Coronavirus în România: 1.377 de cazuri noi

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate aproape 1.400 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar 88 de pacienți au murit. 1.212 de persoane sunt internate la ATI.

Până duminică, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.776.949 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.679.942 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.377 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi,184 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 56.275 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 27.11.2021 (10:00) – 28.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 106 decese (63 bărbați și 43 femei), din care 18 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Dolj, Giurgiu, Gorj, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Timiș, Vâlcea, Vaslui și Municipiul București.

Dintre cele 106 decese, 5 au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 16 la categoria de vârstă 50-59 ani, 29 la categoria de vârstă 60-69 ani, 39 la categoria de vârstă 70-79 ani și 17 la categoria de vârstă peste 80 ani.

102 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 1 pacient decedat nu a înregistrat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

Au fost raportate 18 decese anterioare intervalului de referință, survenite în județele Bacău, Bihor, Giurgiu, Neamț, în lunile octombrie 2021 și noiembrie 2021. În intervalul de referință au fost raportate 88 de decese.

Din totalul de 106 pacienți decedați, 96 erau nevaccinați și 10 vaccinați. Cei 10 pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 40-49 ani și peste 80 de ani. 9 dintre pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități, iar pentru 1 pacient nu au fost raportate comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.646. Dintre acestea, 1.212 sunt internate la ATI. Dintre cei 1.212 pacienți internați la ATI, 120 au certificat care atestă vaccinarea. Din totalul pacienților internați, 124 sunt minori, 114 fiind internați în secții și 10 la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 10.706.937 de teste RT-PCR și 5.268.212 teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 8.728 de teste RT-PCR (3.584 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 5.144 la cerere) și 12.410 teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 36.168 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 7.512 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 49.539 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 50 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.579 de apeluri la numărul unic de urgență 112.
Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 27 noiembrie, 2.578 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 594.490 lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 3 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

5 Comentarii

  1. Inca nu am aflat…:
    1. Cum se transmite „virusul”?
    2. Cum este identificat Covid comparativ cu celelalte virusuri?
    3. Omicron da simptome dupa 11 zile. Carantina trebuie prelungita pana la 21 de zile atunci ;)))

  2. Romania este peste 66% verde, https://www.mai.gov.ro/informare-covid-19-grupul-de-comunicare-strategica-28-noiembrie-ora-13-00-2/ cu toate astea hotararea din 20 sau 25 oct. pt 30 de zile desi expirata prin care unii nu au acces in magazine neesentiale a ramas in vigoare din obisnuinta. In 2020 era ingradita functionarea Mall-urilor spatiilor cu peste 10.000 m2. In loc sa prevada limitarea accesului in astfel de spatii „dastaptii” cred ca limitand accesul in magazine protejaza populatia care se poate contamina in schimb la Metro sau in mijloace de transport. Tineti-o tot asa. Veti salva veniturile a 70% din populatie care vor face economii din lipsa accesului in magazine. Recesiunea este buna, asa vor scadea importurile si implicit deficitul. Pana in 2024 la alegeri limitati accesul populatiei la necesitatile unei vieti decente. Pt ca si lenjeria, imbracamintea si incaltamintea sunt necesitati umane. Poate infiintati o institutie de livrat gratuita de imbracaminte si jucarii pt copii, lenjerie intima, etc. Intentionati sa bagati si oamenii vii tot in saci precum decedatii?

  3. Textul vorbeste de la sine. Intelege-l si raspandeste-l! Jacques Attali a scris in 1981, pe atunci era consilierul lui Francois Mitterand, si el mai traieste si azi, si el urmareste aceste ganduri deja de peste 40 de ani.
    „In viitor chestiunea va fi sa gasim o cale prin care sa REDUCEM POPULATIA. Incepem cu BATRANII, pentru ca odata ce depasesc 60-65 de ani, omul traieste mai mult decat produce si asta este scump pentru societate. Apoi cei SLABI, apoi cei INUTILI, care nu-i aduc nimic societatii, pentru ca din acestia o sa existe din ce in ce mai multi. Si mai ales, in cele din urma, cei PROSTI. Eutanasie care tinteste aceasta grupa. Eutanasia VA TREBUI sa fie un element esential al societatilor noastre viitoare, in toate cazurile. Bineinteles ca nu vom putea sa-i executam pe oameni sau sa infiintam lagare. O sa ne debarasam de ei -I SA CREADA CA ESTE SPRE BINELE LOR. Suprapopularea, in cea mai mare parte inutila, este prea costisitoare economic. Si din punct de vedere social este mult mai bine daca masinaria umana INCETEAZA BRUSC, decat daca se deterioreaza treptat. N-o sa putem nici sa le testam inteligenta la milioane si milioane de oameni, puteti sa fiti siguri de asta. O sa gasim sau o sa cauzam ceva, O PANDEMIE, care-i tinteste pe anumiti oameni, o criza economica reala sau nu, un VIRUS care-i infecteaza pe batrani sau pe grasi, asta nu conteaza. Cei SLABI vor muri de la el, cei FRICOSI si PROSTI vor crede in el, si VOR PERMITE SA FIE TRATATI DE EL. Noi be vom fi asigurat ca este prevazut un tratament, un tratament care va fi SOLUTIA. SELECTAREA IDIOTILOR se rezolva atunci de la sine. Ei merg de la sine la abator.” Citat din „Viitorul vietii”, Jacques Attali, 1981, interviuri cu Michel Solomon, colectia Les Visages de l’Avenir, editia SEGHERS.
    Acum e de datoria ta SA GANDESTI, acum e de datoria ta sa dai aceasta informatie mai departe, si acum e de datoria ta sa intelegi care e cea mai buna decizie pentru tine. Al tau Klaus de la Grenzenlos leben.

  4. Va rog incetati sa mai publicati poze cu covid-ul stilizat, cu eprubete, cu personal medical imbracat in combinezoane cu masti, cu persoane care fac injectii etc., cu tot ceea ce este in conexiune cu inducerea in mentalul mentalul colectiv a acestei mizerii! nu realizati cit rau puteti face! e timpul sa va opriti!

  5. Daca suntem in zona verde se poate intra in institutii publice fara certificat verde ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.