Compania care fereşte România de şomaj, pe bursa de la New York

Compania Delphi Automotive PLC cu sediul în Michigan, unul dintre cei mai mari producători de componente şi tehnologii auto din lume, prezent pe piaţa locală din 1997, a anunţat că firma va fi listată la Bursa de Valori din New York, începând cu 17 noiembrie. Peste 10.000 de români lucrează la fabricile firmei în Iaşi, Moldova Nouă, Sânnicolau.

Joint bookrunners pentru această ofertă au fost Goldman, Sachs & Co., J.P. Morgan Securities LLC, BofA Merrill Lynch, Barclays Capital Inc., Citigroup Global Markets Inc., Deutsche Bank Securities Inc., şi Morgan Stanley & Co. LLC.

„Astăzi e o zi de referinţă pentru Delphi”, declara Rodney O’Neal, preşedintele şi CEO-ul Delphi, la anunţul de listare pe bursă a companiei. Compania are ca simbol de tranzacţionare DLPH.

Compania a deschis prima fabrică din România în 1997, în Sânnicolau Mare. Firma mai are o fabrică la Ineu, din noiembrie 2004. În aprilie 2011, compania a deschis o fabrică în Moldova Nouă.

La cea de a-a patra fabrică, din Iaşi, firma produce sisteme de management al motoarelor diesel, în timp ce la celelalte entităţi din ţară produce sisteme de distribuţie electrice şi electronice. În total, peste 10.000 de români lucrează pentru companie.

„Portofoliul nostru de tehnologii sigure, ecologice şi interconectate ne conduce către creştere, sporind siguranţa şoferilor şi a celorlalţi pasageri din maşini, recurgând la acte normative care implică soluţii eco-friendly, dar şi furnizând soluţii clienţilor care vor eficienţă când vine vorba de combustibil, şi care mai vor conectivitate vizazi de viaţa cotidiană petrecută în maşină”, a explicat preşedintele companiei la anunţarea listării la bursa din New York.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.