Consilier BNR. Nicăieri în Europa nu există să iasă la pensie la 40 de ani

Nu mai există o țară în Europa în care anumite categorii profesionale să iasă la pensie la 45 de ani, a spus Eugen Rădulescu, consilier al guvernatorului BNR într-o emisiune Tv.

Nu poți să fii egal în fața legii când ieși la 45 de ani să fii egal cu cel care iese la 65 de ani. Nu este nicio egalitate. Este un flagrant dezechilibru”.

„Aș vrea să subliniez foarte clar. Nicăieri în Europa nu există cineva să poată să iasă la pensie la 40 de ani. Chiar cei care au prin profesia pe care au ales-o  dreptul la pensie după 20 de ani de activitate , nu pot să ia pensie de la 40 și ceva de ani până la sfârșitul vieții. Așa ceva nu există. Pot să își aleagă să plece din locul de unde lucrau, să își aleagă o altă profesie și când împlinesc vârsta pentru a primi pensia o primesc atunci. Dar aceasta este o categorie de probleme legată de vârsta de pensionare.

Primă soluție, abrogarea legii 

„Prima soluție este ca această reglementare cu ieșire ala pensie la vârsta de 45 de ani să dispară. Ea poate fi abrogată pur și simplu. Așa cum a fost introdusă ea poate fi eliminată. Cel mai mare sprijin pentru pensionarii speciali vine din partea CCR. În momentul de față nu există o cale de atac la deciziile CCR chair dacă părerea mea persoanlă este că încălcăm flagrant articolul 16 al Constituției care spune că oamenii sunt egali în fața legii. Nu poți să fii egal în fața legii când ieși la 45 de ani să fii egal cu cel care iese la 65 de ani. Nu este nicio egalitate. Este un flagrant dezechilibru”.

(…)Numărul celor care vor beneficia de pensii speciale va crește în cascadă. Nu se va întâmpla cu numărul pensionarilor de liniile de vârstă normală care ajung la capătul viețiila un moment dat. Când ai ieșit la pensie la 45 de ani ai cel puțin 30 de ani speranță minimă de viață. La vârsta de 50 de ani speranța e undeva spre 80 de ani. În fiecare an se vor adăuga valuri, valuri de pensionari speciali”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7

20 de Comentarii

  1. Ai dreacu luxosi, dupa 2-3-4 ani, ies sa urle si ei! Ba, na lasi cu prostrala?

  2. Normal! Seful Manole face maine,poimaine 80 de ani si nu se da dus in pensie. Il tine treaz in slujba sfatuitorul sau, mosh Adrian care nu se da dus nici la aproape 90. Sau ambii cumuleaza pensiile cu salariile fiind de neinlocuit?

  3. Niminea a contestat undeva aceasta discriminare, iar CCR a gasit imediat scuza: n-a fost sesizata. De ce pe romani ii intereseaza mai mult manelele, micii si berile decat viata lor, este un caz de studiu psiho. Accepta orice, doar sa nu fie deranjati din irealitatea in care se ascund. Altfel, adora inventiile tuturor si pe turnatori. Copilarii frustrate de orice afectiune, iubesc tatucii criminali si isi incredinteaza copiii pedofililor. E ceva defect in ADN. Duamne ajuta !

  4. Si nu cu Pensie de 1000 de lei ! Ci cu Pensie de 80 de Mii de Lei ! Pai daca Munceste de la 14 Ani , ca Ucenic intr-o Banca !

  5. Dar unde în Europa mai există vreo țară în care dacă depui bani la bancă dobânda este mai mică decât comisioanele, adică e mai avantajos să-i ții acasă în sertar, iar dacă împrumuți bani te jupoaie cu dobânzi? (nu vă mai obosiți să mințiți susținãnd poveştile legate de riscuri, că nu mai ține).

    Şi unde în Europa există vreo Bancă Națională atât de antinațională ca cea a României, care să fi distrus sistemul bancar românesc şi pentru care interesele băncilor străine să primeze în fața interesului național?

    Sigur că ieşirea unora la pensie la 45 de ani este o acțiune profund incorectă şi trebuie să înceteze. Însă aceste cazuri sunt totuşi excepții, iar impactul financiar al acestor situații în ansamblul economiei naționale este foarte redus. Spre deosebire de abuzurile marii finanțe globaliste, năşite de BNR, a căror impact este uriaş.

    De pildă, fondurile externe – care se primesc în euro – trebuie obligatoriu schimbate în lei fiindcă aşa a decis BNR, iar după aceea, pentru toate plățile externe (care sunt semnificative deoarece majoritatea banilor primiți de la UE ies din țară), trebuie să se efectueze din nou schimbul invers, din lei în euro. Astfel băncile câştigă enorm din comisioanele acestui dublu schimb valutar, inutil. De ce oare BNR obligă să se aplice această procedură care complică lucrurile degeaba? Toată lumea are de pierdut, cu excepția băncilor, care iată că sunt singurele favorizate de BNR, care trădează totodată interesele statului român, mai ales că toate aceste comisioane se plătesc de la buget.

    Aşa că mai bine tăceți dle consilier a Băncii Antinaționale a României şi ocupați-vă de treburile pe care ar trebui să le faceți, că-mi produceți silă.

  6. Cei care ies la pensie la 45 de ani sau cu pensii speciale trebuiesc vaccinati obligatoriu de 3 ori anual cu vaccinurile de ultima generatie, sigure si eficiente, pentru a fi protejati pana la moarte. Ei oricum nu contribuie la sistemul de pensii de stat si de aceea trebuiesc protejati prin vaccinare.

  7. Ba tucalar al mosonului sef, cine iese, ma , la pensie la 40 de ani !?
    Poate ofiterul acoperit de stapin al tau !

  8. nu este normal ca judecatorii sa poata iesi la pensie mai devreme decit totzi ceilaltzi
    intr-adervar…la militari se practica…dar se practica in USA si Israel…unde aia chiar au de lucru
    ai nostii militaurii di 45 pina acuma numai pe linga popota isi fac veacul…
    iar in 89…s-a vazut nivelul de pregatire…credeti ca e altfel acuma ??
    totzi o au doar pe aia in gura…ca NATO apara fiecare metru patrat…
    vise bade–vise…

  9. Situatzia la zi: avem un Austerlitz in libertate, dar nimeni nu a luat premiul Nobil ca sa se autovictimizeze=apanaj numai pentru Ales!Bula lei. Kapo-uri avem, ex.Kap de Mort, Ylici, Tzapu, dottore Ponta, Pedro Romano, Manoli, Petrov, shi altzii.
    O zi buna.
    Con
    P.S. Incendii shi accidente zilnic, deci nu sunt necesare investitzii de rigoare, ca in vremurile de trista amintire.

  10. Bună dimineața!
    Uluitor! Este singura persoană inafara de mine care a avut curajul sa spuna ADEVARUL .FELICITARI D-LE
    RĂDULESCU!
    Nu au curaj sa abroge art.211 din legea 303/16.11.2022 si alte articole din legi care privesc specialii.
    Decidentii din guvern , parlament, partide vorbeau la tv de anularea pensiilor speciale dar ca mincinosii si hotii votau in noienbrie 2022 tocmai mentinerea acestor pensii NESIMȚITE care sunt un furt din bugetul țării.
    E o cloaca urata rau de tot, santajabili de catre imoralii si imbuibatii magistrati.
    CCR judeca speta pensiilor speciale in mod ilegal pt ca sunt parte interesată. Are curaj PARLAMENTUL SA REVOCE JUDECATORII CCR? AR TREBUI SA O FACĂ!
    Stat MAFIOT, Stat EȘUAT!
    O rusine a EUROPEI!

  11. traiasca lupta de clasa!

    pe de alta parte vezi cazurile iasrescu si vasilescu. dintr-o extrema in alta… extreme fiind, niciuna nu ar fi de dorit pentru ca ambele produc dezechilibre…

    exista o suma de persoane care au creat aceasta situatie…exista o suma de persoane care o pot indrepta situatia, daca exista vointa, chiar si azi, fara nicio zi intirziere.

  12. O țară de oameni proști care suportă sa fie furați de tagma ,,specialilor” .Salariile speciale ,pensiile speciale ,sînt furt grosolan din banul public !

  13. Desfiintati Curtea Constitutionala si revitalizati Consiliul Legislativ cu atributiile care le avea pe timpul cat era condus de eminentul si regretatul prof.univ.dr.docent Ioan Ceterchi, primul sau Presedinte. I-am fost secretarul cercului/clubului stiintific de Istoria generala a statului si dreptului si stiu ce vorbesc. Ce inseamna bataia asta de batjocura la adresa demnitatii si onoarei unui popor de peste 30 de milioane de oameni. Ciolacule, daca nu desfiintati pensiile speciale plecati Draku’ acasa, nerusinatilor si nesimtitilor. Ce se intampla in Romania cu pensiile speciale si varsta de pensionare nu exista nicaieri in lume. Pana cand ?! R-ar mamitizica ta a …rares bogdan si la toti derbedei si fatalaii cacanari si cacaciosi buni de gura…?! Afara cu voi nemernicilor ?!

  14. Da măi nea consilier, da nicăieri în Europa nu există atîția tăietori de frunze la cîini ca la BNR,asta apropo de Dancilă 20 20,iar pe de altă parte nu există nicăieri în Europa o bancă națională care sa piardă poansonul pentru aur , cînd munții noștri mai au încă mult aur, poate șeful tău îți va spune în particular de ce, românilor nu le-a dat nici pînă azi un răspuns plauzibil.Și apoi, nicăieri în Europa nici o bancă națională nu și-a sărăcit cetățenii prin politica monetară a ultimilor 33 ani…

  15. Erata. „Student fiind, i-am fost secretarul…”?! Deci nu „nea consilier”, boule…?! Te „freaca” grija de doamna Dancila ?! Asta e marea problema a Romaniei, doamna Dancila. Va cunosc la minutie jigodiilor care de peste 33 de ani numai fitilisme, banditisme, ticalosii si diversiuni ventilati in spatiul public pentru ca in particular sa va slujiti propriile interese nenorocite si ticaloase. Voi ati adus Romania si poporul roman in halul in care este, incepand cu vanzarea flotei si „lupta” la intimidare cu anticomunistii si antisecuristii…?! Ordinarilor si jegurilor ?!

  16. Specialii sant privilegiatii sistemului, cozile de topor de care s-au folosit alogenii paraziti pentru tradarea si vanzarea de neam la straini !!!
    Trezeste-te !!! Ridica-te !!!

  17. Pe fond, Radulescu are dreptate, numai ca bancherii sunt ultimii care trebuie sa vorbeasca. Ei vor sa lucreze si la 80 de ani….locuri extrem de calde, salarii plus pensii extrem de mari. Punctual, in cazul magistratilor, prevederea ca pensia sa nu fie mai mare decat salariul din timpul activitatii, este cel putin de bun simt. Fug ca dracul de tamaie de abordarea acestui subiect.

  18. Tovărășelule, las-o mai ușor cu invectiva, să nu pățesti naibii vreun scurtcircuit. Te abordez așa pentru ca am împrumutat stilul tău plin de oțărală. Curtea Constituționala nu este un exemplu de perfecțiune dar așa sunt toate lucrurile Omului. Ideea reînvierii Consililul Legislativ, în forma pe care o regreți, este inaplicabilă din simplul motiv că nu mai exista un singur pol de putere, Partidul. Astăzi, dulăul pe care l-ați crescut pe lângă voi, Securitatea adică, a luat conducerea țării ca prepuși ai străinilor. Nici Consiliul legislativ nu rezistă daca americanul sau neamțul bat la uși pe la Ambasade. Dar nu e nimic nou, am înlocuit un hegemon cu altul. Statul român este incapabil să se auto organizeze și să se auto conducă pentru că în funcții avem mereu activiștii de partid, fie ai PCR, fie ai ăstora, europenizați, democrații de celuloză de azi. Bagi degeaba bățul prin gard, leopardul e de fapt un pisicuț ce doarme la umbra Vestului.

  19. @Sica
    Sica draga, am sa-ti dau o veste foarte proasta, care te va ingrozi. Banca Nationala a Romaniei a fost donata ca proprietate privata clanului Rothschild. Acest clan detine in proprietate practic toate bancile centrale din lume, incepand cu Federal Reserve. Doar Iranul, Somalia si alte vreo 4-5 tari au bancile centrale in proprietatea statelor. Acum vei intelege de ce se fac razboaie la comanda, de ce exista crize economice la comanda, de ce exista Covid si „vaccinarea” obligatorie cu zemuri cu compozitie strict secreta sau de ce exista atata ura a Occidentului khazar impotriva Iranului care nu vrea sa bage capul in jugul satanistilor globalisti.

  20. Io ,unu ash propune sa se iasa la pensie la implinirea varstei de 20 de ani si sa te bucuri de pensie pina implinesti 40 ani. Apoi sa muncesti pina cand mori . PS : nu voi contribui cu nici un sfantz la un sistem de pensii ticalos si nedrept.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.