Cioloș: PSD să-și respecte promisiunile

Update: Guvernul anunță, într-un comunicat, că premierul Dacian Cioloș „nu a confirmat că acceptă propunerile de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal”, respectiv reducerea cu un punct a TVA, menținerea taxei pe stâlp și reducerea accizelor la carburanți.

„În cadrul discuției telefonice cu domnul Liviu Dragnea, premierul Dacian Cioloș nu a confirmat că acceptă propunerile de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal. Prim-Ministrul a precizat că ia notă și analizează această propunere, dar trebuie avute în vedere mai multe aspecte legale și de oportunitate ale deciziei”, se arată într-un comunicat al guvernului.

De asemenea, comunicatul spune că „premierul Dacian Cioloș se așteaptă ca Partidul Social Democrat să își respecte promisiunile și programul de guvernare prezentat cetățenilor înainte de alegerile parlamentare din 11 decembrie, asumându-și totodată responsabilitatea politicii fiscale și legislația adoptată deja în Parlament”.

Premierul Dacian Cioloş a vorbit la telefon, marţi dimineaţă, cu liderul PSD, Liviu Dragnea, referitor la anumite reglementări legislative cum ar fi nivelul salariului minim pentru anul viitor, dar şi posibilitatea ca Guvernul să amâne anumite prevederi din Codul Fiscal, a confirmat purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

Dragnea i-a solicitat lui Cioloș să analizeze posibilitatea prorogării pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal. „Și premierul ia în calcul prorogarea acestor termene ale măsurilor fiscale, pentru că este nevoie de responsabilitate și predictibilitate. Cu responsabilitate premierul Cioloș va guverna până în ultima zi a mandatului”, spunea anterior Iolu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.