Pohta ce a pohtit Cîțu! Ce vrea să facă Bode ca interimar la Justitiţie

UPDATE Ministrul interimar al Justiției, Lucian Bode, a anunțat că Planul „Anghel Saligny” va fi dezbătut în ședința Guvernului de vineri, cu aviz pozitiv pozitiv cu observații. El precizează că Ministerul Transporturilor nu a avizat proiectul, dar se consideră că este aviz tacit.

„Ministerul Justiției este ultimul avizator pe toate proiectele de actele normative, nu doar pe proiectul de ordonanță de urgență pentru aprobarea Planului Național de Investiții Anghel Saligny. Ministerul J ustiției se pronunță pe legalitate, nu pe oportunitate. Observațiile avute în vedere de direcția de specialitate sunt menținute și au fost transmise către Ministerul Dezvoltării. Aseară am văzut proiectul în original. Cu siguranță azi intrăm în ședința de guvern cu acest proiect”, a spus Lucian Bode.

El precizează că Ministerul Dezvoltării are două posibilități – integrează observațiile sau răspunde cu argumente de ce nu le preia.

„Avizul este pozitiv cu observații. De la Transporturi… MJ ia în analiză un proiect doar în momentul în care are toate observațiile, toate avizele. În consecință, avizul de la Ministerul Transporturilor trebuia să vină într-un termen legal. El nu a venit în termenul legal și atunci se consideră avizare tacită. Nu s-a întâmplat nici prima, nici ultima dată. Avem toate condițiile legale îndeplinite ca în ședința de guvern de azi (vineri – nr), de la ora 16.00, Guvernul să dezbată acest proiect de OUG”, spune ministrul interimar al Justiției.

De asemenea, Bode a spus că observațiile făcute de direcția de specialitate sunt aceleași.

„Nu am modificat chestiuni fundamentale, ci de interpretare. Deci documentul pregătit de către Stelian Ion cu echipa domniei sale a plecat spre Ministerul Dezvoltării aproape în aceeași formă, doar chestiui de nuanță”, conchide Bode.

„Cu siguranță voi aviza proiectul Anghel Saligny”, a zis anterior, joi, Lucian Bode, ministrul interimar al Justiției.

”Desființarea SIIJ rămâne o prioritate, ne-am asumat acest lucru în programul de guvernare și e o condiție esențială pentru ridicarea MCV. Soluția o știm cu toții. Doar cine nu vrea nu o vede. Soluția este un proiect solid care să țină cont de recomandările Comisiei de la Veneția, care să fie dezbătut de urgență în Parlament și care să conțină consensul unei majorități parlamentare”, a mai declarat joi Lucian Bode.

El a mai anunțat că numirea în funcții de conducere la vârful parchetelor nu va avea lor în timpul mandatului său, care este unul interimar, de maximum 45 de zile.

„Am solicitat specialiștilor din Ministerul Justiției un punct de vedere și sunt convins că în cel mai scurt timp, structurile de specialitate vor publica un anunnț în acest sens”, conchide Bode.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

7 Comentarii

  1. Intai sa dea slanina jos de la burtoasa, apoi colacul de slanina de la gusa si dupa, sa isi schimbe costumul, parca a fost mortul prea slab si pomana e stramta! Sa invete sa vorbeasca, sa aiba studii superioare real, sa invete respectul reciptoc si parteneriatul intre politician guvernamental si cetatean, dupa, poate sa ocupe o functie guvernamentala! In fine, apoi poate sa vorbeasca in fata unei natiuni inca demne si onorabile! Pana atunci, sa stea in banca lui!

  2. Sintem in situatia imparatului care cu un ochi plinge, cu altul ride. E de plins, pentru ca aceasta cirpeala sinistra duce Romania mai departe in sant, e de ris pentru ca USR-PLUS e zero din acest moment. Continuarea guvernarii dupa ce alde Citu sterge cu tine pe jos e dovada irefutabila ca ordinele vin de mai sus decit dicteaza onoarea si buna practica democratica a unei tari civilizate. Petre Ispirescu insusi ar fi fost siderat de asa basm nenorocit.

  3. jaful patronat de PNL este evident, asta-i pohta ce-am pohtit spune Citu

  4. Cum ce sa facă Bode la justiție ? Face ce a făcut și la interne,adică militianizarea justiției.Care mai miști mă? Cine misca ,mișcă mort.Care mai vrei ma,drepturi și libertăți? Dreptul tău mă prostovane e sa mori muncind flamand la locul tau de munca.Ati vrut UE luați m..ie.Datoria voastră e să munciți până crăpați in mizerie și foame,datoria noastră e sa furam ce ați muncit voi până la moarte.Care mai miști mă la justiție? Pai vreți ba voi ăștia cu gura mare și pensii speciale să fiți nemulțumiți,ca sa va umplu de COVID,sa vă liniștesc definitiv?

  5. Se aude ca prima masura luata de acest „neica nimeni” in cadrul planului Anghel Saligny este dotarea, pe citeva sute de mii de euro, a limuzinei de serviciu de la Ministerul Justitiei, cu perna, plapumioara si sistem audio de citit basme, pentru adormit rapid, pe bancheta din spate !

  6. Parca am mai trecut printro etapa cel putin la fel de grava ca acum tot cu dreptacii care inchideau 200 spitale, taiau salariile si diminuau pensiile doar cele care li se pareau lor ca sunt uriase si nu cele uriase care intradevar erau fabuloase, furaciuni din orice pe banda rulanta pentru ca si-au dedicat legislatia pe masura furaciunilor! Sper ca nu ati uitat perioada! Acum e la fel doar ca sunt chichite ascunse pana se ajunge la faptul implinit incat nu mai poti face nimic! Vezi si manevra „migranti afgani in Romania”, care vor fi impinsi precum turmele de oi spre Romania! Totul se executa pentru ca au semnat cu ani in urma in numele cetatenilor romani fara a avea acceptul macar printrun referendum!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.