Coronavirusul mai are forțe: Peste 4.800 de infectări

Peste 4.800 de noi cazuri de Covid și 82 decese la pacienți confirmați cu noul coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, a anunmțat sâmbătă Grupul de Comunicare Strategică.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 4.837 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 765 mai puțin decât în ziua anterioară. 626 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În total, până sâmbătă, în România au fost înregistrate 2.765.169 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 113.819 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 2.570.546 de pacienți au fost declarați vindecați.
Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 451 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până sâmbătă, 63.931 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.
În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 82 decese (51 bărbați și 31 femei), dintre care 6 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Bacău, Botoșani, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dolj, Gorj, Harghita, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 82 de decese, unul a fost înregistrat la categoria de de vârstă 30-39 de ani, unul la categoria de vârstă 40-49 de ani, 3 la categoria de vârstă 50-59 de ani, 15 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 29 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 33 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

80 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 2 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.
Din totalul de 82 pacienți decedați, 68 au fost nevaccinați și 14 vaccinați. Pacienții vaccinați aveau vârsta cuprinsă între grupele de vârstă 30-39 ani și peste 80 ani. Toți pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități.
Au fost raportate 6 decese anterioare intervalului de referință, survenite în județele Gorj, Ilfov și Municipiul București, în luna februarie 2022.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 4.896, cu 464 mai puțin decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 794 persoane, cu 22 mai puțin decât în ziua anterioară. Dintre cei 794 pacienți internați la ATI, 711 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 285 sunt minori, 280 fiind internați în secții, cu 9 mai puțin decât în ziua anterioară și 5 la ATI, cu unul mai puțin decât în ziua anterioară.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

  1. nu ne intereseaza raceala asta obosita numita covid, doar fatalailor le e frica sa raceasca…

  2. Bataia de joc este la afisarea cifrei testelor, in fiecare zi: 43.876…34.987…23.098…12.325…17.879…
    Deci economia e pe marginea prapastiei, statul e indatorat pana-n gat, razboiul bate la usa, si totusi in fiecare zi…zeci de mii de romani se ingramadesc sa-si faca …TESTE COVID???
    Este de un tupeu si de o nesimtire naratiunea oficiala, incat nu mai incape indoiala, indivizii de la butoane (nu cei locali, trepsdusi prin vocatie, ci serifii planetari, greii) isi bat pur si simplu joc, ca intr-un fel de ritual, de populatia-victima. E un fel de umilire, de injosire a publicului-tinta, la modul „facem asta pentru ca ne permitem si pentru ca nu puteti sa ne impiedicati”.
    Si realitatea este ca acesti criminali au ajuns sa stapaneasca cu o mana de fier toate rotitele politicii si economiei planetei, cu mici exceptii. Realitatea este ca intr-adevar ISI PERMIT!

  3. Mai usoara decat o sinuzita. Fara dureri, doar un nas infundat, care trece in 5 zile, mai repede decat orice viroza care tine 7 zile. Dar pt ca unii au interese mari o folosesc pt…profit si … placerea de a se crede Dumnezei.

  4. Dacă putin atacă ukraina în 2020 nu mai era dram de covid!!…acum cu afluxul ăsta de slavi în românia au dispărut restricțile !!.
    Circula slavii ăștia prim țară ca vodă prim logofăt,duceți-vă să vedeți cei in gara de nord din bucuresti!!..
    Sau pe A1 spre ungaria!!!..
    Dacă ești străin în românia o duci bine,daca ești român te i-a dracul…!!

  5. Lasam starea de alerta covidoasa si primim stare de alerta de razbel ca cica ne ataca Putin. Credeti ca scapati? Neh,masca la interior toata vara,stare de alerta noua ca-i pseudo razbel in Ucraina,cod QR pentru calatorii si concerte. Din toamna iar incep cu tratamentele genetice experimentale,mai avem 110 milioane se doze de bagat in noi! Urmeaza efectele adverse in curand,sper sa nu le acopere cu pseudorazboiul din Ucraina,tara pe care nu dau doi bani si nu ma intereseaza ce se intampla la ei acolo.ps. Italia a primit stare de alerta pe motiv de razboi pana la sfarsitul lui 2022,cica sa poata face fata valului de refugiati ucrainieni. In schimb,cand le intra un milion de africani pe an din 2014 incoace nu mai baga nicio stare,doar bratele deschise

  6. Jumara , innebunesti asa-i ? Cauta-ti serviciu ,PLANDEMIA e gata ! S-a oprit la ordin ,asa cum a inceput ! Ai mancat o paine murdara in acesti doi ani . Orienteaza-te pe Ucraina ,tulpini ,victime ,radiatii orice sa-ti aduca recompensa guvernamentala . SAU DISPARI PUR SI SIMPLU !!!

  7. Nu cred ! Nu a venit mârțoagă trădătoare prezidențială care pentru a doua oară a zis pa pandemiei!????ne a prins războiul cu idioți in fruntea tarii

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.