Cum arată noua structură guvernamentală

Cabinetul condus de Florin Cîțu a aprobat, în ședința de luni, o ordonanță de urgență privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale. Actul normativ reglementează noua structură a Guvernului și a ministerelor.

Ordonanța de urgență a fost adoptată în ședința de Guvern de luni. Potrivit actului normativ, atribuțiile celor doi viceprim-miniștri vor fi stabilite prin decizie a prim-ministrului, iar cheltuielile necesare desfășurării activității se asigură de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului. De asemenea, se înființează mai multe ministere, iar altele își schimbă numele.

Astfel apar Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului prin reorganizarea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Ministerul Energiei prin preluarea activităţilor şi a structurilor specializate din domeniul energiei de la Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii prin reorganizarea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene prin reorganizarea Ministerului Fondurilor Europene, Ministerul Educației prin reorganizarea Ministerului Educației și Cercetării și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării prin preluarea activității și structurilor specializate din domeniul cercetării și inovării de la Ministerul Educației și Cercetării, respectiv din domeniul comunicațiilor de la Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

În plus, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei îşi schimbă denumirea în Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei, iar Ministerul Finanțelor Publice primește denumirea Ministerul Finanțelor.

Totodată, se înfiinţează Centrul Euro-Atlantic pentru Rezilienţă, organ de specialitate al administrației publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Afacerilor Externe. Nu în cele din urmă, Autoritatea pentru Digitalizarea României trece în subordinea Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Ce structura noua?, e ruginia deja, componenta este doar din ragalii! Priviti toata clasa politica, amintiti-va cocalarii care au functionat in orice guvern, toata adunatura de angajati ai politicienilor si nu numai, chiar toata masa bugetarilor de lux cu locuri de munca sigure!, „AU DE TOATE, DAR NU SUNT CAPABILI SA MENTINA CEEA CE AU”! Sa enumeram ce au la dispozitie: o tara, o natiune, un buget al statului, functii banoase, bonusuri si facilitati peste limita suportabilitatii, dar nu sunt in stare sa administreze, sa gestioneze pe termen lung ceea ce au si vor disparea din prim planul pitic!

  2. Ministerul Finantelor Publice se v-a numi Ministerul Finantelor! Genial! Nici nu vad o idee mai buna… asta o sa propulseze Romania zece ani inainte si o sa aduca la buget miliarde care desigur or sa fie date pt noi spitale! Va dati seama ca lui Dragnea si Valcov nu le-ar fi dat prin cap strategia asta anticomunista a lui Citu-mitu ???

  3. Guvernul cel mai slab, cel mai incompetent din istoria Romaniei!

  4. Guvernul CDR2 nu va rezista mai mult de 6 luni, din pacate, romanii vor suporta consecintele acestei catastrofe politice.

  5. Este la egalitate cu primul guvern al ‘meu’ cel cu premierul ZERO. Dar Sica ramane cel mai tantalau premier din toate zerourile astea, inclusiv Boc.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.