Care sunt noile obiective ale Puterii

Astăzi la ora 18.30, la Palatul Parlamentului, Traian Băsescu a chemat parlamentarii şi miniştrii din partidul său la o porţie de indicaţii preţioase. Obişnuita instrucţie prezidenţială de la începutul fiecărei sesiuni parlamentare.

Prioritatea numărul unu pentru pedelişti este găsirea urgentă a unei soluţii (legală au ba, nu mai contează, oricum s-au obişnuit să nesocotească regulamentele Parlamentului) pentru plasarea independenţilor în funcţii în Birourile Permanente, în aşa fel încât puterea să aibă majoritatea şi în aceste două importante foruri.

Odată realizat acest obiectiv, democrat-liberalii vor putea trece prin Parlament absolut orice lege vor dori. Prima pe ordinea de zi figurează noua Lege electorală – în varianta dorită de Băsescu, variantă care prevede alegerea primarilor dintr-un singur tur de scrutin. O a doua urgenţă a puterii este aberantul Cod al Muncii, dorit de clientela pedelistă.

Pe lista de priorităţi a partidului prezidenţial se află şi problema CSM, după ce Curtea Constituţională a invalidat hotărârea Senatului privind numirea noilor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii. Chestiunea cu CSM este vitală pentru PDL. Asta nu doar pentru că Traian Băsescu doreşte să scape de anumiţi membri CSM aleşi legal în noiembrie, ci şi pentru că tot preşedintele României urmăreşte o mişcare cu bătaie foarte lungă, prin alegerea altor membri ai CSM. Este vorba despre schimbarea prevederilor legate de trecerea procurorilor DNA fără a mai îndeplini anumite cerinţe. Mai pe româneşte spus, ori de câte ori regimul Băsescu-Boc va avea nevoie de un killer de la DNA care să dea şi verdicte, să îl poată trece fără impedimente din procuratură în magistratură. (A se vedea cazul Nicolescu în care arestarea pe 29 de zile a fost decisă de o fostă procuroare DNA, mereu de serviciu atunci când sunt arestate persoane importante din Argeş, sau cazul Adrian Năstase, de acum două săptămâni, când a fost judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de Ioana Bogdan, fostă consilieră a lui Daniel Morar, şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie.)

Pedeliştii mai au un obiectiv important în Senat. Este vorba despre blocarea la vot a Legii educaţiei în varianta opoziţiei.

Problemele legate de CSM şi Legea educaţiei sunt destul de greu de rezolvat în Camera superioară a Pralamentului întrucât, aici, puterea este la sfert de pas de a-şi pierde majoritatea. PDL, UDMR şi partiduleţul generalului Oprea au în Senat doar un senator în plus faţă de opoziţie.

Chiar dacă sunt extrem de aproape de a-şi pierde majoritatea în Camera Superioară, cei de la PDL nu au renunţat la ideea de a-l da jos pe Mircea Geoană din postul de preşedinte al Senatului. Surse din conducerea democrat-liberalilor au declarat pentru cotidianul.ro că ei vizează fotoliul lui Geoană pentru Anca Boagiu, urmând ca, în cazul în care se reuşeşte dislocarea pesedistului din funcţie, locul ministrului Transporturilor să fie luat de Elena Udrea, prin comasarea acestui minister cu cel condus deja de urmaşa lui Traian Băsescu.

Date fiind greutăţile pe care le au în Senat, dar şi în rezolvarea spinoasei probleme a introducerii aşa-zişilor independenţi în Birourile Permanente ale celor două Camere, pedeliştii aşteaptă astăzi soluţiile salvatoare de la Zeus.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.