe care le ascultam aproape zilnic, era și cel cu Aurelian Andreescu. Eram fascinat de forța glasului său, dar și de sensibilitatea cu care transmitea mesajele superbelor melodii. Încercam să îl imit, sperând să îmi iasă. Anii au trecut, regretul că nu l-am cunoscut nu a putut fi anulat cu nimic, dar împlinirea de a-i face un tribut, îmbrăcând muzical, cu trei orchestre, parte din capodoperele scrise pentru el, este visul meu cel mare, legat strict de artistul Aurelian Andreescu. Acest concert este și în memoria tatălui meu Aurelian Temișan Sr., care l-a cunoscut și a avut ocazia să și cânte cu el”, a declarat Aurelian Temișan despre cel mai nou proiect al său.

Timp de două ore, spectatorii vor fi purtați într-o incursiune în lumea vizuală și sonoră a marelui artist, având oportunitatea de a reasculta melodiile de odinioară, reorchestrate de compozitorul George Natsis, în interpretarea live a interpretului Aurelian Temișan și a invitaților săi speciali, în acompaniamentul orchestrei simfonice dirijată de Vlad Popescu.

Supranumit „Vocea”, Aurelian Andreescu a fost unul dintre cei mai căutați interpreți de muzică ușoară de către compozitorii vremii, înregistrând peste 200 de melodii de succes, pe parcursul celor 23 de ani de carieră. A debutat la vârsta de 21 de ani, la Festivalul Național de Muzică de la Mamaia 1963, cu melodia „În tot ce e mai frumos pe lume”. Alături de Aura Urziceanu și Mihaela Mihai a cucerit Cupa Europei în 1971, în Belgia, iar doi ani mai târziu Aurelian Andreescu a reprezentat România la Olimpiada Cântecului de la Atena și a deschis recitalul lui Johnny Hallyday.

 

Cu o voce greu de confundat, Aurelian Temișan și-a făcut debutul pe scena Festivalului Național de Muzică Ușoară de la Mamaia, în 1989. Un artist polivalent ce jonglează ușor cu ipostazele de actor, om de televiziune și solist, Aurelian Temișan s-a menținut în topul preferințelor muzicale pe parcursul unei cariere de 30 de ani. Cu o energie echilibrată, caldă, pozitivă și plină de umor, Aurelian tinde „să fie omul potrivit, la locul potrivit” reușind spectaculos, la fiecare apariție, să ofere publicului energia de care are nevoie, îmbinând piese de referință din muzica internațională cu celebre cover-uri românești și piese proprii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

1 Comentariu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.