Cel mai bun bilanţ la gripă

Infecțiile respiratorii au scăzut, în săptămâna 8 – 14 februarie, cu aproape 80% față de aceeași săptămână a sezonului trecut.

Conform Institutului Naţional de Sănătate Publică, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost, în săptămâna 8 – 14 februarie, de 33.318, cu 79% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (159.011) și cu 12.3% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (29.666).

În săptămâna 8 – 14 februarie au fost raportate la nivel național 60 cazuri de gripă diagnosticate clinic față de 6.601 cazuri înregistrate în aceeași săptămână a sezonului anterior.

Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal.

Nu au fost confirmate cazuri noi de gripă.

De la începutul sezonului au fost confirmate cu analize de laborator 4 cazuri de gripă:
• 1 caz gripa cu virus AH1
• 1 caz gripa A nesubtipat
• 2 cazuri gripa cu virus B

Până la data de 14 februarie au fost vaccinate antigripal 2.184.585 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Iar vîrsta media a celor morți de covid, și în România, este mai mare decît speranța de viață. Poate am norocul și i-au ,părelnicul, nidiodată doveditul, virus: scap de răceli, boli pulmonare, cufureală,curs mucii, guturai, dureri de dinți, căzut părul, dureri în cot, ciupercă la unghie, căzut rău la lingurică…și nu în ultimul rînd am șansa să trăiesc mai mult decît proștii ce nu-l iau.

  2. Nu prea mai zice lumea ca are gripa de teama ca o sa fie trecuti la covid. Nu intram aici in discutii despre avantajele si dezavantajele situatiei de gripa si covid simultan. Ce-i dragut e ca si numarul cazurilor de covid a scazut, si asta inainte de administrarea unui numar semnificativ de vaccinuri, deci ori se stinge pandemia de la sine pentru ca se atinge imunitatea de masa datorita anticorpilor creati in urma unui numar foarte mare de infectari asimptomatice (vezi India, dar e posibil ca peste tot sa fi avut loc acelasi fenomen), ori cei cu covid nu mai merg in spitale sa nu ia vreo nosocomiala si atunci se tratesza singuri acasa.

  3. Va spuneam, cândva, ca distinsul Covid o mai duce, asa cu chiu cu vai, până prin martie, aprilie dupa care agenda globalista va fi monopolizata de încălzirea globală a gloabelor neomarxiste. Sa vedeti atunci cat de verzi o sa devina televiziunile si mamelucii #rezistenti. Covizi verzi, cai verzi pe pereti, vaci verzi fara emisii de gaze toxice, sarete verzi, boi verzi si măgari verzi. Totul nu mai bun de pascut, asemeni ierbii fragede de primavara. Sa-l vedeti atunci pe Zmeul si ceata sa mameloane neomarxiste cum o sa dorească sa-l pască pe Jhoannys, pe Barna, Citu, Turcanu, etc. Paradoxul situațiiei va fi acela ca oaia Turcana in loc sa pască va fi pascuta.
    Excepția vor fi omuleți verzi de pe Marte care își vor îmbrăca pielea noii corectitudinii politice si vor ajunge maronii si scortosi.
    Ps. Fără lgbtiq-isti verzi in functii publice. Fără alogeni verzi in posturi cheie si fireste fără verzisori de 100, care pot suci mintea fără creier a noului val de politicieni Sorosist cu statut de impotenți fizic si intelectual, compensat de un tupeu nemarginit si o lipsa crasă de bun simt si dragostea fata de cetățeanul român si tara.
    Ps1.S- a lansat romanul „O Da sau Oda mutului prompterist”. Roman Florin in doua volume. Unul rosu si celalalt negru de Stendhal. Spicuim din cuprins: nu te pune cu mutul cand citeste de pe prompter; daca vrei sa fii mut e bine sa fii si sluga; orice mut pe muntenia lui piere; mutul cu doctorat:. Apropoo: cine ne poate spune cum se intitulează lucrarea de doctorat a mutului. Poate fi ceva de genul: cum sa furi case si sa dai lecții de morala?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.