Compania care valorează mai mult decât poţi înţelege

Compania americană Apple este, în prezent, prima companie din istoria lumii care a ajuns la o valoare pe care puţini oameni ştiu exact ce înseamnă.

Vorbim despre  un trilion de dolari, adică o mie de miliarde de dolari, scrie www.nytimes.com. Compania care produce, printre altele, celebrul telefon mobil iPhone, a atins această valoare ieri, după ce preţul unei acţiuni la bursa din New York a depăşit 207 dolari.

Valoarea acţiunilor Apple a crescut de marţi cu 9%, după ce compania a raportat rezultate mai bune decât se prognozau pe semestrul II al anului 2018.

Totuşi, faţă de anul 1980, atunci când Apple au fost listat, în premieră la bursă, acţiunile s-au majorat cu 50.000%.

Prima majorare considerabilă a avut loc în 2007, atunci când a fost lansat primul iPhone. În acel an, preţul acţiunilor companiei a crescut 1.100%.

Acum o companie gigant, Apple a fost înfiinţată în garajul co-fondatorului Steve Jobs în 1976 şi s-a remarcat mai întâi prin computerele personale (Mac).

Steve Jobs a murit în 2011, la vârsta de 56 de ani, dim cauza unui cancer pancreatic. El a fost urmat la şefia compania de către Tim Cook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

4 Comentarii

  1. Compania lu’ peste l-a concediat pe fondatorul ei Steve Jobs si apoi,peste ani,falimentara fiind s-a relansat bazandu-se pe boala si moartea acestuia

    • Reactie geto-dacica oarecum de inteles, cand te gandesti ca o companie fondata intr-un obscur garaj dintr-un orasel din California in 1976 a ajuns sa valoreze mai mult decat intreaga economie romaneasca. Si sunt inca o multime de romani care ofteaza dupa combinatele lui nea’ Nicu, care dupa mintea lor duduiau in 1976 si ar trebui sa mai duduie si acum…

    • @mda
      Si ce, nu-i asa, stimabile? Pe alea le aveam. Si dudiau. Pe urma a venit nenea ala care a zis ca ce are Romania e un morman de faire vechi. Si la fiare vechi au fost date combinatele. N-au mai dudit. Si ce bine e. Ca e liniste. Aerul e curat. Geto-dacii sunt fericiti. Romanilor liberi (nu prea multi) le mai sta in gat doar faptul ca o multime de alti romani inca mai ofteaza dupa combinatele alea nenorocite. In loc sa fie multumiti ca au scapat de duduiala. Ca sunt liberi. Liberi sa moara de foame. Pentru ca, sa nu uitam, Apple nu-i in Romania. Daca ar fi fost, nici ea n-ar mai fi duduit. Si ce bine ar fi fost. Liniste etc. etc. E greu cand ei de ce cu … EDITAT.

  2. De ce va faceti praf ptr aceasta companie? Nu cunoasteti istoria, nici macar marketingul cu care sunt bombardati zilnic americanii.Computerelelor lor costa cel putin dublu sau triplu fata de competitia IBM,telefoanele lor sunt depasite tehnologic de coreeni sau chinezi iar restul de gunoaie nici nu mai intra in discutie.Daca iei telefonul, produs in China cu componente chinezesti si Coreene (Samsung) costa $ 300 cand iese pe poarta fabricii si este vandut cu $ 1ooo+ …uite asa Apple este companie de un trilion,ajunsa acolo ca va prostit pe voi sa cumparati gunoaie.Cunosc destul de bine istoria companiei,nu este chiar asa cum credeti sau cititi,dar treaba voastra,cumparati RR sau Bentley sa mergeti la piata ca o Dacie nu este buna,prostia o platiti si ii faceti pe altii trilionari.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.