Concediile de la STS vor fi plătite din ”bugetul paralel”

Bugetul Serviciului de Telecomunicații Speciale va fi suplimentat cu un milion de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, zis și ”bugetul paralel”, pentru plata indemnizațiilor pentru persoanele aflate în concediu pentru creșterea copilului și, după caz, a stimulentului de inserție aferent. Necesitatea, oportunitatea şi realitatea datelor prezentate în prezentul act normativ aparţin Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. Faţă de cele prezentate, a fost promovat prezentul proiect de hotărâre a Guvernului privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru suplimentarea bugetului Serviciului de Telecomunicații Speciale, se spune în nota de fundamentare a proiectului de act normativ ce va fi discutat azi în Guvern.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a inclus în propunerea de buget pentru anul 2023 la titlul 57 „Asistență socială” capitolul 68.01 „Asigurări și asistență socială” suma de 3.300 mii lei, pentru plata acestor drepturi. Prin Legea nr. 368/2022 a bugetului de stat pe anul 2023, au fost repartizate la titlul mai sus menționat fonduri în valoare de 2.700 mii lei, fonduri ce au asigurat finanțarea indemnizațiilor lunare pentru persoanele aflate în concediu pentru creșterea copilului și a stimulentelor de inserție până la finele lunii septembrie a acestui an.

Necesarul lunar pentru plata acestor drepturi este de 350 mii lei, fondurile disponibile în acest moment în bugetul Serviciului de Telecomunicații Speciale pentru plata acestor drepturi fiind de 50 mii lei. Pentru eliminarea blocajului financiar prin imposibilitatea efectuării plăților reprezentând indemnizaţii lunare pentru persoanele aflate în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap, precum și a stimulentului de inserție, se impune alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2023, pentru suplimentarea bugetului Serviciului de Telecomunicații Speciale, în scopul asigurării fondurilor necesare efectuării acestor plăți, în conformitate cu prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 73/2023 privind unele măsuri bugetare.

De-a lungul timpului, guvernele s-au înfruptat din banii din fondul de rezervă și din cel de intervenție fără ca să existe o situație de urgență. S-au dat bani primăriilor, pentru diverse investiții, pentru biserici etc. pentru că legislația nu este foarte clară în ceea ce privește utilizarea acestor fonduri. Aceste fonduri au fost însă dintotdeauna și de către toate guvernele utilizate ca buget paralel. Cu alte cuvinte, indiferent de ce se vota în Parlament prin legea bugetului, Ministerul Finanțelor și premierul aveau aceste pârghii da dea cui voiau și când voiau. Anual erau prevăzute prin lege câteva zeci, sute milioane de lei pentru aceste fonduri. La finalul anului, se ajungea ca prin ele ă fie cheltuite miliarde așa cum dispuneau Finanțele și premierul. Evident că în majoritatea cazurilor nu erau nici urgențe, nici neprevăzute. Cum se ajungea la aceste sume deși erau prevăzute unele mult mult mai mici? Pentru că aceste fonduri sunt cele în care se vărsa alte fonduri necheltuite. A

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Cosmin Pam Matei 4595 Articole
Author

7 Comentarii

  1. Ursareeer, latrai ca e stat paralel si trebuie eliminat! Acum ai buget paralel, tot pentru statul paralel care va plaseaza si sustine in functii! Cum ramane ba cretinule mincinos, e sau nu stat cu buget paralel de neanihilat sau abrogat pe eternitate?

  2. Ce cauta STS sa gestioneze sistemul de vot la alegeri? Unde pe Terra in vreo „democratie” euroatlantica [:)))] se mai petrece asa ceva?
    STS ule este adevarat ca institutia va este penetrata si controlata de SRI si nu miscati in fata americanilor? Tradare de tara sau parteneriat avansat Strategic :)))?

  3. “Concediile de la STS vor fi plătite din ”bugetul paralel”. Adică călătorii cu avionul la clasa bussines, hoteluri de 5* (stele) în paradisuri turistice și fiscale, mașini de lux închiriate, restaurantul, piscine, parcuri de distracții, spa, “omul nu-i de fier”… Are balta pește!!! Să vedeți în Bugetul pe anul 2024 al domului prim ministru Ciolacu cum trăznește AUSTERITATEA prin bugetele mărite substanțial ale SRI, STS, SPP, SIE, DNA, DIICOT, Justiție, ANAF și câți nomenclaturiști or mai fi.

  4. Unui stat paralel îi trebuie și buget paralel. Pentru speciali , tratament special, pensii speciale. O țară cangrenată de servicii secrete trădătoare. Stăpânii hegemoni ai coloniei eșuate de la marginea imperiului își răsplătesc cum se cuvine uneltele trădătoare din interior și colaboratorii, așa cum pe vremuri Înalta Poartă avea grijă și îi proteja pe boierii români trădători și colaboratori.

  5. mai baieti, vedeti cele doua torte stanga si dreapta pe sigla? pai ce e aici, serviciu militar de informatii, sau masoni, templieri, ioaniti?
    daca sunt din acestia de ce mai da guvernul bani si nu face strazi si sosele cu ei?
    am ajuns sa dam in stanga si in dreapta grupurilor de interese bani si noi sa plangem ca nu s medicamente in spitale si ca STB ul are prea putine mijloace de transport?! trist dar adevarat!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.