Băluță cumpără blocatoare de parcare pentru tot Sectorul 4

Primăria Sectorului 4 a scos la licitație un contract cadru de 32 de milioane lei, pentru următorii 3 ani, pentru achiziționarea a 100.000 de blocatoare de parcare manuale și a 10.000 automate. Acum, potrivit Direcției de mobilitate S4, sunt doar 46.000 de locuri de parcare în sector, dar primarul Daniel Băluță are în plan construirea mai multor parcări. De aceea, contractul este unul cadru, adică, se pot comanda aceste blocatoare conform necesităților curente, nu este obligatoriu să fie cumpărate toate 100.000.

“Obiectul achizitiei consta in semnarea unui Acord-Cadru, cu o durata de 3 (trei) ani de la data intrarii in vigoare a Acordului-Cadru, care sa stabileasca termenii, conditiile precum si cadrul legal, financiar, tehnic si administrativ pentru atribuirea Contractelor subsecvente, in vederea asigurarii de catre Ofertanti, in conditii de siguranta, operativitate si eficienta financiara, a furnizării de blocatoare de parcare cu montaj și punere în funcțiune incluse. Contractele subsecvente care urmeaza a fi incheiate pe parcursul derularii acordului cadru vor avea ca obiect furnizarea de blocatoare de parcare cu montaj și punere în funcțiune incluse. Durata contractelor subsecvente incheiate in perioada de valabilitate a acordului cadru poate depasi durata acordului cadru si se intind pana la finalizarea completa a activitatilor ce constituie obiectul acestora, luand in calcul orice forme de prelungire, perioada de remediere a defectiunilor etc. Blocatoare automate de parcare: Cantitatile minime si maxime estimate pe durata acordului cadru: 10.000 buc – 100.000 buc Cantitatile minime si maxime estimate pentru un contract subsecvent: 100 buc – 8.300 buc Blocatoare manuale de parcare: Cantitatile minime si maxime estimate pe durata acordului cadru: 1.000 buc – 10.000 buc Cantitatile minime si maxime estimate pentru un contract subsecvent: 100 buc – 800 buc. „, este descrierea din SICAP a licitației.

90% din punctajul licitației merge către oferta financiară, 10% pentru perioada de garanție acordată.

Blocatoarele vor fi cedate, contra plății unui abonament, locuitorilor care nu mai vor să-și găsească locul de parcare plătit blocat de o altă mașină. Proiectul blocatoarelor a fost început încă din 2019, mai întâi în parcarea publică de 230 de locuri construită în Șoseaua Olteniței 9. Practic, Primăria livrează și pune în funcțiune doritorilor aceste blocatoare, care ar urma să fie plătite cu un abonament lunar. Platforma online a parcărilor de reședință, unde se pot face solicitările de abonament , este aici https://www.mobilitateurbana4.ro/parcari-de-resedinta/

Abonamentul este în valoare de 20 lei/lună, pentru persoane fizice, și 40 de lei/lună, pentru firme, și poate fi achitat integral, pe un an înainte, pentru ca doritorul să-și rezerve nominal un parcaj liber, pe toată durata zilei. Pe acesta, utilizatorul îl va putea gestiona, în funcție de necesitate, cu ajutorul blocatorului. Acesta este acționat electronic, dintr-o telecomandă, care poate recepționa semnalul de la distanță, sistemele permit blocarea și deblocarea locului de parcare în secunde.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Mihai Soare 1075 Articole
Author

5 Comentarii

  1. Si cand blocatoarele vor fi blocate de altii care,oricum,nu mai au loc in spatiu public care a ramas acelasi ca pe vremea cand circulau prin Bucuresti mai multe carutze decat masini,iar familionu’ modern are cel putin 4 masini care se poate sa le tina in strada,dintre care una pe benzina,alta pe motorina,una electrica si a patra,o Dacie abandonata si fara toate rotzile,in care dorm niste matze vagaboande,o rabla tinuta pentru programul „rabla” in speranta propietarului ca mai strange bani pentru o masina noua si pentru ala micu’ care termina liceul,dar pana atunci au aparut pe capul lui bruselezii lacomii care vor sa plateasca omul si RCA pe linga impozitul actual ca sa fie asigurata rabla la accidente in tamponarile cel mult cu mustele din cartier.Si nu-i nicio surpriza sa ii mai puna omului si o taxa de „poluare” ca masina-i veche si d’aia polueaza ca orice pensionar de la care nu au ce mai exploata si ii cauta pricina de taxare pentru ca inca mai exista si le ocupa pretiosul spatiu european unde se cred ei stapani absoluti peste tot si peste totzi.

  2. Este si normal. Primarul PSD doreste sa blocheze intrarea si PARCAREA in sectorul sau pentru simpatizantii pnl/pdl, usr-, udmr.
    Ca astfel de specimene inferioare … sa nu se cuibareasca si in sectorul sau!

  3. Pai la 4-500 de lei chiria de parcare, are bani Balitica! Curtea de Conturi sau DNA nu umbla si prin sectorul 4?

  4. Este o actiune ilegala, o afacere menita sa imbogateasca mafia din primaria sectorului 4. Baluta si acolitii sai au luat „pe persoana fizica” spatiul public din sectorul 4, administrandu-l dupa legi proprii, in stil pur mafiot. Organele de poliție și judecătorești/procuratura ar fi cazul sa se sesizeze, urgent (!)

  5. nu uitati de patinoar; dați-i peste cap distrugatorului hocheiului romanesc, vânătorul de urși mari, Tantzos Barna.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.