Cotaţia petrolului, la cel mai redus nivel după 2021

Cotaţia petrolului şi-a continuat miercuri tendinţa descrescătoare, ţiţeiul WTI, de referinţă pe piaţa americană, atingând cel mai redus nivel de după luna decembrie 2021, pe fondul îngrijorărilor cu privire la impactul economic potenţial al problemelor de la Credit Suisse, după falimentul Silicon Valley Bank, transmite AFP.

În jurul orei 11:10 GMT, cotaţia barilului de ţiţei West Texas Intermediate (WTI) era în scădere cu 1,65%, până la 70,15 dolari, după ce anterior a coborât cu 2,2%, până la 69,76 dolari, cel mai scăzut nivel înregistrat după data de 20 decembrie 2021.

Echivalentul european, ţiţeiul Brent din Marea Nordului cu livrare în luna mai, era cotat în scădere cu 1,43%, până la 76,34 dolari per baril.

În paralel, acţiunile băncilor europene BNP Paribas, Société Générale şi Commerzbank au înregistrat miercuri o cădere de peste 10%, în timp ce acţiunile Credit Suisse s-au prăbuşit cu peste 20%, după ce principalul acţionar al băncii elveţiene, Saudi National Bank, a anunţat că nu îşi poate majora participaţia de 10% din cauza unor reglementări.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

8 Comentarii

  1. Asa le trebuie Sauditilor. S-au pupat în bot cu Putin, crezând ca barilul o sa sara peste 100 de dolari.

  2. Au început să cadă piesele DOMINOului bancar. Țac, țac, țac !
    Manole, păZea ! ?

  3. are valoare mica in Spania la 61,51 euro/Mwh…scaderea este un semn insa de stagnare a economiilor…este drept ca in criza din 2008+ pretul a coborat sub 30$ barilul…

  4. @ MulgeTaurul 19:07
    Ii doare-n ? pe Saudiți de cotația petrolului. Crezi că n-au ce sa mănânce sau se strică petrolul nescos din pământ ? Vor micșora producția urgent…?

  5. Astia nu isi dau seama ca nu mai pot vinde iluzii si hartii fara valoare. Ca nu mai pot vinde „servicii” unor tari ce real, au gaze, petrol, PADURI, apa si bogatii naturale ce nu e nevoie sa le vanda pe nimic altora, ci pot fi folisite pe sute de ani in folosul propriilor cetateni. Daca o tara ca Rusia are petrol, gaze si grane, oamenii nu vor ingheata in case si nici nu vor cersi Paine.
    Din pacate, tari occidentale ce au o economie bazata pe „servicii”, pe consum ce eventual dispare in crizele financiare, sunt atat de sarace in resurse si singura lor scapare e hegemonia, controlul tarilor cu resurse. Din pacate, nu dureaza vesnic, imperiile cad, oamenii se trezesc, mai greu ca in Romania, dupa 30 de ani. Tarile BRICS au devansat grupul celor ce se considers G7, grupul marilor.industrii. Sunt tari ce deja au depus cereri de aderare iar alte 10 asteapta in anticàmera.

  6. @01364, mergi tu si traieste in tarile BRICS.
    Uite ca la rusi nu le mai ia mai nimeni petrolul,gazele si granele. A explodat bunastarea te pomenesti.
    La o criza economica in occident primele care sufera sunt tarile bazate pe exporturi de materii prime si bunuri de larg consum. Asta cu materiile prime e relativa. Nu duce America lipsa de gaze,Europa de grane sau Canada de metale rare.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.