Burduja, regula de trei simplă

„Nu putem renunţa la cărbune, nu putem renunţa şi la gaz, nu putem renunţa şi la energia nucleară şi să avem pretenţia ca atunci când apăsăm pe întrerupător să se aprindă becul”, declarația îi aparține ministrului Energiei, Sebastian Burduja.

In opinia sa, trilema energetica va putea fi rezolvată de energia nucleară şi în mod special  reactoarele modulare de mici dimensiuni.

România are tradiție în sectorul nuclear, dar şi  experţi, iar tehnologia reactoarelor de mici dimensiuni poate fi extinsă în multe locuri similare cu localitatea Doiceşti din întreaga regiune,  se arată convins Burduja.

”(…)noi putem să extindem această tehnologie în toate regiunile. Nuclerelectrica poate să-şi asume rolul de lider pentru întreaga regiune şi asta va face, în parteneriat cu NuScale şi cu ceilalţi pe care îi vedem. Sunt companii mari, nu vorbim de o improvizaţie, vorbim de unele dintre cele mai mari companii din lume, Fluor, Samson.

Vorbim bineînţeles, şi de o companie românească extrem de serioasă, Grupurile INFRA şi Nova Power. Deci, iată, avem tot ceea ce ne trebuie să scriem istorie”, conchide Burduja.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

13 Comentarii

  1. Guvernarea PDL-PSD Ciucă-Ciolacu a falimentat Romania

  2. Tu să scrie istorie la tine-n dormitor băi burdujel lasă nuclearele astea mici pentru alții. Ocupă-te mai bine de Cernavodă.

  3. asta iar bate cîmpi….cu ce industrie sa faci reactoare nucleare ?….doar cu aia straina….

  4. Renuntarea la o resursa inainte de epuizare este o prostie imensa, costisitoare. Resursa trebuie exploata pana cand se strang cheltuielile de eliminare a explatarii. Tuasa Ursula munceste, nu gandeste.

  5. Pai daca stie aritmetica Burduja, adica presupunem ca a promovat clasa a patra, stie ca minte! Ne minte in fata pentru ca si-a umfllat buzunarele, deci este corupt!! Reactoarele mici sunt un esec din punct de vedere energetic, costuri mari si productie mica!!! Chiar putem sa spunem ca sunt mai poluante decat o centrala pe gaz care are costuri mici si productie mare! Daca Burduja chiar crede ce a afirmat, inseamna ca este prost, adica nu stie nici macar regula de trei simple! Asa ca sa-si dea demisia! Cum au ajuns la ministere niste incompetenti? Cine poate sa se numeasca „expert” in nucleara si sa sustina ceva ce este falimentar si toti expertii adevarati o stiu? De ce turcia construieste la Akkuyu capacitate nucleara de 4800 MW cu 23 de miliarde de dolari Burduja ne minte ca 100 MW la acelasi pret cu NuScale este mult mai bine? De ce americanii au renuntat la proiect? Pentru ca americanii sunt mai putin specialisti decat romanii?

  6. toate statele le refuza, de ce crezi? AI CITIT STUDIILE? fiecare popor are conducatorii pe care-i merita (care „popor”?). somnul natiunii naste monstri. uite-i!

  7. relativ la nuclear,carbune,gaze si chiar apa,are dreptate Fara electricitate la baza , nu exista civilizatie

  8. Regula de trei simple…așa e corect. Whatever.
    Mai sunteți/suntem mult/mulți proști???

  9. Singurii care reusesc performante in reactoare nucleare de puteri mici rusii. Au avut si au reactor nuclear in spatiu, am barje cu generator nuclear. Sunt cu un pas inainte, dar sunt rusesti

  10. nu functioneaza CET pe gaz Iernut, Chiscani, Fantanele etc. sau Mintia retehnologizata si vanduta pe doi lei? Si de ce Virgil Popescu nu-i sanctionat, ba l-ati promovat la europarlamentare? Cine ar trebui sa castige alegerile ca sa fie intrebat Virgil Popescu si altii pt degradarea economica a Romaniei?

  11. Reactoarele mici nu sunt eficiente dpdv economic. Ele pot produce electricitate, dar doar daca ai neaparat nevoie si nu ai alte optiuni.
    Este la fel de eficient precum ai tine motorul pornit la masina doar pentru a-ti incarca telefonul.
    Un nou Bechtel.

  12. Sa scriem istorie? Poate istoria primei bombe atomice din Romania! Si cu deseurile nucleare ce facem? Sunt cele mai riscante si poluante deseuri.

  13. Turcia, Akkuyu, RosAtom VVER-1200, 4800 MW, instalate in cinci ani la un pret de 23 de miliarde de dolari.
    Romania, Doicesti, NuScale VOYGR-6, 300 MW, tehnologie care nu exista decat pe hartie, pentru care lantul de productie nu exista (nu contracte pentru fabricatie, nu furnizori de materiale, etc.)…deci Burduja semneaza un contract pentru care nu stie cat va plati??!!! Burduja se crede economist!… statul roman s-a imprumutat deja 10 miliarde de dolari.
    Pentru Burduja, carbune, gaz, energie nucleara = este regula de trei „simple”. Atat il duce capul! In guvernul Romaniei sunt prosti toti. A spune ca „sunt multi prosti” ar insemna ca exista pe undeva si unul destept, dar eu nu vad nici unul. Ce-i mai rau este ca sunt hoti prosti, mai mult distrug decat fura! Daca Burduja vorbeste „gaz” si „carbune” atunci de ce-am avea nevoie de centrale noi???

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.